Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Το πρότυπο της “σοσιαλιστικής τυραννίας”



Μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού παρέμεινε ως πρότυπο το πολυδιαφημισμένο από την εποχή του 1980 ισλαμικό κοινωνικό μοντέλο ενός ιδιότυπου σοσιαλισμού.
Σήμερα, το κυβερνητικό αυτό μοντέλο δολοφονεί τους διαδηλωτές πού.....
διεκδικούν το αυτονόητο, στοιχειώδη Δημοκρατικά Δικαιώματα.

Στην Αίγυπτο ο Μουμπάρακ , στην Υεμένη ο Σαλέχ , στη Λιβύη ο Καντάφι , στην Τυνησία ο Μπέν Αλί , στην Αλγερία ο Μπουτεφλίκα αποτελούσαν για δεκαετίες σοσιαλιστική σταθερά του παγκόσμιου συστήματος.

Με πληθυσμό πού σε ποσοστό πάνω από 50% είναι νέοι κάτω των 30 χρόνων, το όραμα για ένα καλλίτερο αύριο με στοιχειώδη δικαιώματα , πέταξε τον πολυποίκιλτο μανδύα ακόμη και αυτής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Ο λαός ξεχύθηκε στους δρόμους αποκαλύπτοντας στη Διεθνή Κοινότητα τον άκρατο φασισμό πού κάλυπτε ο μανδύας.

Η γενιά μας, που μεγάλωσε με το όραμα του σοσιαλισμού ( ακόμη και εμείς πού δεν το πιστέψαμε έχουμε επηρεασθεί ), πού άκουσε τον ηγέτη του 1980 να διεκδικεί για την Ελλάδα το Αλβανικό μοντέλο , που είδε την παραδοσιακή δεξιά να κρατικοποιεί με σοσιαλμανία τον ιδιωτικό τομέα, ζει σήμερα την αποκάλυψη της τυραννίας πού έκρυβαν αυτά τα καθεστώτα κάτω από τον μανδύα του Σοσιαλισμού.

Και τώρα ποιο θα είναι το πρότυπο; Πώς θα ζήσουμε χωρίς τη σταθερότητα των σοσιαλιστών στην περιοχή; Πού θα μετοικήσει η ιδεολογία του χθες

http://www.statesmen.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ,ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΛΕΝΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ,ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΔΟΥΛΟΙ.ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΝΤΥΠΑ ΤΥΠΟΥ ΔΑΥΛΟΣ ΜΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ Ε.Ε. ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ.

Ανώνυμος είπε...

Πριν πούμε την βλακεία μας να την σκεφτόμαστε λίγο... 1)Δεν ξέρω τι ηλικία έχεις αλλά αν υποστηρίζεις λέγοντας:''Η γενιά μας, που μεγάλωσε με το όραμα του σοσιαλισμού ( ακόμη και εμείς πού δεν το πιστέψαμε έχουμε επηρεασθεί ), πού άκουσε τον ηγέτη του 1980 να διεκδικεί για την Ελλάδα το Αλβανικό μοντέλο'' ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε πως δήθεν και καλά θα φέρει το τότε αλβανικό μοντέλο, είτε έχεις προβλήματα με την ακοή σου είτε με την αντίληψη σου.... Θα στο αιτιολογήσω και κατευθείαν. Ως γνωστόν ο Α.Π λόγο του στρατιωτικού καθεστώτος στην Ελλάδα, είχε αυτοεξοριστεί στην Σουηδία,απ'οπου επηρεάστηκε(ή έιχε επηρεαστεί και παλιότερα) από το κίνημα του Olof Palme. Αν τυγχάνει να έχεις ακουστά το κίνημα της Σοσιαλοδήμοκρατιας(καμία σχεση με την Μερκελ για να μην μπερδευεσαι) στη Σουηδία, θα ήξερες ότι έχουν την ίδια ιδεολογική διακύρηξη.
2)Για το κάνει εκεί είναι ευνόητο μιας και είναι πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνή.Το γιατί κατάντησε έτσι αυτή η ένωση είναι άλλο ζήτημα, και αν θες να μάθεις μπορείς αν ψάξεις. Η ουσία είναι ότι αφού αποδυναμώθηκε, μπήκαν μέσα άτομα σαν τον Κανταφη. Το γιατί(την πραγματικη απαντηση, ουτε του πασοκ ουτε του κκε ουτε του ρουφιανου του αμερικανου) δεν πέτυχε στην Ελλάδα ο σοσιαλισμός και πέτυχε στην Σουηδία και στην Φιλανδία αν το μάθει κάποιος ας με ενημερώσει...

Μας κατέστρεψε ο Jeffrey αλλά μην του τα χρεώνουμε και όλα....