Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Η Cosmote κερδίζει εκατομμύρια και κάνει απολύσεις!


Η Cosmote κερδίζει εκατομμύρια και κάνει απολύσεις! Ενώ κερδίζει εκατοντάδες εκατομμύρια, η Cosmote προχωράει σε απολύσεις εργαζομένων!  Με τον τρόπο αυτό, η θυγατρική του ΟΤΕ- εταιρείας στην οποία το κράτος κατέχει ακόμα μεγάλο πακέτο μετοχών, δείχνει τον δρόμο της κοινωνικής σκληρότητας και της αναλγησίας, σε δεκάδες άλλες επιχειρήσεις οι οποίες αν και ανήκουν σε ιδιώτες ή πολυεθνικές, εμφανίζονται να αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης και να μην προβαίνουν σε απολύσεις.

Ταυτοχρόνως, η διοίκηση της εταιρείας, εμφανίζεται να εμπαίζει τους απολυμένους, κάνοντας σε ανακοίνωσή της λόγο για τη μέριμνά της ώστε η απόλυση “να γίνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους!!! Είναι σαφές ότι το διαφημιστικό σλόγκαν της εταιρείας "ο κόσμος μας εσύ" πόρρω απέχει από την πραγματική επιχειρηματική της πρακτική, που ουδόλως δείχνει ευαισθησία για το δικαίωμα στην εργασία.
Συγκεκριμένα, η διοίκηση της Cosmote ανακοίνωσε την απόφασή της να προχωρήσει σε 120 απολύσεις,  στους εκπροσώπους των εργαζομένων, σύμφωνα με την ΟΜΕ-ΟΤΕ. Με ανακοίνωσή της η ομοσπονδία ζητάει την παρέμβαση της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ, καθώς και των σωματείων στις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, καλώντας τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ σε “αγωνιστική ετοιμότητα”.
“Όταν μια τόσο κερδοφόρα επιχείρηση με έναν εκ των βασικών μετόχων της, το Ελληνικό Δημόσιο, με 2 δισ. ετήσιο κύκλο εργασιών και μισθολογικό κόστος από τα χαμηλότερα στη παγκόσμια αγορά, προχωρά σε τέτοιες ενέργειες τότε κανένας Έλληνας εργαζόμενος δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το επαγγελματικό του αύριο” επισημαίνει η ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση “να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν”.
Με ανακοίνωσή της η θυγατρική του ΟΤΕ επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της ομοσπονδίας χωρίς πάντως να κάνει αναφορά στον αριθμό των εργαζομένων που πρόκειται να απολυθούν. Η Cosmote σημειώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα διακοπής δραστηριοτήτων και αναδιοργάνωσης λειτουργιών, το οποίο οδηγεί «στην κατάργηση περιορισμένου αριθμού θέσεων εργασίας».
Η Cosmote προσθέτει πως «έχει φροντίσει ώστε η λύση της συνεργασίας να γίνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους για τους εργαζόμενους που θα αποχωρήσουν. Το προσφερόμενο πακέτο αποχώρησης είναι από τα υψηλότερα στην αγορά και ισοδυναμεί με αποδοχές από ένα έως τρία έτη. Λαμβάνει υπόψη, μεταξύ άλλων, την ηλικία, την προϋπηρεσία, καθώς και την οικογενειακή κατάσταση του εργαζόμενου, ενώ επιπλέον διατηρεί, για εύλογο χρονικό διάστημα, συγκεκριμένες παροχές, όπως ατομική και οικογενειακή ασφάλιση υγείας και νοσοκομειακής περίθαλψης, κάλυψη δαπάνης φύλαξης τέκνων, κ.ά».
Για το ίδιο θέμα, η Εκτελεστική Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου εξέδωσε πριν από λίγο ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την κυβέρνηση και καλεί τοςυ εργαζόμενους να αντισταθούν.
“Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που μαζί με την διοίκηση της COSMOTE και την εργοδοσία της Γερμανός προχώρησαν σε 120 απολύσεις στην COSMOTE και δεκάδες στο Γερμανό .
Καλούμε τα συνδικάτα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους αυτών των εταιριών.
Τους εργαζόμενους να αντισταθούν να μην αποδεχτούν τις απολύσεις κάνοντας πράξη το σύνθημα ένας για όλους και όλοι για έναν
Η Εκτελεστική Γραμματεία”

http://www.newpost.gr/

15 σχόλια:

Modestus είπε...

Ειδικά σε ότι έχει σχέση με το συνθετικό ΟΤΕ μέσα δεν θα κλάψω. Ακόμα και η ιδιωτικού δικαίου εταιρία είχε παροχές στους εργαζόμενους της πολύ παραπάνω από ότι στις πραγματικές ιδιωτικές εταιρείες της Ελλάδος. Επιπλέον εμείς απολυόμαστε με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς κανένας να διαμαρτύρεται για εμάς.

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΠΟΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ.ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Με πολλή αγάπη σας λέω ότι είστε άσχετοι. Αυτοί οι κύριοι του ΟΤΕ είναι ο λόγος που εμείς απολυόμαστε σήμερα. Και αναφέρομαι στους παλιούς ΟΤΕτζήδες, όχι στους νέους που είναι στην ίδια κατάσταση με εμάς. Με την εθελουσία τους βουλιάξανε τον Όμιλο. Υπάρχουν συνταξιούχες μητέρες ανηλίκων με 15 (!) χρόνια εργασίας. Προς όλους τους άσχετους: ΟΤΕ και COSMOTE δεν είναι το ίδιο! Για την ακρίβεια το ένα είναι αντίθετο του άλλου. Στην Cosmote δουλεύουμε με αγωνία, ιδρώτα και πολλή πίεση. Και όταν τα κάνουμε όλα αυτά, δίνουμε την ψυχή μας για να είναι ικανοποιημένοι οι συνδρομητές (ναι, κι όμως μας ενδιαφέρει) και η εταιρεία είναι 1η στα Βαλκάνια για χρόνια, τότε μας απολύουν. Α και κάτι άλλο: Η κερδοφορία της εταιρείας "περιορίστηκε" όχι από την οικονομική κρίση, αλλά επειδή υπάρχει μία επιτροπή που λέγεται ΕΕΤΤ και καθορίζει τα όρια των τιμών. Δεν δικαιούται η Cosmote να ρίχνει τις τιμές όσο θέλει ή να δημιουργεί απόλυτα ανταγωνιστικές προσφορές και προϊόντα γιατί παρεμβαίνει η ΕΕΤΤ. Το ξέρατε? Είμαι σίγουρη πως όχι..

Ανώνυμος είπε...

Για όσους λένε πράγματα τα οποία δεν γνωρίζουν και φαντάζονται να πώ οτι COSMOTE = ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ. Το αν μια εταιρία δίνει παροχές στους εργαζομένους της ειναι προς τιμήν της και καλό θα ήταν να γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Αλλά στην Ελλάδα είμαστε, ο ένας κοιτάει να βγάλει το μάτι του άλλου. Ακόμη και τώρα που είμαστε στο χείλος του γκρεμού αντί να είμαστε μια γροθιά όλοι οι εργαζόμενοι πάλι πέφτουμε στην παγίδα τους. Το αν έχει ή δεν έχει σχέση η cosmote με τον ΟΤΕ αφήστε να το γνωρίζουν καλύτερα οι εργαζόμενοι στον Όμιλο και μην κρίνεται απο τα κατευθυνόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία εσκεμένα προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τις δύο εταιρίες. COSMOTE=δουλειά, καθημερινές αξιολογήσεις, ΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΦΤΑΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ??????????? ΜΕ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΡΑΒΔΙ??????????

Ανώνυμος είπε...

Ευγε φίλε μου, και να συμπληρώσω ότι οι παροχές που μας δίνουν είναι μαύρα χρήματα που μας τα δίνουν για να τα δικαιολογούν έτσι στην εφορία. Το κράτος παίρνει το τεράστιο μερίδιο του, η εταιρεία δικαιολογεί μαύρο χρήμα και εμείς παίρνουμε (λίγα) χρήματα ή παροχές που δεν θα βλέπαμε ποτέ. Αυτά μέχρι προχθές.. ΠΗΡΑ ΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΩ ΚΙ ΑΛΛΑ!!

Ανώνυμος είπε...

Να σημειωθεί οτι αξιολογούμαστε κάθε μήνα για την απόδοσή μας, είμαστε συνεχώς υπο επίβλεψη, βαθμολογούμαστε ακόμα και για τοπόσες φορές είπαμε ναι ή μάλιστα στην κάθε κλήση, δουλεύουμε ακριβώς 8 ώρες ημερησίως (ούτε λεπτό λιγότερο), δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, και ουδεμία σχέση έχουμε τόσο μισθολογικά όσο και αποδοτικά με εργαζόμενους σε δημόσιους φορείς, γιατί μας παραλληλίζουν ως δημόσιους υπαλλήλους. Είναι πραγματικά αξιοθρύνητη η κατάσταση των εργαζομένων της cosmote που αυτή την στιγμή εξυπηρετεί κυβερνητικές σκοπιμότητες και πληρώνει το φαγοπότι των ΔΕΚΟ. Πληρώνουν οι εργαζόμενοι της cosmote, που τόσα χρόνια ήταν παράδειγμα εργαζομένου για πολλές εταιρίες, τα λάθη και τις αθλιότητες όλων όσων έφαγαν τα πακέτα για να ανοίξει τον δρόμο απολύσεων στις ΔΕΚΟ.

Ανώνυμος είπε...

οι παροχες που αναφερεις φιλε Modestus, οπως ηδη ειπαν αλλοι ηταν μαύρα χρήματα που δίνουν για να τα δικαιολογούν έτσι στην εφορία κ τα ξαναεχουν πισω βεβαια απο την αυξηση των μηνιαιων εισφορων.αρα μια ωραια επικαλυψη σοκολατας, που ομως εσωτερικα βρωμαει!δεν ειναι απαραιτητο να κλαψεις αν δεν σου βγει, αλλα καποιοι πραγματικα μόχθησαν για να στηθεί κ να σηκωθεί ένα τέτοιο δίκτυο, πολλές φορές κ με προσωπικά κόστη κ κινδυνους. Ας μην είμαστε λοιπόν τόσο κοντόφθαλμοι. Δεν θα βοηθήσει κανέναν μας.

Ανώνυμος είπε...

Μια εταιρία που το 2010 έκλεισε με μεγάλη κερδοφορία , που καταλαμβάνει το 40% του μεριδιού της ελληνικής αγοράς τον τομέα της κινητής τηλεφωνίας και που οι διαφημίσεις και οι χορηγίες της συντηρούν ζώνες ολόκληρων τηλεοπτικών καναλιών, φτάνει σε σημείο να απολύσει 120 άτομα προσφέροντας...
τα καλύτερα πακέτα αποχώρησης της αγοράς δεν θα αυξήσει και δεν έχει ανάγκη να αυξήσει την κερδοφορία της με την απόλυση των 120 . Τα κριτήρια αλλά και ο ουσιαστικός λόγος των απολύσεων παραμένουν άγνωστα στους εργαζόμενους. Τέτοιου είδους κινήσεις έχουν σαν στοχο τη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας , φόβου, και τρομοκρατίας , Ακόμη και οι εργαζόμενοι που θα παραμείνουν στη θέση εργασίας τους , θα ξέρουν ότι ανα πάσα στιγμή είναι αναλώσιμοι. Η εταιρία που σε κάθε ευκαιρία διατυμπανίζει ότι το εργατικό της δυναμικό με την εργατικότητα αλλά και την προσήλωση του στους εταιρικούς στόχους έφερε την Cosmote στην πρώτη θέση , η ίδια εταιρία ξεπληρώνει τους υπαλλήλους της με απολύσεις . Η εντέχνως παρουσιαζόμενη άποψη από τα MME oτι η cosmote είναι ΔΕΚΟ είναι άκρως παραπλανητική . Οι εργαζόμενοι της cosmote είναι υπάλληλοι μιας ιδιωτικής εταιρίας που λειτουργεί με βάση τα ξένα πρότυπα ( διαρκείς αξιολογήσεις, ωράρια που τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια κλπ ) εργάζονται σκληρά , και δεν απολαμβάνουν κανενός είδους προνόμια των ΔΕΚΟ . Διαμαρτυρόμαστε με τον πιο έντονο τρόπο για τις απολύσεις και για τον τρόπο που μεθοδεύτηκαν γιατί αν μη τι άλλο δεν στοιχειοθετούνται και δεν δικαιολογούνται από την οικονομική κατάσταση και δυναμική της εταιρίας και από το κοινωνικό προφίλ που θέλει να επιδεικνύει . Αναμένουμε άμεση ανάκληση των απολύσεων .

Ανώνυμος είπε...

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κοινό σχετικά με τις απολύσεις της εταιρείας Cosmote. Τα γεγονότα τα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, αν σκεφτεί κανείς ότι είμαστε οι άμεσα θιγόμενοι. Η «αγαπημένη» μας εταιρεία, στην οποία κάποιοι προσφέραμε παραγωγικό έργο 10 ετών ή και περισσότερο, με ό,τι αγωνίες αλλά και χαρές αυτό συνεπάγεται, αποφασίζει εν μια νυκτί (στην κυριολεξία) να μας πετάξει στο δρόμο. Η εταιρεία, για χάρη της οποίας προσφέραμε από το 1998 μέρος της ακοής μας και της όρασής μας, την σωματική και ψυχική μας υγεία. Και τώρα μας πετάνε έξω με συνοπτικές διαδικασίες. Στην ανακοίνωση της διοίκησης δεν υπάρχει πουθενά η λέξη «απόλυση», την ονομάζουν «αναδιοργάνωση περιορισμένων λειτουργιών» και την παρουσιάζουν με τη μορφή εθελουσίας εξόδου. Μόνο που δεν πρόκειται για αυτό, αλλά για στυγνές απολύσεις.
Κριτήρια απόλυσης; Άγνωστα. Ένα μυστήριο πλανάται γύρω από αυτό το θέμα. Είναι κριτήρια αξιολόγησης; Όχι, γιατί απολύθηκαν και συνάδελφοι που ήταν καλοί στη δουλειά τους, σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες αξιολογήσεις των προϊσταμένων τους. Μήπως είναι επειδή η θέση τους δεν καλύπτει λειτουργικές ανάγκες (όπως ανακοίνωσε η διοίκηση); Πάλι όχι, γιατί απολύθηκαν και συνάδελφοι σε θέσεις που καθημερινά καλύπτονται από καινούργιους. Μήπως είναι κοινωνικά τα κριτήρια; Και πάλι όχι, αφού σύμφωνα με την ίδια την ανακοίνωση της διοίκησης το πακέτο αποχώρησης περιλαμβάνει και γονείς μέχρι 4 τέκνων! Άρα ποια είναι τα κριτήρια; Νούμερα και τίποτε άλλο. Φαίνεται ότι οι αποφάσεις έχουν ληφθεί από πολύ υψηλά ιστάμενους, που βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας και οι οποίοι αδιαφορούν για την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. 40.000.000 ευρώ μας είπαν ότι αξίζουν οι 120 συνάδελφοί μας. Με ποιο υπολογισμό; Στη Γερμανία διδάσκουν άλλα μαθηματικά;; Σε ποια οικονομική κρίση νομίζουν ότι βρίσκονται;; Η Cosmote, χάρη στους εργαζόμενούς της, είναι από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, διατηρώντας μέχρι σήμερα τα κέρδη του 2006.
Σε όσους μας κατηγορούν για «δημοσιοϋπαλληλισμό», απαντάμε ότι οι πραγματικές συνθήκες εργασίας μας πόρρω απέχουν από αυτή την εικόνα. Δεχόμαστε καθημερινό έλεγχο για την απόδοσή μας. Σε κάποια τμήματα καταμετρώνται ακόμα και τα λίγα λεπτά που χρησιμοποιούμε για τις βιολογικές μας ανάγκες, και συχνά μας ειδοποιούν να επανέλθουμε στην εργασία μας από το διάλειμμά μας, ό,τι και αν κάνουμε τη δεδομένη στιγμή, λόγω ξαφνικής αύξησης της δουλειάς. Επίσης, καταμετρώνται τα «σεις» και τα «σας» που λέμε στους πελάτες μας. Όλα αυτά έχουν άμεση επίπτωση στις αξιολογήσεις μας.
Και όταν λόγω της σκληρής εργασίας καταπονούμαστε και παίρνουμε αναρρωτική, καλούμαστε να περάσουμε από επιτροπές του ΤΑΠ-ΟΤΕ που εδρεύουν μόνο στην Αθήνα (ενώ εμείς εργαζόμαστε σε όλη την Ελλάδα). Όπως φαίνεται η νόμιμη βεβαίωση του ιατρού, η οποία σύμφωνα με το νόμο επέχει θέσει αναρρωτικής, δεν αρκεί γιατί πάντα υπάρχει η πιθανότητα να διαπράξαμε απάτη σε συνεργασία με τον γιατρό μας. Είμαστε ένοχοι, μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Σε ποια δημοκρατία τα είδαν αυτά;;
Όταν ακούγαμε πέρσι για τη France Telecom, όπου σημειώθηκε μεγάλος αριθμός αυτοκτονιών μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ανατριχιάζαμε και αναρωτιόμασταν μεταξύ μας πόσο άσχημες συνθήκες εργασίας μπορεί να έχουν για να φτάνουν σε αυτό το σημείο οι εργαζόμενοι. Τώρα δεν αναρωτιόμαστε. Γνωρίζουμε.
Ήδη όλη αυτή η κίνηση έχει αντίκτυπο στους συνδρομητές μας, οι οποίοι ακυρώνουν σωρηδόν τις συνδέσεις, αναφέροντας «Είμαι πολύ δυσαρεστημένος από τον τρόπο που φέρεται στους εργαζόμενους η Cosmote». Καλούμε όλους τους πολίτες να μας στηρίξουν. Σύμφωνα και με τα χθεσινά πρωτοσέλιδα, οι απολύσεις της Cosmote είναι πιλότος για όλες τις ΔΕΚΟ. ΔΕΚΟ δεν είμαστε σε καμμία περίπτωση, μόνο σκληρά ανταγωνιστικός ιδιωτικός τομέας. Η αντίδρασή μας ας είναι κι αυτή πιλότος για τους πολίτες αυτής της χώρας, οι οποίοι βρίσκονται εν δυνάμει στη ίδια θέση με εμάς. Μη γελιέστε, ΟΛΟΙ θα βρεθούμε σε αυτήν τη θέση.

Ανώνυμος είπε...

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κοινό σχετικά με τις απολύσεις της εταιρείας Cosmote. Τα γεγονότα τα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, αν σκεφτεί κανείς ότι είμαστε οι άμεσα θιγόμενοι. Η «αγαπημένη» μας εταιρεία, στην οποία κάποιοι προσφέραμε παραγωγικό έργο 10 ετών ή και περισσότερο, με ό,τι αγωνίες αλλά και χαρές αυτό συνεπάγεται, αποφασίζει εν μια νυκτί (στην κυριολεξία) να μας πετάξει στο δρόμο. Η εταιρεία, για χάρη της οποίας προσφέραμε από το 1998 μέρος της ακοής μας και της όρασής μας, την σωματική και ψυχική μας υγεία. Και τώρα μας πετάνε έξω με συνοπτικές διαδικασίες. Στην ανακοίνωση της διοίκησης δεν υπάρχει πουθενά η λέξη «απόλυση», την ονομάζουν «αναδιοργάνωση περιορισμένων λειτουργιών» και την παρουσιάζουν με τη μορφή εθελουσίας εξόδου. Μόνο που δεν πρόκειται για αυτό, αλλά για στυγνές απολύσεις.
Κριτήρια απόλυσης; Άγνωστα. Ένα μυστήριο πλανάται γύρω από αυτό το θέμα. Είναι κριτήρια αξιολόγησης; Όχι, γιατί απολύθηκαν και συνάδελφοι που ήταν καλοί στη δουλειά τους, σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες αξιολογήσεις των προϊσταμένων τους. Μήπως είναι επειδή η θέση τους δεν καλύπτει λειτουργικές ανάγκες (όπως ανακοίνωσε η διοίκηση); Πάλι όχι, γιατί απολύθηκαν και συνάδελφοι σε θέσεις που καθημερινά καλύπτονται από καινούργιους. Μήπως είναι κοινωνικά τα κριτήρια; Και πάλι όχι, αφού σύμφωνα με την ίδια την ανακοίνωση της διοίκησης το πακέτο αποχώρησης περιλαμβάνει και γονείς μέχρι 4 τέκνων! Άρα ποια είναι τα κριτήρια; Νούμερα και τίποτε άλλο. Φαίνεται ότι οι αποφάσεις έχουν ληφθεί από πολύ υψηλά ιστάμενους, που βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας και οι οποίοι αδιαφορούν για την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. 40.000.000 ευρώ μας είπαν ότι αξίζουν οι 120 συνάδελφοί μας. Με ποιο υπολογισμό; Στη Γερμανία διδάσκουν άλλα μαθηματικά;; Σε ποια οικονομική κρίση νομίζουν ότι βρίσκονται;; Η Cosmote, χάρη στους εργαζόμενούς της, είναι από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, διατηρώντας μέχρι σήμερα τα κέρδη του 2006.
Σε όσους μας κατηγορούν για «δημοσιοϋπαλληλισμό», απαντάμε ότι οι πραγματικές συνθήκες εργασίας μας πόρρω απέχουν από αυτή την εικόνα. Δεχόμαστε καθημερινό έλεγχο για την απόδοσή μας. Σε κάποια τμήματα καταμετρώνται ακόμα και τα λίγα λεπτά που χρησιμοποιούμε για τις βιολογικές μας ανάγκες, και συχνά μας ειδοποιούν να επανέλθουμε στην εργασία μας από το διάλειμμά μας, ό,τι και αν κάνουμε τη δεδομένη στιγμή, λόγω ξαφνικής αύξησης της δουλειάς. Επίσης, καταμετρώνται τα «σεις» και τα «σας» που λέμε στους πελάτες μας. Όλα αυτά έχουν άμεση επίπτωση στις αξιολογήσεις μας.
Και όταν λόγω της σκληρής εργασίας καταπονούμαστε και παίρνουμε αναρρωτική, καλούμαστε να περάσουμε από επιτροπές του ΤΑΠ-ΟΤΕ που εδρεύουν μόνο στην Αθήνα (ενώ εμείς εργαζόμαστε σε όλη την Ελλάδα). Όπως φαίνεται η νόμιμη βεβαίωση του ιατρού, η οποία σύμφωνα με το νόμο επέχει θέσει αναρρωτικής, δεν αρκεί γιατί πάντα υπάρχει η πιθανότητα να διαπράξαμε απάτη σε συνεργασία με τον γιατρό μας. Είμαστε ένοχοι, μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Σε ποια δημοκρατία τα είδαν αυτά;;
Όταν ακούγαμε πέρσι για τη France Telecom, όπου σημειώθηκε μεγάλος αριθμός αυτοκτονιών μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ανατριχιάζαμε και αναρωτιόμασταν μεταξύ μας πόσο άσχημες συνθήκες εργασίας μπορεί να έχουν για να φτάνουν σε αυτό το σημείο οι εργαζόμενοι. Τώρα δεν αναρωτιόμαστε. Γνωρίζουμε.
Ήδη όλη αυτή η κίνηση έχει αντίκτυπο στους συνδρομητές μας, οι οποίοι ακυρώνουν σωρηδόν τις συνδέσεις, αναφέροντας «Είμαι πολύ δυσαρεστημένος από τον τρόπο που φέρεται στους εργαζόμενους η Cosmote». Καλούμε όλους τους πολίτες να μας στηρίξουν. Σύμφωνα και με τα χθεσινά πρωτοσέλιδα, οι απολύσεις της Cosmote είναι πιλότος για όλες τις ΔΕΚΟ. ΔΕΚΟ δεν είμαστε σε καμμία περίπτωση, μόνο σκληρά ανταγωνιστικός ιδιωτικός τομέας. Η αντίδρασή μας ας είναι κι αυτή πιλότος για τους πολίτες αυτής της χώρας, οι οποίοι βρίσκονται εν δυνάμει στη ίδια θέση με εμάς. Μη γελιέστε, ΟΛΟΙ θα βρεθούμε σε αυτήν τη θέση.

Ανώνυμος είπε...

Για τα πρώτα δύο σχόλια που διάβσα πραγματικά λυπάμαι. Επιβεβαιώνεται το γνωστό γνωμικό με την κατσίκα του γείτονα. Στο δια ταύτα, οι εργαζόμενοι της Cosmote, αποτελούν παράδειγμα για πολλές εταιρείς, και είναι αυτοί που έφεραν την εταιρεία στην κορυφή όχι μόνο της Ελλαδας αλλά και τον Βαλκανίων. Εγώ θα πρότεινα όσοι πραγματικά ενδιαφέρονταιή θέλουν να έχουν άποψη να πάνε στις συγκεντρώσεις των εργαζομένων και να μάθουν τι ακριβώς είναι η Cosmote και πως δουλεύουν οι εργαζόμενοι και πως και πόσο κάθε πότε αξιολογούνται οι εργαζόμενοι στην Cosmote. Mην τυφλώνεστε απο τις μπαρούφες των δημοσιογράφων και των καναλώιν τα οποία έχονυ αποδείξει πολλάκις ποιά συμφέροντα εξυπηρετούν. Ξυπνάτε, η Cosmote είναι η αρχή. Αντιστεκόμαστε όλοι μαζί τώρα ή βουλιάζουμε όλοι μαζί, διαλέγετε και παίρνετε.

Ανώνυμος είπε...

120 ανθρωποι χωρις δουλεια , 2000 εργαζομενοι ξεκινησαν το πρωι χωρις να ξερουν αν θα χτυπησει η καρτα για να ανοιξει η πορτα !Το πρωτο πραγμα που εκανα μολις χτυπησε το ξυπνητηρι ηταν να παρω τηλεφωνο για να μαθω αν ολοι απο την πρωτη βαρδια μπορεσαν να μπουν στο κτιριο. Μαλλον δεν ειμαι απο αυτους που κινδυνευουν δεν εχει σημασια ομως ολοι ειμαστε αναλωσιμοι οταν η φωτια ξεκινα καποια στιγμη καιει τα παντα εκτος αν καποιος την σταματησει .Δεν ξερετε τι ειναι να απαντας στις γραμμες να πρεπει να εισαι χαμογελαστος προσχαρος και ταυτοχρονα να λαμβανεις μαιλ με τις παροχες απολυσης !Φυσικα το πρωτο που σκεφτεσαι ειναι οτι εισαι στους 120 αλλα φυσικα πρεπει να συνεχισεις να εξυπηρετεις τωρα με τι ψυχολογια αυτο μαλλον θα πρεπει να μας το πουν απο το ανθρωπινο δυναμικο !Παρεπιμπτοντως ειναι το τμημα που αναλαμβανει να μας εκπαιδευσει σε τεχνικες επικοινωνιας με τους συνδρομητες, τραγικο...
Δεν ειμαστε αριθμοι ειμαστε ανθρωποι , η εξυπηρετηση της εταιρειας εχει στο κεντρο τον ανθρωπο μας λενε ,μονο που εμας μαλλον δεν μας βαζουν στην συγκεκριμενη κατηγορια εμβιων οντων...

Ανώνυμος είπε...

ειμαστε εμεις που δεν κανουμε χριστουγεννα κ πρωτοχρονια με τις οικογενειες μας γιατι καποιος εσας θα εχει χασει το κινητο του ..καποιος θα το εχει μπλοκαρει και καποιος απλα δε θα μπορει να αποστειλει mms ..ειμαστε εμεις οπου τα βραδια δεν κοιμομαστε στα κρεβατια μας γιατι μπορει να θελετε να ενημερωθειτε για το λογαριασμο σας τα ξημερωματα..ειμαστε εμεις που ξεσπατε την οργη σας οταν ειστε δυσαρεστημενοι με την εταιρεια ..ειμαστε που ειμαστε παντα εκει για εσας οποτε μας χρειαστειτε για κατι τοσο χαζο και ομως πλεον απαραιτητο προς εσας ..το κινητο σας..ειμαστε ανθρωποι και οχι θεσεις

Ανώνυμος είπε...

συμφωνα με το παραπανω, ειλικρινα, δεν εχω λογια!Συγχαρητήρια απλά κ ευχαριστουμε!

Ανώνυμος είπε...

Είμαι κι εγώ από τους "προνομιούχους" που δουλεύουνε στην COSMOTE.Θα ήθελα πραγματικά αυτοί που αποφασίζουν για την μοίρα μας και την ζωή μας να βρεθούν κάποτε -σύντομα- στην ίδια θέση και στην ίδια ψυχολογία με εμάς : τον κόσμο τους και την δύναμή τους όπως μας αποκαλούσαν...την οικογένειά τους.
Εγώ έμαθα ότι την "oικογένειά" μας δεν την πουλάμε εν μια νυκτί για τριάντα αργύρια, δεν τους γυρνάμε την πλάτη στα δύσκόλα, δεν τους δείχνουμε το πιο σκληρό μας πρόσωπο! Αυτές οι τακτικές μου θυμίζουν κάποια άλλα χρόνια , περίπου πρίν 70, για να ακριβολογώ όταν ο παππούς του "φίλου" μας του Γερμανού έμπαινε στο χωριό του δικού μου παππού και έσφάζε και ρημάζε αδιακρίτως!!!Να θυμηθούμε λίγο ιστορία όμως, και να πάρουμε τα πάνω μας παιδιά. Ολοι μαζί ενωμένοι θα αντισταθούμε και κανείς Γερμανός δεν θα μας καμψει!!!Είμαστε μία γροθιά!!!
Λυπάμαι μόνο πραγματικά για συμπεριφορές έξω απο την ψυχοσύνθεση του Έλληνα!!!ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΓΛΩΣΟΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΦΙΛΟΤΙΜΟ!!!!