Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Χρήματα στις Πρεσβείες μας για το “Ολοκαύτωμα των Εβραίων” και ΟΧΙ για την 25η Μαρτίου !


Ο  εορτασμός της Ελληνικής Εθνεγερσίας δεν αποτελεί χρέος τιμής και μνήμης όπως το εβραικό Ολοκαύτωμα

Εμπαιγμός από το υπουργείο Εξωτερικών

Το περασμένο έτος το υπουργείο Εξωτερικών με μία πρωτοφανή ενέργεια επέβαλλε την ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου που οργανώνονται στις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία ανά τον κόσμο “προς εξοικονόμηση πόρων, αλλά και για λόγους… συμβολισμού”...

Η εγκύκλιος που στάλθηκε τότε σε όλες τις ελληνικές διπλωματικές Αρχές του εξωτερικού με την υπογράφη του γ.γ. του ΥΠΕΞ πρέσβη Ι. Αλ. Ζέπου δεν άφηνε περιθώρια ούτε καν για πρωτοβουλίες χρηματοδότησης από κατά τόπους ομογενείς, αναφέροντας ευθαρσώς:

ότι τα χρήματα θα διατεθούν για κάλυψη άλλων… συναφών εκδηλώσεων.

Όπως μεταδίδει ιστοσελίδα της Ομογένειας από τις ΗΠΑ, στις 10 Φεβρουαρίου παρατέθηκε στο ελληνικό Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης η καθιερωμένη δεξίωσή του για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων!
Στις 21 Ιανουαρίου 2011 σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Καθημερινή με τίτλο…

“Στάση πληρωμών κηρύσσει το υπ. Εξωτερικών” περιγράφει την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το υπουργείο:
“Ενώπιον οικονομικού αδιεξόδου, με ορατές επιπτώσεις στη λειτουργία διπλωματικών αρχών του εξωτερικού, αλλά και στην οργάνωση διπλωματικών αποστολών, βρίσκεται το υπουργείο Εξωτερικών, εξαιτίας της αυστηρής τήρησης από το υπουργείο Οικονομικών των περιορισμών στην εκροή κεφαλαίων που έχουν προϋπολογισθεί για τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ορίσει ότι ανά μήνα θα εκταμιεύεται για κάθε υπουργείο το 7% του συνολικού ετήσιου προϋπολογισμού, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της σπατάλης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και των υπερβάσεων που συνήθως καταγράφονται στο κλείσιμο του χρόνου.

Αυτές οι υπερβάσεις –εκκρεμείς οικονομικές υποχρεώσεις από το 2010– ήταν η πρώτη δαπάνη που στο υπουργείο Εξωτερικών διαπίστωσαν ότι αδυνατούσαν να καλύψουν, με βάση τα νέα δεδομένα. Πρόκειται, δε, για οφειλές κυρίως από προμήθειες υλικών, που ακόμη δεν έχουν εξυπηρετηθεί“Αν όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων τότε η κυβέρνηση Παπανδρέου σαφώς θεωρεί ότι ο εορτασμός της Ελληνικής Εθνεγερσίας δεν αποτελεί χρέος τιμής και μνήμης όπως το εβραικό Ολοκαύτωμα και σίγουρα παραμένει αδιάφορο εάν μερικοί διπλωμάτες μας καλύπτουν σήμερα τις βασικές λειτουργικές δαπάνες των πρεσβειών και προξενείων από την τσέπη τους.

Άλλωστε προέχει ο εξοπλισμός και η διακόσμηση των γραφείων της κας ΑΝΥΠΕΞ Μ. Ξενογιαννακοπούλου και του ΥΦΥΠΕΞ Δ. Δόλλη με δαπάνες ύψους 70.000 και πλέον ευρώ.
Παρ’ όλα αυτά φρόντισαν οι ομογενείς μας να καλύψουν τα έξοδα της δεξίωσης για τον εορτασμό της εκδήλωσης για την 25η Μαρτίου!

Θα τους το επιτρέψουν;

Αν δεν με πιστεύετε δείτε το Video που ακολουθεί:

Η ιδέα από τον Πατρίκιο – σχολιαστής σε άρθρο μας στο Οlympia

Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για Ανάπτυξη

 

 

olympia

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ.ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑ?ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΨΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ.ΟΛΟΙ ΘΑΝΑΙ ΜΙΑ ΜΠΛΑΣΤΡΑΚΑ ΜΙΑ ΜΑΖΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΘΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΣΚΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ:ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΓΑΜΩ ΤΗ ΦΥΛΗ ΣΑΣ ΚΩΛΟΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΝΑ ΤΗ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ! ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΥΝΑΝ! ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ!

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΗΠΝΑΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ