Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ


Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ panagia xristoulis!.jpg

Η ζω­ή της Πα­να­γί­ας μας σκι­α­γρα­φεί­ται α­πό τους Ευ­αγ­γε­λι­στές, τα λει­τουρ­γι­κά βι­βλί­α της Εκ­κλη­σί­ας μας (συ­να­ξά­ρια και τρο­πά­ρια των Θε­ο­μη­το­ρι­κών ε­ορ­τών) και τους λό­γους των Α­γί­ων Πα­τέ­ρων. Αυ­τές εί­ναι οι πη­γές για το κεί­με­νο που α­κο­λου­θεί.
 Οι γο­νείς της
Η Θε­ο­τό­κος ή­ταν κό­ρη του πλού­σιου κτη­νο­τρό­φου Ι­ω­α­κείμ και της Άν­νας, που κα­τα­γό­ταν α­πό το βα­σι­λι­κό γέ­νος του Δαυ­ίδ.
 Ε­πει­δή ο Ι­ω­α­κείμ και η Άν­να ή­ταν ά­τε­κνοι (η Άν­να ή­ταν στεί­ρα), πα­ρα­κα­λού­σαν για πολ­λά χρό­νια το Θε­ό να τους χα­ρί­σει έ­να παι­δί, με την υ­πό­σχε­ση ό­τι το παι­δί που θα γεν­νη­θεί, θα το α­φι­ε­ρώ­σουν σ' Αυ­τόν. Πρέ­πει να ση­μει­ω­θεί ό­τι η α­τε­κνί­α την ε­πο­χή ε­κεί­νη ή­ταν ντρο­πή-κα­τά­ρα για έ­να αν­δρό­γυ­νο και ό­λοι τους πε­ρι­φρο­νού­σαν μέ­σα στην κοι­νω­νί­α. Α­κό­μα και οι ι­ε­ρείς δεν δέ­χον­ταν τα δώ­ρα που πρό­σφε­ραν στο να­ό του Θε­ού, λό­γω της α­τε­κνί­ας τους. Εξ αι­τί­ας αυ­τού η μεν Άν­να πή­γε μέ­σα στον κή­πο τους, ο δε Ι­ω­α­κείμ α­νέ­βη­κε στο βου­νό και ε­κεί με δά­κρυ­α πα­ρα­κα­λού­σαν το Θε­ό να τους χα­ρί­σει έ­να παι­δί και να λύ­σει την α­τε­κνί­α τους. Και ο Θε­ός τους προ­μή­νυ­σε με τον αρ­χάγ­γε­λό Του Γα­βρι­ήλ ό­τι θα συλ­λά­βει η πρώ­ην ά­γο­νος και στεί­ρα Άν­να και θα γεν­νή­σει παι­δί ά­γιο.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δόξα να Έχεις γλυκειά μου Παναγία...
Να είναι όλοι καλά, χριστιανοί και μη!
Καληνύχτα

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ!?

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΦΑΡΣΙ ΒΛΕΠΩ.

Ανώνυμος είπε...

Ο 8:03 που σίγουρα είναι και ο 8:04 και που σίγουρα δεν είναι ΈΛληνας, αν δεν του αρέσει το θέμα να πάει αλλού να πετάξει τη χολή του. Αν είσαι άθεος δε μας ενδιαφέρει, όπως επίσης και οι απόψεις σου. Βρήκαμε τώρα και πιπιλάμε τη λέξη Εβραίος όσον αφορά το Χριστό και την Παναγία μας... άντε μπράβο, αποβράσματα της κοινωνίας, πνευματικά πεθαμένοι, ανθέλληνες, που μάλλον ούτε Έλληνες δεν είστε.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ... ΤΕΛΟΣ, και αν δείτε τις στατιστικές οι άθεοι στη χώρα μας το πολύ να είναι το 3%, δηλαδή ανύπαρκτοι...και μη βιαστείτε να με πείτε Χριστιανό που βρίζει, αλλά Χριστιανό που αγανάκτησε !
Κώστας από Πεύκη

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστός ο 8,38΄.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ!
ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!