Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Μιλόσοσκι: Δεχόμαστε το όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας"



Με επιστολή που απέστειλε στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπάκι Μουν, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων έκανε γνωστό πως "γίνεται δεκτό από την πολιτική ηγεσία των Σκοπίων το όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας", που πρότεινε προσφάτως ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς".
Η ξαφνική αυτή "στροφή" της κυβέρνησης Γκρούεφσκι οφείλεται στις τεράστιες πιέσεις που δέχεται το κυβερνών κόμμα στο εσωτερικό της χώρας -και κυρίως από τους Αλβανούς της ΠΓΔΜ- και...
θέλοντας να παρουσιάσει "έργο" και "πρόοδο", αλλά και για να "(ξανα)πουλήσει" την ιδέα της εισόδου στην Ε.Ε., αφού είναι πλέον ζήτημα "ζωής και θανάτου" η παρουσίαση κάποιας προόδου στο θέμα που έχει "κλειδώσει" για τα Σκόπια τις πόρτες εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ.
Η είδηση, όπως μεταδόθηκε στα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία

Macedonia accepts some of Matthew Nimitz’s proposals about name issue solution
26 February 2011 | 14:15 | FOCUS News Agency
Skopje. Macedonia has accepted some of the proposals UN envoy in the Greek-Macedonian name dispute Matthew Nimitz has made, reads a letter by Macedonian Foreign Minister Antonio Milososki addressed to UN Secretary General Ban Ki-moon, Macedonian Kanal 5 television station reported.
The letter presents Macedonia’s constructiveness in the name dispute with Greece.
Skopje accepted proposals that were a basis for a new name and which had to be put to a referendum.
One of the proposals was Republic of Macedonia (Skopje).
The television says this is the first time that a Macedonian minister admits the government’s accepting a proposal about a new name of the country.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

OXI

Ανώνυμος είπε...

Aftoi as to dexonte emeis OXI !

Ανώνυμος είπε...

Και εμείς δεχόμαστε για ονομα του ψευτο-κρατιδίου σας "Τα παπάρια μου"....!

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ είπε...

Δημοκρατία της ντροπής θα έπρεπε να λέγονται οι παλιοαδελφές που ντρέπονται που είναι Σλάβοι.ΟΞΩ ΡΕΕΕΕΕΕ...

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά λυπάμαι που οι πρόγονοι μου (Μανιάτες μακεδονομάχοι) θυσίασαν τη ζωή τους για να μπορούν οι πραγματικοί Μακεδόνες αλλά και όλοι οι Έλληνες να χαιρόμαστε τη Μακεδονία μας και οι ελληνικές κυβερνήσεις την παρέδωσαν στους σλάβους σφετεριστές της ιστορίας μας αμαχητί. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

giannis paokara είπε...

ΜΟΝΩΝ ΛΑΒΕ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ!!