Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Με την ουρά στα σκέλια όπισθεν ολοταχώς απ' το ΠΑΣΟΚ: [Ουδέν μονιμότερον του ]Προσωρινή άδεια 6 μηνών δίνουν στους λαθραίους



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJcLsFD9Nb__bNkbZEfQgMn7sqQvVlQRAh_eqIVZjHpRdapdk7Iq_nUujK1WIyJ5P6A-7TQmY3f3ZOl1Xb0QuBuwBOxlXL1yRtEi1AaxfhcIZ3a7pvqPjT3HszIEnB7vddRfgVmBDB-0u9/s1600/PAPOUTSIS+KOUVA.jpgΜε γραπτή βεβαίωση εξάμηνης διάρκειας, η οποία θα μπορεί να ανανεωθεί μετά από νέα κρίση για το αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις, προτείνει προς τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, τη λύση του προβλήματος των απεργών πείνας στο Μέγαρο Υπατία, ο υπουργός Προστασίας του ΠολίτηΧρήστος Παπουτσής (στη φώτο αποθεώνεται από κουβανέζες παρευλαύνοντας κατά την άφιξή του στην Κούβα του Κάστρο προς συλλογή ζαχαροκάλαμου... εποχές κι αυτές Χρηστάρα μου).

Αναλυτικά, η δήλωση που έκανε απόψε ο υπουργός:

«Σχετικά με τους μετανάστες απεργούς πείνας οι.... αρμόδιοι επιτελείς του υπουργείου μας έχουν διευκρινίσει προς εκπροσώπους των Μ.Κ.Ο που υποστηρίζουν τον αγώνα τους και έχουν επανειλημμένα προτείνει στους απεργούς την κατά περίπτωση απόφαση αναβολής επιστροφής στη χώρα τους.

Η απόφαση αναβολής απομάκρυνσης από τη χώρα σημαίνει για κάθε αλλοδαπό απεργό πείνας στο κτίριο Υπατία γραπτή βεβαίωση με εξάμηνη ισχύ που δικαιολογεί τη διαμονή στην Ελλάδα. Μετά την παρέλευση του εξαμήνου η βεβαίωση μπορεί να ανανεώνεται μετά από νέα κρίση αν συνεχίσει να είναι ανέφικτη η απομάκρυνση.

Επισημαίνεται επίσης ότι η γραπτή βεβαίωση για τη μη εκτέλεση της απόφασης επιστροφής γίνεται μόνο εάν οι μετανάστες απεργοί πείνας καταγραφούν και τακτοποιηθούν μέσω των αστυνομικών αρχών.

Στη διαδικασία αυτή θα μπορούσαν να συμβάλλουν με τη συνδρομή τους οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και κάθε επιστημονικός φορέας που υποστηρίζουν τον διάλογο και την εξεύρεση λύσης.

Όπως επανειλημμένα έχω δηλώσει προέχει η ζωή των ανθρώπων. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι αντιμετωπίζει τους απεργούς πείνας με ιδιαίτερη ευαισθησία μέσα στο πλαίσιο των νόμων του κράτους και των διεθνών δεσμεύσεων της χώρας.

Με αμετακίνητες θέσεις και συνέχεια της απεργίας πείνας δεν υπάρχουν λύσεις. Υπάρχουν μόνο αδιέξοδα και κίνδυνοι για την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων»