Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

“Χάθηκαν” 1,8 εκάτ. ευρώ από λάθος του κομπιούτερ!



“Χάθηκαν” 1,8 εκάτ. ευρώ από λάθος του κομπιούτερ!
Αλαλούμ προκλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών  από τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για έλλειμμα 1,8 εκατ. ευρώ από τις χρηματοδοτήσεις δύο ΜΚΟ. Η μόνη απάντηση που δόθηκε από επίσημα χείλη, είναι ότι η ανακρίβεια σχετικά τα χρήματα που λείπουν οφείλεται σε λάθος του υπολογιστή!
Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας όσον αφορά την ΜΚΟ «ΚΕΣΣΑ ΔΗΜΗΤΡΑ» δήλωσε ότι έλαβε 2,3 εκατ. ευρώ ενώ ο επικεφαλής ότι επιχορηγήθηκε με 1 εκατ. ευρώ. Επίσης, από τα ταμεία του υπουργείου βγήκαν 532.500 ευρώ, αλλά η Οικολογική Κίνηση Δράμας  χάριν της οποίας φέρεται να εκταμιεύτηκαν τα χρήματα, δήλωσε ότι έλαβε μόνο τις 84.000 ευρώ.

Το μπέρδεμα είναι μεγάλο και οι παράγοντες του υπουργείου,  φαίνεται πως δεν έχουν επαρκή στοιχεία για το που πήγαν τα...χαμένα λεφτά. Το ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση επί του θέματος, σύμφωνα με την οποία τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή, σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων είναι ανακριβή, λόγω...σφαλμάτων του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής.
Στην ανακοίνωση του το υπουργείο, υπογραμμίζει ότι τα εν λόγω στοιχεία δεν αποτυπώνουν την πραγματική εκταμίευση κονδυλίων στο πλαίσιο της υλοποίησης προγραμμάτων. Η εκταμίευση ποσών, στο πλαίσιο της χρηματοδότησης αναπτυξιακών προγραμμάτων από το Υπουργείο Εξωτερικών, γίνεται ύστερα από αυστηρότατο έλεγχο 
των παραστατικών και σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπει το Δημόσιο Λογιστικό.


newpost.gr