Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Δεν διαψεύδει ο Γιώργος τις επαφές με το ΔΝΤ από το 2009



Τσίπρας στη Βουλή:Έγκλημα εκ προμελέτης το Μνημόνιο και εξαπάτηση κατά συρροή

Επικαλέστηκε το «συμφέρον του ελληνικού λαού» και αποκάλεσε τον πρόεδρο
του ΣΥΝ «σχολιαστή κουτσομπολιών»

Τείνουν να καθιερωθούν οι «μονομαχίες» του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιώργο Παπανδρέου, κάθε Παρασκευή, στο πλαίσιο της «ώρας του πρωθυπουργού». Αφορμή για τη...
 σημερινή αντιπαράθεση του προέδρου του Συνασπισμού με τον πρωθυπουργό έδωσε το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση είχε ζητήσει τη συνδρομή του ΔΝΤ από το Δεκέμβριο του 2009.Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε το Γ. Παπανδρέου ότι εξαπάτησε, "συνειδητά, κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθηση" τον ελληνικό λαό. Χαρακτήρισε το Μνημόνιο "έγκλημα εκ προμελέτης" και κάνοντας αναφορά στο "περίστροφο", όπως είχε αποκαλέσει πέρυσι ο πρωθυπουργός το ενδεχόμενο ένταξης της Ελλάδας στο μηχανισμό της τρόικας, είπε ότι είχε σιγαστήρα και πυροβόλησε την ελληνική κοινωνία.
Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει χρεοκοπήσει και σχολιάζοντας το πρόσφατο ταξίδι του Γ. Παπανδρέου στη Γερμανία έκανε λόγο για "εθελοδουλία".
Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε κατά της αποπληρωμής του συνόλου του ελληνικού χρέους, λέγοντας ότι περιλαμβάνει τις μίζες της Siemens και των ολυμπιακών αγώνων και τους εξοπλισμούς.
Ζήτησε από την κυβέρνηση να αρνηθεί το "σύμφωνο ανταγωνιστικότητας" και να προσφύγει σε δημοψήφισμα. "Αν το αρνηθείτε, κοντοζυγώνει η ώρα που θα σας αρνηθεί ο ίδιος ο ελληνικός λαός [...] τότε η διαφυγή του κ. Καραμανλή θα μοιάζει για σας το ευτυχέστερο δυνατό σενάριο", κατέληξε η τοποθέτηση του Αλ. Τσίπρα.
Γ. Παπανδρέου: Φοράτε αριστερό προσωπείο
Η καταστροφή της κυβέρνησης θα σήμαινε και την καταστροφή της πορείας ανόρθωσης της χώρας, απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου. Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως ενώ θα μπορούσε να μετέχει στη συγγραφή ιστορίας επιλέγει το ρόλο σχολιαστή κουτσομπολιών.
Υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του Συνασπισμού φορά αριστερό προσωπείο, καθώς και ότι ο λόγος του είναι άκρως συντηρητικός, γεγονός που έχει αρνητικό αντίκτυπο και στη συνοχή του κόμματός του.
Όσον αφορά στις επαφές με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι έχει επαφές με οποιονδήποτε, αν αυτό είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού. Πρόσθεσε ότι αν εκείνες οι συζητήσεις γινόντουσαν δημοσίως θα δημιουργείτο αρνητικό για την ελληνική οικονομία κλίμα.
Επανέλαβε τη θέση ότι η ένταξη στο μηχανισμό ήταν μονόδρομος, λέγοντας ότι μετά την αποκάλυψη για το πραγματικό ύψος του ελλείμματος και του χρέους η Ελλάδα ήταν αναξιόπιστη και είχε δύο επιλογές, ή να χρεοκοπήσει ή να βρει άλλη πηγή δανεισμού.

enet.gr