Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΕΡ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ



Για σπατάλες αλλά και για προκλητική τακτική καταγγέλλει την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, φέρνοντας στη Βουλή περιπτώσεις μελετών που ανατέθηκαν από υπουργεία σε ιδιωτικές εταιρείες, αν και θα μπορούσαν να γίνουν από...
αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Ο κ. Τσίπρας εγκαλεί την κυβέρνηση ότι την ώρα που κόβει μισθούς και κοινωνικές παροχές, δεν διστάζει να «σκορπά» χρήματα για αμοιβές ιδιωτικών εταιρειών για εκτέλεση έργων σε υπουργεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Τσίπρας κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης σχετικά την εκτέλεση έργου που αφορά στην παροχή στο Υπουργείο Οικονομικών υπηρεσιών σε τομείς που θα βελτιώσουν την πάταξη της Φοροδιαφυγής.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει «προκλητικό», το υπουργείο να διαθέτει υπηρεσίες, «που με τον κατάλληλο συντονισμό, την επεξεργασία σχετικών πορισμάτων δεκάδων επιτροπών καθώς και την αξιοποίηση σχετικών μελετών αρμοδίων φορέων (π.χ. Τράπεζα Ελλάδος) θα μπορούσαν να εκτελέσουν το έργο αυτό και την ίδια στιγμή, να αναθέτει σε ιδιώτες το αντικείμενο Δημοσίων Υπηρεσιών με αμοιβή 2.552.250 ευρώ».

Την ίδια ώρα, κατέθεσε ερώτηση για την ανάθεση της σύνταξης του ενιαίου μισθολογίου σε ιδιωτικές εταιρείες, με επιβάρυνση επιπλέον κόστους του προϋπολογισμού με 71.900 ευρώ. Κάνει λόγο για παράκαμψη και απαξίωση της καθ’ ύλην αρμόδιας δημόσιας υπηρεσίας, η οποία, μέχρι σήμερα έχει συντάξει όλα τα γενικά και ειδικά μισθολόγια, διαθέτει όλα τα στοιχεία, που θα χρησιμοποιήσουν οι ιδιωτικές εταιρείες.