Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Νέα Δοκιμασία για τον Τριπόλεως Θεοφύλακτο!



 Νέα Δοκιμασία περνά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τριπόλεως κ.κ Θεοφύλακτος! Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας ενημέρωσε ότι τον ειδοποίησε η ιδιοκτήτρια της κατοικίας που διαμένει, να την εγκαταλείψει εντός πέντε ημερών. 
Η Ιερά μας Μητρόπολη δεν διαθέτει Επισκοπίο (Οικία διά τον Επίσκοπο) ,έτσι ο Επίσκοπος είναι αναγκασμένος να διαμένει σε διαμέρισμα εντός της πόλης της Τρίπολης και να πληρώνει ενοίκιο ο ίδιος, αφού η Ιερά μας Μητρόπολη δεν έχει κανένα απολύτως έσοδο! Όπως προαναφέραμε ,ζητήθηκε από τον ...
Σεβασμιότατο να εγκαταλείψει το "σπίτι του" εντός πέντε ημερών. Πιθανώς η ιδιοκτήτρια εκμεταλλεύεται την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Λιβύη για να βλάψει τον Μητροπολίτη μας.

Η Ελληνοκυπριακή Εταιρία J&P προσφέρθηκε να παραχωρήσει στον Σεβασμιότατο ένα κοντέινερ-σπίτι, εντός του χώρου που στεγάζονται τα γραφεία της προκειμένου να μείνει προς το παρόν ο Μητροπολίτης μας. Δίχως βέβαια να του εγγυάται την ασφάλειά του, αφού η κατάσταση που επικρατεί στην χώρα αυτή την ώρα είναι χαώδεις και πολύ ρευστή, από ώρα σε ώρα κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί . Διά τα παραπάνω η Ιερά μας Μητρόπολη αποφάσισε να απευθύνει στα φιλόχριστα αισθήματα όλων των ανθρώπων και να ζητήσει την βοήθεια κάθε Χριστιανού και μη! Στην παλαιά πόλη της Τριπόλεως ,και ακριβώς δίπλα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, υπάρχει ένα νεοκλασικό κτίριο ,παλαιά κατοικία Ελλήνων, η οποία προσφέρθηκε στην Ιερά μας Μητρόπολη. Σήμερα αυτό το κτήριο είναι σε άθλια κατάσταση και χρήζει αμέσου αναστηλώσεως.
 Είναι εξάλλου το μόνο περιουσιακό στοιχείο που έχει η Ιερά μας Μητρόπολη στην Λιβύη.
Πέρυσι η Ελληνοκυπριακή Εταιρία J&P προέβην σε μελέτη σχετικά με την ανακατασκευή του Κτιρίου , και την μετατροπή του σε Επισκοπίο, αλλά και την κατασκευή γραφείων της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Το κόστος αυτού του έργου ανήλθε σε 300.000 Δηνάρια Λιβύης, πάνω κάτω 200.000 Ευρώ.

 Με την προσφορά από την παραπάνω εταιρία του εργατικού δυναμικού .
Ζητάμε αδελφοί μου, την αγάπη σας, ζητάμε για πρώτη φορά την βοήθειά σας, για να μπορέσουμε να αναστηλώσουμε το κτίριο αυτό, να υπάρχει στέγη για τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, και για τον εκάστοτε Μητροπολίτη, να μπορούνε επιτέλους να έχουνε δική τους στέγη τα γραφεία της Ιεράς μας Μητροπόλεως και οι δοκιμαζόμενοι Χριστιανοί και Έλληνες της Τρίπολης.
Ευχόμεθα δε, ο Άγιος Μεγαλομάρτης Γεώργιος, ο και προστάτης εδώ όλων μας, να σας χαρίζει υγεία ψυχής τε και σώματος, αλλά και στην μαρτυρική Λιβύη ειρήνη και ομόνοια.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Αρχίμ. Ιωακείμ Βασιλάκος
Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος
Αριθμός Λογαριασμού Γενικής Τραπέζης 9800279935-9




ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΤΟ FACE BOOK ΕΙΝΑΙ Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Βασιλάκος