Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ


Του Αναστάσιου Καζαντζίδη
Μέλους Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας
Επειδή είδα με μεγάλη έκπληξη την τεράστια κυβίστηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ενώ στήριξε στην αρχή τους διαδηλωτές μετά το γύρισε στο …χασάπικο παίρνοντας το μέρος του Μουμπάρακ και μάλιστα η δήλωση η οποία έκανε, μου δίνει κάλλιστα το δικαίωμα να παραφράσω το όνομα του σε …Μπαράκ Μουμπάρακ, έκανα μια μικρή περιήγηση σε μπλόγκ και ιστοσελίδες πολιτικού περιεχομένου στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και έμαθα μερικά ενδιαφέροντα πράγματα που αν μη τι άλλο βοηθούν να καταλάβουμε το ‘γιατί’ της …κυβίστησης.
Διάβασα λοιπόν ότι τα μισά τρόφιμα που χρειάζεται ολόκληρος ο Αιγυπτιακός λαός – πάνω από 84εκ. άνθρωποι- τα πληρώνουν οι Αμερικανοί!
Διάβασα επίσης ότι κάθε χρόνο οι ΗΠΑ  πωλούν πολεμικό εξοπλισμό στην Αίγυπτο αξίας
1,5 δις δολαρίων και ότι τα χρήματα αυτά τα …επιδοτεί η αμερικανική κυβέρνηση!
Ένας έμμεσος τρόπος χρηματοδότησης με πλάγιο τρόπο της πολεμικής βιομηχανίας κατευθείαν από την κεντρική κυβέρνηση των ΗΠΑ!
Ανησυχούν τα στρατιωτικά καρτέλ με την κατάσταση στην Αίγυπτο, διότι μια δημοκρατική κυβέρνηση μπορεί να …σταματήσει τους εξοπλισμούς και να διαθέσει χρήματα για βασικότερες ανάγκες.
Ανησυχούν και τα καρτέλ των τεράστιων αγροκτημάτων στις ΗΠΑ…
Πως θα συμπεριφερθεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα αν κυβερνήσει αύριο την Αίγυπτο;
Ένα σενάριο πολύ ακραίο όμως, διότι η αντιπολίτευση στην Αίγυπτο είναι ανύπαρκτη ελέω …Μουμπάρακ και η Αδελφότητα δεν εκπροσωπεί πάνω από το 15% του πληθυσμού.
Απλά είναι το μόνο κομμάτι της αντιπολίτευσης που είναι οργανωμένο.
Φυσικά για να έχουμε μια πληρέστερη εικόνα της κατάστασης, πρέπει να γνωρίζουμε, ότι τα χρήματα με τα οποία πληρώνει η Αίγυπτος το σιτάρι της για να τραφεί, τα πληρώνουν οι …Αμερικανοί με την έγκριση όμως του Κογκρέσου!
Και ώ τι σύμπτωση, το μεγαλύτερο λόμπι που ελέγχει τις αποφάσεις του Κογκρέσου είναι το …Ισραηλινό!
Όμως το χειρότερο σενάριο για το Παγκόσμιο Καρτέλ που κυβερνάει σήμερα τις ΗΠΑ, ακούει στο όνομα: ΠΑΚΙΣΤΑΝ.
Εκεί φοβούνται τη συνέχεια της εξέγερσης με πολλαπλό ντόμινο χτυπημάτων κατά των συμφερόντων των ΗΠΑ.
Διότι εκεί αν ξεκινήσει η επανάσταση, η σκιά του Αγιατολάχ Χομεινί θα σκεπάσει τα πάντα!
Και θα ξεκινήσει το Τέλος για τους Αμερικανούς και το δολάριο και ίσως θυμηθούμε το όνομα εκείνου του απελπισμένου που αυτοπυρπολήθηκε στην Τυνησία και το βάλουμε δίπλα σ εκείνο του 19χρονου Γκαβρίλο Πρίνσιπ που εξ αιτίας του ξεκίνησε ο Α Παγκόσμιος Πόλεμος!
Τώρα όσον αφορά τον Ομπάμα, καλό θα είναι να ξαναθυμηθεί τι έλεγε ο Ρόναλντ Ρήγκαν για την επανάσταση του Λέχ Βαλέσα στην Πολωνία και να κάνει restart …
Υ.Γ.