Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΒΑΠΤΙΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ;



baptisma.jpg—Γιατί δεν αποφασίζουμε μόνοι μας, αν θέλουμε να βαπτιστούμε και να γίνουμε Χριστιανοί;
—Γιατί μας βαπτίζουν νήπια καταστρατηγώντας την ελευθερία μας;
Ερωτήματα που ακούγονται συχνά και μας προκαλούν, με τη σειρά μας, να ρωτήσουμε:
—Όταν το νήπιο είναι άρρωστο και χρειάζεται γιατρό, μήπως....
πρέπει πρώτα να το ρωτήσουμε για να τον φωνάξουμε;
—Μήπως το φάρμακο που του δίνουμε του στερεί την ελευθερία να επιλέξει αν θα γιατρευτεί;—Ζητάμε προηγουμένως τη συγκατάθεσή του, όταν το εμβολιάσουμε;
—Καταστραφήκαμε την ελευθερία του, όταν του δίνουμε φαγητό ή το ντύνουμε;
—Το ρωτάμε ποια γλώσσα επιθυμεί να μιλάει;
—Το ρωτάμε αν θέλει να πάει στο σχολείο;
Τη σωματική υγεία του παιδιού τη φροντίζουμε, χωρίς να το ρωτήσουμε. Την πνευματική υγεία του δεν θα την αποκαταστήσουμε στην πρωταρχική της ωραιότητα; Είναι μικρότερης σημασίας η πνευματική του υγεία;
Όπως σε όλους τους τομείς της ζωής οι γονείς προσφέρουν στα παιδιά τους ότι καλύτερο μπορούν από κάθε άποψη, έτσι είναι φυσικό, για τους γονείς που είναι πιστοί οι ίδιοι να νιώθουν την ανάγκη το παιδί τους να γίνει σύντομα μέλος του σώματος του Χριστού. Να γεμίσει από Άγιο Πνεύμα, έστω και αν η ώρα της Βάπτισης δεν είναι συνειδητή γι’ αυτό. Με το βάπτισμα το παιδί «εγκεντρίζεται» (μπολιάζεται) κατά κάποιον τρόπο, ενσωματώνεται μυστικά στο άχραντο σώμα του Χριστού, γίνεται επίσημα μέλος της Εκκλησίας και έχει το δικαίωμα συμμετοχής και στα υπόλοιπα μυστήρια. Τη σωτηρία και υπέροχη σφραγίδα του Άγιου Πνεύματος, που παίρνει με το Βάπτισμα, τη γνωρίζουν οι άγγελοι και την τρέμουν οι δαίμονες.  Ώστε έτσι, οι δαίμονες φεύγουν τρέχοντας από τον βαπτισμένο και οι άγγελοι τον φρουρούν σαν γνώριμο και παιδί του Θεού. Το βάπτισμα το κάνουμε στα νήπια για να τα προφυλάξουμε από έναν μέγιστο κίνδυνο για να περιφρουρήσουμε την ελευθερία τους από τις μεθοδείες του διαβόλου.
Ο νηπιοβαπτισμός επομένως δεν εμποδίζει, αλλά εξασφαλίζει και διασφαλίζει την ουσιαστική ελευθερία.Το λουτρό του Βαπτίσματος, σε συνδυασμό προς το Άγιο Χρίσμα, ενεργεί μια νέα γέννηση, σε συνδυασμό προς το Άγιο Χρίσμα, ενεργεί μια νέα γέννηση. Έτσι έχουμε μια νέα δημιουργία, νέα γέννηση πνευματικής ύπαρξης τελείως νέας και χαριτωμένης. Δεν δίνονται απλώς κάποια χαρίσματα στον πιστό, αλλά όλο το πλήρωμα του Αγίου Πνεύματος εκχύνεται σ’ αυτόν, μορφώνει μέσα του τη μορφή του Χριστού και τον κάνει παιδί του Θεού Πατέρα.
Γιατί λοιπόν πρέπει να αρνούμαστε στα παιδιά το ΔΙΚΑΙΩΜΑ  να έχουν από την αρχή της ζωής τους τη ζωοποιό Χάρη του Αγίου Πνεύματος, ως μέρος της ύπαρξης τους; Αν καθώς μεγαλώνουν αποφασίσουν ότι δεν θέλουν πια το Άγιο Πνεύμα, ας το αρνηθούν, όπως κάνει καθένας που αρνείται τον Θεό. Και ο Θεός αυτήν την κίνηση την σέβεται και αφήνει αυτόν που Τον αρνείται.
Η Βάπτισή μας και γενικά η σχέση μας με τον Θεό δεν μας δεσμεύει. Μήπως άλλωστε ζούμε – αν δεν το επιλέξουμε και επιδιώξουμε όπως ταιριάζει σε βαπτισμένους Χριστιανούς; Επομένως ούτως ή άλλως διαλέγουμε. Αν κανείς θέλει να αλλάξει πίστη, δεν δεσμεύεται από το βάπτισμα. Το βάπτισμα σώζει τελικά όσους με τον καθημερινό τους αγώνα ενεργοποιούν τη χάρη του Αγίου Πνεύματος μένει ανενέργητη στην ψυχή του. Όπως δηλαδή το μολύβι που γράφουμε ή το βέλος για να κινηθούν χρειάζονται το ανθρώπινο χέρι, έτσι και η αίρεση των ανθρώπων που πιστεύουν. Το γεγονός της ταύτισης του βαπτίσματος με την αναγέννηση, δεν σημαίνει πως το βάπτισμα μας απαλλάσσει από τον προσωπικό αγώνα για τη διατήρηση και την καρποφορία του πνευματικού δώρου.
Τα λόγια του αγίου Κυρίλλου, Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων, τον 4ο αιώνα, «προς τους φωτιζόμενους» μπορούν να λειτουργήσουν αφυπνιστικά και στην εποχή μας:«Δεν παίρνεις λοιπόν όπλο φθαρτό, αλλά πνευματικό. Φυτεύεσαι στο νοητό Παράδεισο. Παίρνεις καινούργιο όνομα που δεν το είχες πριν. Πριν από το βάπτισμα ήσουνα κατηχούμενος, ενώ τώρα θα ονομαστείς πιστός.
  Από την αμαρτία μετατίθεσαι, περνάς στη δικαιοσύνη, από το μολυσμό στην καθαρότητα… Αυτό όμως δεν φτάνει… Έργο του Θεού είναι το φύτεμα και το πότισμα, και δικό σου η καρποφορία. Έργο του Θεού είναι να σου δώσει τη χάρη Του, ενώ δικό σου να τη δεχτείς και να τη διατηρήσεις.
Μην καταφρονείς τη Χάρη, επειδή σου δίνεται δωρεάν, αλλά δέξου τη και συντήρησέ την, λειτουργώντας την μέσα στην ύπαρξή σου με πραγματική ευλάβεια»
http://orthodoxy-rainbow.blogspot.com/2011/01/blog-post_12.html

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητηρια στο μπλογκ!με αφορμή αυτή την αναρτηση ηθελα να πω ότι γνωρισα το μπλογκ εδω και 3-4 μήνες και έχει γίνει το Νο1 στο pc μου! Δεν είναι μόνο φωνή επανάστασης αλλά και φωνή ανάστασης ψυχής! σας ευχαριστώ πολύ όσους αγωνίζεστε για να το κρατάτε και μάχεστε καθημερινά. Ο Θεός να σας έχει καλά και να σας φωτίζει!
Ανώνυμος Πάτρα

ANTI-NEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. είπε...

Ευχαριστούμε. Αυτό που μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις, είναι να πεις στον Κύριο.. 2 λογάκια και για εμάς να μας φωτίζει και να μας δείχνει το έλεος του .

Modestus είπε...

Κοίταξε εγώ θα το πάω και λίγο παρακάτω, όποιος επιθυμεί μπορεί να αποτάξει το Άγιο Βάπτισμα και να μην λέγεται χριστιανός, δεν είναι υποχρεωτικό ξέρετε κανένας δεν τον αναγκάζει να είναι. Του δίνεται και αυτή η επιλογή αν νομίζει ότι λάθος έπραξαν οι γονείς του. Κανένας δεν περιορίζει την ελευθερία του ας κάνει ότι νομίζει. Η νεκροψία θα δείξει αν έχουμε δίκιο ή όχι.

Ανώνυμος είπε...

XAXAXAXAXAXAXAXAAX ENTΕΛΩΣ FAIL ΑΥΤΟ ΤΟ POST!
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙΣ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ!

Ανώνυμος είπε...

μπραβο συμπαντριωτες συνεχεια με συγκηνειτε ευχομαι ετσι να συνεχησετε ο ελληνικος λαος σας εχει αναγκη

georgem είπε...

Ανώνυμος είπε...

XAXAXAXAXAXAXAXAAX ENTΕΛΩΣ FAIL ΑΥΤΟ ΤΟ POST!
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙΣ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ!
5 Μαρτίου 2011 5:52 μ.μ.
Φιλε εισαι σαχλαμαρας Ειναι το πιο σημαντικο μυστηριο και αν δεν σου αρεσει ξερεις την εξοδο!!

Ανώνυμος είπε...

5:52 αν δεν κατάλαβες το παράδειγμα με τη σωματική υγεία ούτως ώστε να το αντιστοιχίσει με την πνευματική υγεία & την έννοια του βαπτίσματος..,
τι να πώ..!!!

Υπάρχουν πολλοί υπερόπτες όμως, αλαζόνες, ουμανιστές που νομίζουν οτι η θρησκεία είναι για αμόρφωτους και προβληματικούς..Δεν αποτελείς εξαίρεση απ'ό,τι βλέπω..

Απορώ κι εγώ γιατί διαβάζεις αυτό το blog κρίνοντας από το αστοχότατο σχόλιό σου..

ΜΥΡΤΑΛΗ είπε...

Να γεννηθης σε ορθοδοξη οικογενεια δεν ειναι καθολου τυχαιο η οικογενεια ακολουθει το τελετουργικο πεταει καποιος μια απερισκεπτη κουβενται και μερικοι το ιδιο απερισκεπτα ακολουθουν Αν δεν σου αρεσει φευγεις και μονο με την σκεψη αυτην ηδη εχεις φυγει Συμφωνω με τον ανωνυμο ειναι μοδα να το παιζεις αθεος κουλτουριαρης ΑΣΤΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

an to neogno den parei ta farmaka tou mporei kai na pethanei re mapa.an den baptistei ti tha pathei dhladh,tha kaei sthn kolash?????xaxaxaxaxa ti malakes pou eisaste reeeeeee ksipnisteeeee

Ανώνυμος είπε...

h thriskia einai h megalhterh kai eksipnh apath pou exei dhmiourgisei pote o anthropos,gia thn katastratighsh kai plish egkefalou ton anthropon,akoma kai apo thn stigmh pou geniomaste.an pote to katalaboune ayto oi anthropoi tote o kosmos isos ginei kaliteros.

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλό άρθρο! Αφήστε τους αγνωούντες αθέους να μένουν στον σατανισμό τους... Γιατί αυτό είναι στην ουσία ο αθεισμός.

Γιά όσους δεν το καταλαβαίνουν αυτό το τελευταίο, δεν πειράζει ξαχάστε το, δεν σας αφορά.

Ανώνυμος είπε...

Όταν έρθει η ώρα να ψοφήσεις θα πεις: "Θεέ μου".....Απλά

Ανώνυμος είπε...

Η πνευματική υγεία ειναι κάτι το υποκειμενικό. Δηλαδή άλλοι λαοί που πιστεύουν σε άλλη θρησκεία και ακολουθούν τα δικά τους "μυστήρια" παει να πεί ότι τα μωρά τους δεν είναι πνευματικα υγειή, επειδή δεν βαπτίζονται? Εσύ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ οτι πρέπει να βαπτίζεται το μωρο για να είναι πνευματικα υγειής και όλα τα υπολοιπα που είπες. Πιστεύεις, δεν ήρθε ο Θεός να σου το πεί. Πιστεύεις σε κάτι που σου είπαν ή στο έβαλάν στο μυαλό καλύτερα (φαντάσου πρίν ακόμα γεννηθείς έκαναν το σταυρό τους άνθρωποι πάνω στην κοιλιά της μάνας σου). Αντικειμενικα όμως αυτό είναι ένα είδος προπαγάνδας για το μωρό. Γιατί δε το βαπτίζουν απλά και σταματάνε, αλλά το πηγαίνουν εκκλησία, του μαθαίνουν προσευχές και γενικά του δείχνουν χριστιανικές εικόνες (δεν εννοώ τα εικονίσματα). Καλά κάνεις βέβαια. Εγώ δεν πείθομαι απο αυτά που ξέρω για το Θεό, το Χριστό, την Παναγία και κυριότερο για την εκκλησία. Όμως εξακολουθώ και πιστεύω στο Θεό. Δεν υπάρχει λογική, απλα πιστεύω, το νιώθω. Γιατί άραγε? Θα δεχτώ ότι οι χριστιανικές αξίες συμβάλλουν στην πνευματική υγεία του παιδιού αλλά να ξέρουμε και να παραδεχόμαστε τι είναι αυτο που κάνουμε. Αλλά φυσικά όλες αυτές οι επιθέσεις στην εκκλησία (σε διάφορα θέματα) γίνονται στο πλαίσιο της Παγκοσμιοποίησης γιατί αποτελεί εμπόδιο στα σχεδιά τους. Όπως και να 'χει ο γονέας είναι υπεύθυνος για την ανατροφή του παιδιού του όπως αυτός νομίζει μέχρι αυτό να μεγαλώσει και να κρίνει μόνο του. Για αυτό αλλού τα παιδία θα βαπτίζονται, αλλού θα ασπάζονται το κοράνι και αλλού θα γίνονται βομβιστές αυτοκτονίας. Στην Ελλάδα επίσημη θρησκεία και "κουλτούρα" είναι ο Χριστιασμός, όποιον δε του αρέσει να πάει αλλού.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΒΑΠΤΙΣΗ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΡΟΜΠΑΣ? ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΡΩΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΡΟΜΠΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΜΟΣ. ΒΛΕΠΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ.

Ανώνυμος είπε...

Συμμορία της μαύρης ρόμπας, αχαχαχα, καλό, δε το χα ξανακούσει, αχαχαχα. Τώρα θέλουν να κόψουν το ρύζι από τους γάμους για να μη κάνουν υπερωρίες αυτοί που καθαρίζουν μετά το γάμο. Άσε αν έπιασε και την εκκλησία η κρίση, πάει, δε μας σώζει ούτε ο θεός. Αλλα κι αυτος απο τότε που έκανε τον ανθρωπο βρήκε τον μπελά του, που να εμφανιστεί μετά?

CenotapheR είπε...

Αυτό το μήνυμα πάει προς τους σχετικούς. Πέστε γονυπετώς, αρχίστε το κομποσχοινάκι και προσευχηθείτε για όλους καθώς φαίνεται πως οι κουβέντες του Kissinger έπιασαν τόπο και υπάρχουν πολλές παραπλανημένες ψυχές.

Ανώνυμος είπε...

εδώ ο κόσμος καίγεται και το μ...χτενίζεται!!Άμα δε σ' αρέσει τράβα ωρέ σ' αυτά τα ντζαμιά πούχει γιομίσει η Αθήνα πέσε μπρούμητα στον Αλάχ,να σου τραβήξουν ωρέ κ ένα οθωμανικό να ξαστερώσει το μάτι σου.Αι σιχτίρ τζογλάν'..
ΒΛΑΧΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

ο νηπιοβαπτισμος δεν ειναι μυστηριο.ειναι η χειροτερη μορφη προσυλητισμου. δεν υπηρχε του ς πρωτους χριστιανικους αιωνες, και ειναι αντιθετος με τη διδασκαλια του κυριου ημων καιαληθινου θεου , που ειπε΄΄ ο πιστεψας και βαπτισθεις θελει σωθει. τοβαπτισμα ειναι ομολογια πιστεω ς και ειναι δεσμευτικη επιλογη γιατι ο ανθρ ωπος που βαπτιζετι ομολογει ο ιδιος το πιστευω. ΄΄ομολογω εγω ενα βαπτισμα εις αφεσιν αμαρτιων , κατα το ΄΄ πιστευω΄΄΄΄ της ορθοδοξης πιστης. τα μωρα ειναι τελειως εκτεθειμενα στις καθε ειδους δογματικες δοξασιες . αλιμονο αν η προστασια του παναγαθου θεου στα βπεφοι εξαρτηοταν απο το βαπτισμα και πως ειναι δυνατον καποι '' χριστιανοι απο σας να δειχνουν την εξοδο σ αυτους που δεν ευτηχισαν να γνωρισουν το θεο΄΄΄΄΄ποιοι ειστε σεις κυριοι και κυριες που δεν εχετε τη μαγκια να μιλησετε ομορφα σεναν ΄αθεοαλλα αμεσως ειρωνευεστε και ταχα υπερασπιζεστε την εκκλησια. '' και αν το σωμα σου δωσεις δια να καει αλλα δεν εχεις αγαπη εισαι ουδεν'' ΙΗΣΟΥς ΧΡΙΣΤΟς''

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ CenotapheR ΠΕΣΕ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΙΣΩΣ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΚΛΑΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ KAI Ο KISSINGER.. ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ.
ΑΝΤΙ ΓΙΑΥΤΟ ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΕΨΕ ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ.
ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΝ ΟΡΘΙΟΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΣΤΗΝ ΓΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ DNA .. ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟ?

Ανώνυμος είπε...

εδω ειναι η κολαση εδω και ο παραδεισος παρτε το χαμπαρι....στο χερι μας ειναι σε ποιο απο τα 2 θελουμε να ζουμε...

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΣΕΙ ΟΥΤΕ ΚΟΛΑΣΗ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ...
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ .... ΑΝΤΙΓΟΝΗ

Ανώνυμος είπε...

Είστε για τον πούτσο παλιομαλακες χριστιανοι ορθοδοξοι..Φτυνω στην μουρη σας προβατα,γιδια εε γιδια..Ειστε ασχετοι τελειως πιστευετε οτι μαλακιες σας πουλανε για θεους και χριστους και πρασινα αλογα..Δεν υπαρχει θεος δεν υπαρχει παραδεισος δεν υπαρχει κολαση τιποτα απολυτως..Αμα θες να κανεις καλο για τον συνανθρωπο σου καντο επειδη εισαι ηθικος και οχι κωλοαρχιδι, και οχι επειδη φοβασαι μην πας στην κολαση. Ειστε ολοι παντελως ασχετοι μία είναι η λύση : ΕΠΙΣΤΗΜΗ !! Νιωστε..Εντελως μαλακια το ποστ με ακυρα επιχειρηματα που χρησιμοποιουν 5χρονα..Αλλα νταξει αυτοι,μαλακες ειναι το ξεραμε..Μου φαινεται απιστευτο οτι υπαρχουν ανθρωποι που συμφωνουν με αυτες τις απατες, και το χειροτερο ειναι οτι ειναι γυρω μου μενουν διπλα μου τους βλεπω καθε μερα.. Αντε γεια..Γιάννης Βλασφημος

Ανώνυμος είπε...

Σύγχηση ηθελημένη μεταξύ ονοματοδοσιας και βαπτίσματος .Μέχρι πότε θα μας καπελωνει ο χριστιανισμος? Ξυπνάτε ¨Ελληνες!! Σε τι διαφέρετε ωρε φανατικοί χριστιανοι απο τους φανατικούς μουσουλμάνους? ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΣΑΣΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

ανθρωποι σαν τον γιαννη τον βλασφημο,οπως θελει να παρουσιαζεται,τοσο μυαλο εχουν,αυτα κ μπορουν να πουν...κατα τα λεγομενα του,μια ειναι η λυση,η επιστημη,ναι η επιστημη αυτη που ελεγχεται απο λιγους για τους λιγους και κατσε εσυ και παραμυθιασου...τωρα για το θεμα για οτι δεν υπαρχει θεος,παραδεισος,κολαση κλπ,ο καθενας ειναι ελευθερος και κανεις δεν αναγκαζει κανεναν τουλαχιστον για το θεμα πιστης να πιστευει αυτο που θελει!!αν δεν σας αρεσει λοιπον αυτο που εμεις αγαπαμε κ πιστευουμε αδειαστε μας την γωνια,δεν σας υποχρεωνει κανεις να βρισκεστε διπλα μας!!οσο για τον φιλο που κανει την συγκριση μεταξυ φανατικων χριστιανων κ μουσουλμανων θα συμφωνησω ως προς την συγκριση του ορου,γιατι αλλο ο φανατισμος κ αλλο η βαθεια πιστη..απλα παντα ο καθενας που θελει να κατηγορησει την ορθοδοξια θα βρισκει μια λεξη,μια πραξη κατι τελος παντων που θα κανει στραβα καποιος για να βγαλει το εγω του εναντια στα δικα μας πιστευω,λες κ ειπε κανεις οτι οταν δηλωνεις ορθοδοξος εισαι αλανθαστος,αγιος...και λαθη θα κανουμε κ πολλες φορες στην λασπη θα πεσουμε,αλλα εχει κατι βαθυ η ορθοδοξια κ χωνεψτε το,οταν πραγματικα μετανοεις την συγχωρεση!!καθιστε λοιπον εσεις κ κατηγορειτε το τιποτα οπως αποκαλειτε ετσι κ αλλιως μαθατε να τρωγεστε με τα ρουχα σας...
και κλεινω με την ,παντου κ παντα θα υπαρχουν τα λαμογια,οταν πεσεις σε γιατρο που το μονο μελημα του ειναι το χρημα και αδιαφορει για ολα τα αλλα αυτο που κανεις ειναι να μην ξαναπας ποτε σε γιατρο??ή ψαχνεις να βρεις εναν καλο γιατρο???ετσι λοιπον κ στην εκκλησια οταν πεσεις σε λαμογιο ψαχνεις να βρεις εκεινον που πραγματικα αγαπαει αυτο που κανει..απλα τα τελευταια 30 χρονια η σαπιλα της πολιτικης περασε στο πετσι του καθενος μας κ τον εμαθε στην καλοπεραση κ στον σταρχιδισμο που το μονο σωστο ειναι αυτο προσταζει ο νους του κ τιποτα αλλο περα απο εκει..

CenotapheR είπε...

2.25 π.μ. Παρουσιάσου με όνομα και όχι ανώνυμα, παράτα το πληκτρολόγιο και έλα να σε δω σε καμιά πλατεία Συντάγματος. Μέχρι τότε αν δεν σου αρέσει το ιστολόγιο παράτα το.

Ανώνυμος είπε...

το μπλογκ αυτο ειναι οτι καλυτερο υπαρχει για την ελληνικη κοινωνια!οτι κ να λενε τα παπαγαλακια λιγο πιο πανω ολοι εμεις που το επισκεπτομαστε καθημερινα γνωριζουμε καλα.ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΜΗ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΤΕ.προκειται για εντεταλμενους λυκους!

Ανώνυμος είπε...

οι φανατικοι χριστιανοι φιλε μου δεν θεωρουμε οτι οι μουσουλμανοι ειναι απιστοι και πρεπει να πεθανουνε για αυτο.αυτα λεει μεσα το κορανι.για αυτο μη μας βαζεις σε ενα σακι ολους.αληθεια.. αν δεν εισαι μουσουλμανος και αν δεν εισαι χριστιανος τοτε τι εισαι? κατσε να φερω το νεκταρ να σε κερασω!ω! το πεπλο μου λερωθηκε... καθαριστηριο γρηγορα!!! θυμααααααααααααααααααααααταααααααααααα!!! τσαρλατανοιιιιιιιιιι

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στο ερώτημα του τίτλου. (αν την ερώτηση μου την έκανε το παιδί μου)

Σε βάφτισαν βρε δεν επαθες και τίποτα φανταζεσαι να ήσουν γεννημένο σε αίρεση και να σου έκαναν πλύση εγκεφάλου χρόνια ολόκληρα μέχρι να σε βαφτίσουν ?

Ανώνυμος είπε...

Afto to ''Αι σιχτίρ τζογλάν'' mou arese !

gia to Paradeiso exo mono na po pos ontos Wriskomaste(an) ston Paradeiso ke siga siga pame gia kolasi opos fenonte ta Pragmata ke an den kanei o kosmos tipota tha pame kata Diaolou me sygouria!

Min ksexnate oi Mousoulmanoi erxonte tora ston Paradeiso ke emeis diokomaste an den to exoun katalawei merikoi Poloi !!

Ανώνυμος είπε...

Akriwos alla Prowlimata yparxoun pou eine pio sowara ke mas wazoun to pote Baptistike o enas ke o allos , pou den eine torini egkremotita.
Syntonistite sta sowara pragmata.!!

Ανώνυμος είπε...

Όντως ο Κίσινγκερ θα χαίρεται με κάποια πράγματα που θα βλέπει εδώ μέσα. Ίσως να μην έχει νόημα να απαντά κανείς σε τέτοιου είδους ποστς, καθώς ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων από τους "ξυπνημένους" και "προοδευτικούς" "ελληνάρες" που μάχονται κατά των Χριστιανών Ορθοδόξων. Δεν θα πω τίποτα, αφού άλλωστε δεν έχω και κάτι το αξιόλογο. Σε ένα μόνο πράγμα θέλω απάντηση. Είναι τυχαίο που όλοι μάχονται τον Χριστό μας; Δεν διάβασα και δεν άκουσα πουθενά να μάχονται τον Αλλάχ, τον Βούδα, τον, τον, τον... Μάλλον δεν είναι...

Ανώνυμος είπε...

δεν υπαρχει πιο ματαιοδοξη θρησκεια απο τον χριστιανισμο.απο την μια παμε δηθεν εκκλησια και αναβουμε κερακια και το πεζουμε ηθικοι και εναρετοι,και απο την αλλη παμε και πλακονομαστε για τις ομαδες,πειδαμε την γυναικα του γειτονα,τρωμε σαν γουρουνια και αλλα πολλα.τουλαχιστον οι μουσουλμανοι(ααααλλοι πορομενοι και βαρεμενοι αυτοι)κανουνε και πεντε φορες την ημερα την προσευχη τους και τιμανε την θρησκεια τους.αι στο διαολο πια υποκριτες.να ειστε καλοι σαν ανθρωποι και να υπερασπιζεσται παντα τους αδυναμους αυτο φτανει,δεν χρειαζομαι καμια θρησκεια να μου το πει.