Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Για όσους λένε οτι ο χριστιανισμός είναι η συνέχεια του αρχαιοελληνισμού (σαν θρησκεία)


Ουδεμία σχέση δεν είχε η αρχαία ελληνική θρησκεία και τα ιερατεία της και οι θεοί τους και οι μύθοι τους με τους περισσότερους από τους αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους. Αντιθέτως μάλιστα, οι περισσότεροι από τους φιλόσοφους κυνηγήθηκαν από τα ιερατεία, συνήθως καταδικάζονταν ως άθεοι ή ασεβείς ή αιρετικοί από την αρχαία ελληνική «Ιερά Εξέταση» (που ήταν το ίδιο στυγνή και παράλογη όσο και η χριστιανική), δεν πίστευαν στην αρχαία ελληνικές θρησκείες, και ακόμη και όταν αυτοί θεολογούσαν, δήλωναν ότι υπάρχει ένας θεός και όχι πολλοί, ο Θεός του Σύμπαντος, το Ένα πίσω από τα πάντα. Οι περισσότεροι φιλόσοφοι επέκριναν τις θρησκευτικές αντιλήψεις των υπολοίπων Ελλήνων ως αφελείς και μυθολογικές, πολεμούσαν τους ιερείς, τις δεισιδαιμονίες, απέρριπταν τις αντιλήψείς της εποχής τους, όλοι οι φιλόσοφοι εξαρχής αναζητούσαν την ουσία των πραγμάτων, δεν τους κάλυπτε η θρησκεία, και άρα την ακυρώνουν μέσα από το έργο τους
. Οι περισσότεροι ήταν επιστήμονες όπως οι σύγχρονοι επιστήμονες, και φιλόσοφοι και διανοούμενοι όπως οι σύγχρονοι φιλόσοφοι και διανοούμενοι, και όχι ακόλουθοι θρησκειών και λαϊκών δοξασιών.

Η αρχαία ελληνική θρησκεία καταστράφηκε από τους Έλληνες φιλόσοφους, σε μεγαλύτερο βαθμό από τους χριστιανούς αυτοκράτορες, και μάλιστα οι Έλληνες κατέληξαν να πάψουν να πολεμούν για τους θεούς.

Συνήθως οι φιλόσοφοι δεν είχαν καμία στενή σχέση με την επίσημη Πολιτεία, συχνά την αποστρέφονταν ή επαναστατούσαν εναντίον της, και ακόμη πιο συχνά η επίσημη Πολιτεία τους συλλάμβανε, τους δίκαζε, τους καταδίκαζε, τους εξόριζε, τους φυλάκιζε, τους σκότωνε, τους απομόνωνε, ή τους ανεχόταν για πολιτικούς λόγους.


Σωκράτης: Ως άλλος Ησαΐας προφητεύει ότι δια του Θεού μόνο γίνεται ο άνθρωπος να απολυτρωθεί από την αμαρτία «τοιοῦτος οὖν ἄλλος οὐ ῥᾳδίως ὑμῖν γενήσεται, ὦ ἄνδρες, ἀλλ᾽ ἐὰν ἐμοὶ πείθησθε, φείσεσθέ μου· ὑμεῖς δ᾽ ἴσως τάχ᾽ ἂν ἀχθόμενοι, ὥσπερ οἱ νυστάζοντες ἐγειρόμενοι, κρούσαντες ἄν με, πειθόμενοι Ἀνύτῳ, ῥᾳδίως ἂν ἀποκτείναιτε, εἶτα τὸν λοιπὸν βίον καθεύδοντες διατελοῖτε ἄν, εἰ μή τινα ἄλλον ὁ θεὸς ὑμῖν ἐπιπέμψειεν κηδόμενος ὑμῶν» (Πλάτων Απολ. Σωκρ ιη΄)

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΕΙΣΟΥΝΑ ΕΣΥ ΒΡΕ ΑΣΧΕΤΑΚΟ, ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ....???
ΔΕΝ ΠΑΣ ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΑ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΩ ΓΑΤΟΥΛΗ ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΓΕΛΟΙΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ.

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ, (ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΛΑΟ) ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ Ο Ρ Θ Ο Δ Ο Ξ Ο Ι.--
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΚΡΑΤΗΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΠΑΙΔΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟ ΚΙ ΑΤΣΑΛΙ...

...ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ...

...ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ...



..........ΕΥΖΩΝ...........

Ανώνυμος είπε...

Ρε αγράματα ξέρεις να διαβάζεις; Το άρθρο είναι υπερ του χριστιανισμού...

Ανώνυμος είπε...

Κατά την ταπεινή μου άποψη είναι γνωστοί οι κύκλοι που προσπαθούν να προκαλέσουν διχασμό στους ανθρώπους όσον αφορά την "επιστροφή" στην πατρώα θρησκεία. Είναι μία νέα εποχή για τον άνθρωπο που μπορεί να βασιστεί στις δυνάμεις του (παράπανω από εκεί που μπορεί όντως) και να γίνει Θεός, η να λατρεύει την φύση και τις συμπαντικές δυνάμεις αόριστα. Είναι γεγονός πάντως πως λόγω της ανθρώπινης φύσης, έχουν γίνει πολλά εγκλήματα εν ονόματι του Χριστού. Είναι λάθος να τα φορτώνουμε όλα σ'Αυτόν.

ANTI-NEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. είπε...

"Eίναι μια Νέα εποχή για τον άνθρωπο που ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΣΙΣΤΕΙ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ (παραπάνω από εκεί που μπορεί όντως) και να γίνει θεός!!"

Ακριβώς το ίδιο πράγμα μας λέει h σατανίστρια Ηelena blavatsky!!! Μεγάλε ή έχεις πέσει θύμα ή λατρεύεις ανοιχτά τον lucifer.. Αυτά που λες είναι πολύ occult.

Ο άνθρωπος θεός δεν γίνεται...ούτε μπορεί να βασιστεί στις δυνάμεις του. Είναι πολύ εγωιστικό να νομίζουμε ότι μπορούμε να βασιστούμε στον εαυτό μας. Μόνο στον Δημιουργό μας μπορούμε να βασιστούμε και αυτός είναι Ένας ο τριαδικός Θεός. Τα υπόλοιπα είναι θεοσοφιστικές και αποκρυφιστικές παπάρες που σκοπό έχουν να παραπλανήσουν τον κόσμο πιστεύοντας "Στην νέα εποχή που θα υπάρχει αρμονία" γιατί έχουμε αποβάλει τις θρησκείες και τον θεό...αχαχα καλό!

Ανώνυμος είπε...

Μα αυτό ακριβώς θέλω να πω 5.47. Αυτά που γράφω είναι αυτά που πρεσβεύουν οι Νεοεποχίτες με τους οποίους διαφωνώ κάθετα γιατί θεωρώ οτι δρουν εκ του πονηρού. Γι'αυτό είπα οτι διχάζουν τον λαό και κατηγορούν την θρησκεία

Ανώνυμος είπε...

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΣΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι παρακλάδι του Ιουδαισμού

Ανώνυμος είπε...

Ωραίοι οι δύο τελευταίοι! Ούτε από ιουδαϊσμό(καμπάλα-σατανισμός) καταλαβαίνουν τίποτα,ούτε από Χριστιανισμό(Θεία Αποκάλυψις της Αληθείας).

Ανώνυμος είπε...

Λογικό είναι σε όλες τις εποχές η φιλοσοφία ήταν μεγάλο πρόβλημα για τη θρησκεία γιατί αποκαλύπτει τις απάτες της. Επίσης λογικό είναι οι αρχαίοι Έλληνες, οι οποιοι δημιούργησαν την επιστήμη να είχαν μια θρησκεία καλύτερη απο αυτή των νομαδων της ερήμου. Όπως και να χει το πράμα σε αυτή την εποχή οφείλουμε να βρούμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν (προσωπικά εμένα θα μου αρκούσε μια δημόσια ειλικρινής συγνώμη του Ιερονημου για όλες τις διαχρονικές σφαγές των προγόνων μου και την καταστροφή του υπερλαμπρου πολιτισμού τους).

Σε ότι αφορά τις ιδέες της Μπλαβανσκι (Ζειτγκεστ,θεοσοφια κτλ) είναι ένα σχέδιο σωτηρίας των εκλεκτών του πλανήτη, το οποίο όμως προϋποθέτει τον θάνατο δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Όπως είχε πει και ο Αλ Πατσινο στον δικηγόρο του Δια-βόλου για τον εαυτό του ´είμαι ο μεγαλύτερος ανθρωπιστης´

Ανώνυμος είπε...

9.42 έχει δικιο όταν λες πως πρέπει να βρούμε αυτά που μας ενώνουν. Εχω την εντυπωση πως και οι αρχαιοι Ελληνες φιλόσοφοι σε έναν Θεό πίστευαν σε αντίθεση με τους περισσότερους ανθρώπους, τους απλούς όπως λέμε, που πίστευαν σε 12. Αλήθεια είναι ότι έγιναν και πολλά εγκλήματα από "χριστιανούς" αλλά πολλοί μαρτύρησαν κιόλας. Γενικά πάντως, η θρησκεία σαν οργάνωση από ανθρώπους υστερεί εκ των προτέρων γιατί προσπαθεί να περιχαρακώσει αιώνιες αλήθειες. Δεν είναι θέμα έθνους. Αυτό το λάθος κάνουν οι νεοπαγανιστές. Η αγία γραφή δεν είναι ιστορικό κείμενο, είναι θεολογικό.

Ανώνυμος είπε...

Αν και δεν πιστευω σε κανενα θεο , μου αρεσε που οι αρχαιοι ελληνες πιστευαν τους 12 θεους του Ολυμπου, καθε θεος στον τομεα του.

Ανώνυμος είπε...

ο Θεος ειναι μεσα στην κεφαλα σας!! μιλαει ολη την ωρα!!! αλλα ολοι οι ηλιθιοι νομιζουν οτι ειναι η "σκεψη" τους.χαχαχ.... αν δεν με πιστευετε ρωτηστε την να δειτε τι γαμηστιρλικια εχει να σας σουρει ΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος είπε...

Είστε λίγο ασχετούλιδες οι 12 θεοί του ολύμπου ήταν σαν βοηθοί του Ενός θεού και στην τελική μιλάτε για τον χριστιανισμό μια θρησκεία που ξεκίνησε με παγανιστικά στοιχεία. κρασί είναι αίμα και το ψωμί το σώμα.. δλδ κανίβαλοι.... Προτιμώ να πιστεύω σε ένα θεό και όχι σε αυτόν που έφτιαξαν οι άνθρωποι.