Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Σεραφείμ: "Ντρέπομαι που αναπνέω τον ίδιο αέρα με τον Καστανίδη"!



Με τη φράση "Ντρέπομαι ως Ορθόδοξος Επίσκοπος και ως Έλλην πολίτης που αναπνέω τον ίδιο αέρα και πατώ στα ίδια χώματα με τον κ. Καστανίδη", ο κ. Σεραφείμ εξαπολύει επίθεση στον υπουργό δικαιοσύνης , για την ανάρτηση στο διαδύκτιο του προς δημόσια διαβούλευση σχεδίου Νόμου... "Για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου". Την οργή του.... ιεράρχη προκάλεσε το άρθρο 3 όπου επεκτείνει τη προστασία του Νόμου και σε ομάδες η πρόσωπα που δεν προσδιορίζονται μόνο με βάση την φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική η εθνοτική καταγωγή τους αλλά και τον γενετήσιο σεξουαλικό τους προσανατολισμό. 
Με ανακοίνωση του ο μητροπολίτης Πειραιώς μεταξύ άλλων επισημαίνει: "Όπως καλώς γνωρίζομε από την επιστήμη της εγκληματολογίας εν σχέσει προς το γενετήσιο ένστικτο υφίστανται δυστυχώς στην πεσμένη ανθρώπινη φύση εκτρωματικές ψυχοσωματικές εκπτώσεις, όπως η παιδοφιλία, η ομοφυλοφιλία, η...νεκρολαγνεία και άλλες αποκρουστικές εκδηλώσεις ιδιαζόντως ειδεχθείς, που ευτελίζουν το ανθρώπινο πρόσωπο και χωματοποιούν την αθάνατον ψυχήν του. Είναι επομένως λογικό, δίκαιο, ηθικό να περιβάλλεται με πολιτειακό κύρος υπό το πρόσχημα της καταπολεμήσεως εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μια τέτοιου είδους εκτροπή της ανθρώπινης προσωπικότητος, επειδή το διατάσσουν οι γνωστοί διεθνείς κύκλοι που επιχειρούν την σαπροποίηση και αποδόμηση της ανθρώπινης κοινωνίας, ευτελίζοντας το τιμιώτατο ανθρώπινο πρόσωπο, που μόνο στην εκδίπλωση της υγιούς σεξουαλικότητός του μπορεί να ανεύρει την πληρότητα, την ελευθερία του και την αξιοπρέπειά του, στους οποίους διεθνείς κύκλους κλίνει ευλαβικά το γόνυ, όπως αποδεικνύεται, η σημερινή Κυβέρνηση;" 
Ο Ιεράρχης εκφράζει ανοικτά την αμφισβήτηση του αν η "Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει την εξουσιοδότηση από το εκλογικό σώμα να καταλύει τον αιώνιο και άφθιτο Νόμο του Δημιουργού του ανθρωπίνου προσώπου και να πριμοδοτή την παραφθορά της ανθρώπινης οντολογίας;" Και ο μητροπολίτης Σεραφείμ κλείνει με "ανάθεμα" προς τον κ. Καστανίδη: "Ντρέπομαι ως Ορθόδοξος Επίσκοπος και ως Έλλην πολίτης που αναπνέω τον ίδιο αέρα και πατώ στα ίδια χώματα με τον κ. Καστανίδη. 
Και επειδή εκ των έργων του αποδεικνύεται ότι δεν πιστεύει στην κρίση του αιωνίου Θεού δημοσία του λέγω ότι θα θυμηθεί «σύντομα» τον ταπεινό μου λόγο όταν αναποδράστως, έκων άκων, όπως κάθε άνθρωπος, θα βρεθεί ενωπιόν Του αλλά θα είναι πολύ αργά γι’ αυτόν..." 
http://greeknation.blogspot.com/2011/03/blog-post_6791.html

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ σαν Χριστιανός Ορθόδοξος ντρεπομαι που ο Σεραφειμ ειναι Ορθοδοξος Επίσκοπος και Έλλην πολίτης.

Παναής είπε...

Ανώνυμε,ένα είναι το σίγουρο,την Ορθοδοξία ούτε με τα κυάλια δεν την βλέπεις!Δες τα μούτρα σου καλά σε ένα καθρέφτη και μετά κρίνε και τον άγιο Πειρεώς!Και εάν όντως αληθινά ντρέπεσε "φιλαράκο"άντε στο Αφγανιστάν,Ιράν,Λυβίη,Αίγυπτο,Κουρδιστάν,Τουρκιστάν,Αρζεμπαιιστάν,Καζκσταν...γιατί το Ελλαδιστάν δεν σε σηκώνει!Κάνε και ένα σαλαβάτι με περιτομή και άντε στο καλό!

Παναής είπε...

Και μάθε αν υπάρχουν "Χριστιανοί"που ντρέπονται για τον Σεραφείμ,στα....φρύδια μας!Υπάρχουν όμως εκατομμύρια που τον υποστηρίζουμε με σθένος και μας κάνει περήφανους ως ΕΛΛΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ!!!Ή ομοφυλόφιλος είσαι,ή παλαιοημερολογήτης σχισματικός,ή μασώνος,ή σιωνιστής ή ....ή....ή.....ότιδήποτε άλλο εκτός απο Ορθοδοξο Χριστιανό!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ, ΝΤΡΟΠΗ κ.ανώνυμε που τολμάς και λές ότι ντρέπεσαι που είσαι χριστιανός ορθόδοξος.
Φωτιά θα πέσει να σε κάψει.
Ηθελα να ήξερα την ΟΡΓΉ "ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ?"
Τουλάχιστον ο κ.κ.Σεραφείμ αντιτίθεται στα αίσχοι
και στα εκτρώματα που επιβάλουν ο κ. Παπανδρέου
και οι ομοίοι του.
"Ο Αρχιεπισκοπός μας κ.κ.Ιερώνυμος τι κάνει για όλα αυτά που ακούει και βλέπει?'
"ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΊΠΟΤΑ'ΝΤΡΟΠΗ,ΝΤΡΟΠΗ,ΝΤΡΟΠΗ.

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι που δε μένω Πειραιά για να μπορώ να τον ακούω από κοντά!
"Ανδρών επιφανών, πάσα γη ..."!!!

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που υπάρχει η Εκκλησία και ακούμε Ελληνικό λόγο. Τους χαλάει τα σχέδια γιαυτό την βρίζουν.Λυπάμαι για τους όποιους συμπατριώτες μας που έχουν πάρει γραμμή, άθελα τους ή μη, από μασόνους και την εχθρεύονται.

Ανώνυμος είπε...

Ευγε στον δεσπότη.
Καμιά δεκαριά σαν αυτόν να υπήρχαν δεν θα φτάναμε εδώ. Κάπιοι σαν τον 8,30 δεν είναι Ελληνες.

Modestus είπε...

Σωστά τα λέει ο γέροντας και δείχνει ότι κάποιοι είναι αντίθετοι με όλη αυτή την αλλοτρίωση που πάνε να μας περάσουν. Φυσικά είναι πιο εύκολο να ακούμε κάποιους δοσίλογους προδότες την σήμερον ημέρα γιατί τους καλύπτει η ανωνυμία και η "ολιγαρχική" δημοκρατία. Α και σύμφωνα με τον νέο νόμο ο ανώνυμος 8:30 πάει μέσα γιατί θίγει το κοινό αίσθημα και καταφέρεται κατά τις θρησκείας.

Ανώνυμος είπε...

Και φυσικα δεν ειπα οτι δεν ντρεπομαι που ειμαι Χριστιανος Ορθοδοξος, ντρεπομαι που ειναι αυτος. Και στο Αφγανισταν, Λυβιη κλπ θα πας εσυ με τετοια σκεπτικα. Επειδη καποιος διφωνει με το μισος δεν σημαινει οτι δεν μπορει να ειναι χριστιανος.

Ανώνυμος είπε...

Να σου πω κάτι φίλε μου 2.20;
Ο Πειραιώς, και ο κάθε μητροπολίτης, έχει βγει μπροστά και αυτό συνεπάγεται πολλά πράγματα.
Ένα εκ των οποίων είναι ότι εκτίθεται και δεν τον ενοχλεί, γιατί αγωνίζεται -με λάθος ή σωστό τρόπο, δε θα το κρίνω εγώ και εσύ-, για αυτά που πιστεύει και μπράβο του.
Προσωπικά, είμαι πιο ..διπλωμάτης, κάπως πιο low profile, αλλά θεωρώ, πως από ένα σημείο και μετά είναι λίγο π@υστιά, να λειτουργούμε με τη λογική του πολιτικά ορθού.
Ούτε εμένα μου άρεσε η φράση που χρησιμοποίησε για τον καστανίδη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχασε το δίκιο του.
Για μένα είναι σωστός ο Μητροπολίτης σε αυτά που λέει και ενεργεί για το καλό της χώρας μας.
Όταν ήμουν πιτσιρικάς, έκρινα τον πατέρα μου που ήταν απότομος στη δουλειά του καμιά φορά, αλλά αυτός έφερνε ψωμάκι στο σπίτι και εγώ του ασκούσα ...υψηλή κριτική.
Εμείς οι μπούληδες καθόμαστε στους καναπέδες και κάτι φασισταριά αντιεξουσιαστές (τάχα μου), που δεν εκπροσωπούν ούτε το 3% του λάου,πάνε να μας μετατρέψουν σε Καμπούλ.
Σκέψου τα λόγια που σου λέω, εγώ σε καταλαβαίνω, αλλά ρε φίλε, και αυτή η ασυδοσία, δε μπορεί να συνεχιστεί, κάποιος πρέπει να μιλάει.
Είναι θαραλλέος ο Πειραιώς, και γι' αυτό του τη "πέφτουν" άσχημα οι καθωσπρέπει αλήτες (προς Θεού, δεν πάει σε εσένα αυτό που λέω).

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΜΥΗΣΗΣ ΤΟΥΣ.1000 ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΘΕΛΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΘΑΡΡΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΧΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ .