Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Απο τον Εφιάλτη των Θερμοπυλών...στον Παπακωνσταντίνου του μνημονίου! (Μέρος 2o)



Γράφει ο Γιάννης,


Απο χτές ξεκινήσαμε αυτήν την αναγκαία "Βουτιά" στα Αδυτα της Ελληνικής Ιστορίας, προσπαθώντας να καταγράψουμε τους Μαύρους Προδότες του Εθνους μας, να παραδειγματιστούμε και να αποτινάξουμε πλέον μια και καλή ενα σάπιο καθεστώς 190 χρόνων!...



Σήμερα το 2ο Μέρος!

Ιωάννης Κωλέττης - Γεώργιος Κουντουριώτης. Η αλλιώς, η......
χαραυγή των Ελλήνων πολιτικών προδοτών. Και δεν είναι σχήμα λόγου αυτό που γράφω Ελληνες Αδέρφια μου. Αυτοί οι δύο "φελοί" της νεοσυσταθείσας ελληνικής Πολιτείας, είναι οι πρώτοι διδάξαντες της πολιτικής ανιθηκότητας και οι πρωτεργάτες της διαπλοκής. Κι όμως, η σύγχρονη Ελληνική Πολιτεία τους έχει "τιμήσει" δεόντως, με το να δώσει τα ονόματά τους σε δρόμους και πλατείες σε πολλές πόλεις, να έχουν στηθεί αδριάντες τους και ασφαλώς τα πορτραίτα τους χαίρουν τιμιτικής θέσης στο ναό της Δημοκρατίας, τη Βουλή!

Ας τα πάρουμε όμως τα πράματα απ' την αρχή.
Ηταν τα χρόνια εκείνα που τα ντουφέκια των επαναστατημένων Ελλήνων άφηναν τον Τούρκο και στρέφονταν εναντίον των αδελφών τους...
Τούτοι οι δυό ήταν παντελώς άγνωστοι μεταξύ τους. Ο ένας, ο Κουντουριώτης, καταγόταν απο τη γνωστή μεγάλη οικογένεια των Υδραίων καπεταναίων κι επειδή η μόρφωση που είχε ήταν μεγάλη, τα αδέρφια του τον έμπασαν στα "πολιτικά" της Επανάστασης. Ο Κουντουριώτης, χωρίς κάν να έχει πιάσει ντουφέκι στο χέρι, βρέθηκε ξαφνικά να εκλέγεται πρόεδρος του Νομοτελεστικού στο Μεσολόγγι το 1824, απότέλεσμα της μεγάλης διαφωνίας μεταξύ των Αγωνιστών στην Α' Εθνοσυνέλευση στην Επίδαυρο. Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης γίνεται απλώς "γερουσιαστής", ενώ ο Δημήτρης Υψηλάντης, αρχηγός του Αγώνα γίνεται Πρόεδρος του Βουλευτικού. Εν ολίγοις, τα μεγάλα κεφάλια της Επανάστασης παραγκωνίζονται εντέχνως απο τους πολιτικάντηδες της φατριάς του Μαυροκορδάτου, του Κωλέττη και των άλλων δολοπλόκων που με την ανοχή, αν όχι συμμετόχή των Μεγάλων Δυνάμεων και δή της Αγγλίας που μέχρι πρότινος έφτυνε μετα βδελυγμίας στα μούτρα των αγωνιστών αποδοκιμάζοντας την Επανάσταση, κινούσαν τα νήματα.

Αυτή η Α' Εθνοσυνέλευση, αποτέλεσε και την γεννεσιουργό αιτία του Εμφιλίου Πολέμου που σχεδόν τίναξε στον αέρα τον πιο Ιερό και μεγάλο Αγώνα του Εθνους μας κι αν δεν υπήρχε η καταλυτική επέμβαση των Μεγάλων Δυνάμεων, που πλέον τα συμφέροντά τους εξυπηρετούνταν απόλυτα απο την ύπαρξη Ελληνικού Κράτους, ο Ιμπραήμ θα είχε ήδη καταστείλει την Επανάσταση και θα είχε ήδη επικοίσει την Πελοπόνησσο, όπως είχε διακυρήξει στα σχέδια του. Για τόση μεγάλη προδοσία μιλάμε!
Οσο για τον Κωλέττη, κατ' αρχάς αυτός ήταν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της Ρουμελιώτικης φατριάς και της Υδραίικης, που έχοντας και στα χέρια της πλέον το μεγάλο δάνειο της Αγγλίας με εγγυητή τον Μαυροκορδάτο, είχε υπερισχύσει αυτής των Μωραιτών. Ο Κωλέττης με το έτερό του ήμισι στη διαπλοκή Μαυροκορδάτο, στηρίζουν το ανδρείκελο Γεώργιο Κουντουριώτη στην πρώτη επίσημη κυβέρνηση της Ελλάδας, έχοντας μάλιστα και την αβάντα του Δανείου που διασκορπάται κυριολεκτικά σε κομματικές παροχές και ενίσχυση των "δικών" τους! Τα χρήματα δηλαδή αυτά που υποτίθετο θα γινόταν μπαρουτόβολα, τουφέκια, όπλα και εφόδια, κατασπαταλήθηκε απ αυτή τη ληστοσυμμορία επιβαρύνοντας αργότερα τον ήδη καταπονημένο απ' τον πόλεμο Ελληνα πολίτη που με τη φορολογία που επέβαλε ο Οθωνας, γονάτισε ακόμη περισσότερο για το τίποτα!

Μα η μεγάλη τους προδοσία ήταν άλλη! Ηταν η επέσχυντη και κατάπτυστη φυλάκιση των μεγάλων οπλαρχηγών Κολοκοτρώνη, Δεληγιάννη, Γρίβα, Αφών Σισίνη, Νοταρά στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στην Υδρα, ενώ ο Παλαιών Πατρών Γερμανός είχε συλληφθεί απο τον Νικολέτο Σοφιανόπουλο, άλλο φρούτο αυτός και αφού οδηγήθηκε στη Γαστούνη, από εκεί και πέρα προχώρησε πεζός, γεγονός πρωτάκουστο για κληρικό τέτοιας κατηγορίας και προσωπικότητας! Και μάλιστα η προδοσία τους προχωρά ακόμη παραπέρα! Με την εισβολή του Ιμπραήμ στη Πελοπόνησσο, ο Κουντουριώτης, ο Κωλέττης και η παρέα τους ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να αποφυλακίσουν τους οπλαρχηγούς με το αιτιολογικό οτι αυτοί υποκίνησαν το Εθνος σε Εμφύλιο! Η πρώτη επαίσχυντη παραπληροφόρηση γεννιέται με...καισαρική!

Και ενώ ο Ιμπραήμ ρίχνει τα κάστρα της Σφακτηρίας και της Μεθώνης και καίει τα χωριά του νότιου Μωριά σφάζοντας και λεηλατώντας, αυτά τα κτήνη κοιτάζουν ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΘΩΚΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!

Αν είναι δυνατόν!

Μόνο ο Παπαφλέσσας συνέρχεται απ' τον εξουσιαστικό λήθαργο!

Συμμετέχοντας στην κυβέρνηση Κουντουριώτη ως Υπουργός Εσωτερικών, αυτός που κάποτε υπήρξε η φλόγα της Επανάστασης, αναμυγνείεται με το μίασμα ελπίζοντας στην σταδιακή αναρρήχησή του στην εξουσία που θα τον οδηγούσε στο πολυπόθητο όνειρό του που ήταν η πρωθυπουργία! Εστω λοιπόν την τελευταία στιγμή, μπαίνει μπροστάρης στην εκστρατεία εναντίον του Ιμπραήμ, αλλά πλέον ήταν αργά. Ο φοβερός αυτός πασάς της Αιγύπτου που είχε πάρει εντολή απ το Σουλτάνο Μαχμούτ τον Β' να πνίξει στο αίμα την επανάσταση των γραικών, είχε ήδη οργανωθεί και στήσει τα ορμητήριά του και αφού είχε βάψει κόκκινο το χώμα της νότιας Πελοπονήσσου με τις σφαγές των αμάχων, είχε ήδη ανεφοδιαστεί με πολεμοφόδια και άνδρες, σχεδιάζοντας τις επόμενες κινήσεις του. Ο Παπαφλέσσας γρήγορα διαπιστώνει οτι είναι μόνος του. Ούτε ο ίδιος ο αδελφός του ο Νικήτας δεν ήρθε μαζί του, ούτε κάν ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης! Τότε μίλησε η γενναία του ψυχή και το μεγαλείο του Αγωνιστή, που η γ'αγγραινα της μωροφιλοδοξίας δεν μπόρεσε να εξαλείψει. Αποφάσισε να στήσει το ανάστημά του στον αιμοσταγή Ιμπραήμ με 300 παλικάρια στο λόφο στο Μανιάκι δίνοντας το παράδειγμα της Αυτοθυσίας, εμψυχώνοντας τους Ελληνες και γράφοντας μια απο τις πλέον ένδοξες σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας, αντάξια μ' αυτήν του Λεωνίδα και των τριακοσίων του!

Πως επαναλαμβάνεται η Ιστορία ε; Ναί, όταν η Ιστορία αυτή είναι η Ιστορία του Γενους των Ελλήνων!...

Οσο για τους προδότες Κωλέττη και Κουντουριώτη, αυτοί δυστυχώς τη γλύτωσαν αδέλφια μου.
Έχοντας φυλακίσει όλους τους πολιτικούς αντιπάλους της η κυβέρνηση Κουντουριώτη ήταν ελεύθερη να προωθήσει τα συμφέροντα της καθώς και αυτά των Άγγλων, των οποίων ήταν όργανο. Δεν μπόρεσε όμως να τους κρατήσει για πολύ, οι εξελίξεις στο μέτωπο της Επανάστασης ήταν καταιγιστικές. Οι οπλαρχηγοί πήραν πάλι τα άρματα, μα έδειχνε πλέον οτι ο Αγώνας ήταν άνισος.

Ο Κωλέττης ήλπιζε σε ένα θαύμα, ξέροντας πως οι Τραπεζίτες της Αγγλιας δεν θα άφηναν την επένδυσή τους να χαθεί και θα πίεσαν την κυβέρνησή τους να επέμβει, πράγμα που εν μέρει έγινε. Ειχε στο μεταξύ πειραχτεί και η Ρωσία με τα τεκταινόμενα εδώ και κύρηξε τον πόλεμο κατά της Τουρκίας, ήρθε μετά και η Γαλλία απο φόβο μήπως μείνει απ' έξω απ΄το χορό κι έτσι ο Αγώνας σώθηκε με την ανάληψη του Καποδίστρια ώς ηγέτη του νέου Ελληνικού Κράτους.

Ο Στρατηγός Μακρυγιάννης, αναθεματίζει τον Κωλέττη για τα καλά στα "Απομνημονεύματά" του για το ρόλο που έπαιξε στον Εμφύλιο και στη δολοφονία του Οδυσσέα Ανδρούτσου:
"Σ'αυτά όλα έφταιγε ο Κωλέτης. Από τον Αλή Πασσά - ήταν γιατρός του Μουχτάρ πασα - γνώριζε τον Δυσσέα (Ανδρούτσο) τι νου είχε, ήταν ο καλύτερος απ' όλους τους άλλους στρατιωτικούς. Δεν μπορούσε να τον παίξη (ξεγελάσει) αυτόν ο Κωλέτης. Κ' ήθελε να τον βγάλη από τη μέση και να κάμη τους δικούς του σκοπούς. Ο Κωλέτης είναι από τους Καλαρρύτες. Όταν χαλάστηκαν οι Καλαρρύτες από τους Τούρκους πέρασε από το Γώγο κι αλλουνούς αρχηγούς της δυτικής Ελλάδος και πήρε συστατικά εις την Κυβέρνησιν' ότι γνωρίζαμε αυτόν και τον κάναμε αντιπρόσωπό μας. Οι Πελοποννήσιοι και οι άλλοι άμαθοι και άπραγοι στα πολιτικά, τότε αυτός, πανούργος, ενώθη με τους ξεκλησμένους ανθρώπους κ'έπαιξε την πατρίδα όπως ήταν η όρεξή του. Μαθητής των Τούρκων και κατεξοχή του τυράγνου Αλήπασσα, τέτοια φώτα σαν εκείνου θα δώση εις την πατρίδα και τέτοια έργα να 'νεργήση. Οταν κιντυνεύη η πατρίς, αυτός κατατρέχει τους άξιους ανθρώπους, τους κατατρέχει αυτός και οι φίλοι του, οπούναι Αργειοπαγίτες."

Αχ Στρατηγέ μου, εσύ καλά τα έγραψες, αλλά - δυστυχώς - αυτουνού του είδους οι φελλοί μας κυβερνάνε ακόμη! Ως πότε Θεέ μου;

Αύριο το 3ο μέρος:
Γ. Παπαδόπουλος - Δ. Ιωαννίδης. Οι φονιάδες της Κύπρου
Ανδρέας Παπανδρέου. Ο "χαρισματικός" Προδότης

Μεθάυριο το 4ο μέρος!
Κωσταντίνος Σημίτης. Ο "λογιστής"
Κώστας Καραμανλής. Η μεγάλη "παρένθεση"
Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο "εκτελεστής" του Εθνους

Λόγιος Ἑρμῆς

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΝΑΙ.Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΓΕ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΙΣΟΥΝ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΑΘΕ ΚΑΙ Ο ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΔΕΝ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ.ΤΟΝ ΤΙΜΩ ΟΜΩΣ ΩΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΗΣ ΔΟΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΓΛΕΖΩΝ.