Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

H αγανάκτηση ξεχειλίζει...



Το χαράτσι σε διόδια και συγκοινωνίες και κυρίως η ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων βρέθηκαν στο στόχαστρο 15 συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στον...

Ν. Βοιωτίας, που με ανοιχτή επιστολή στους βουλευτές της πε­ριφέρειάς τους τούς καλούσαν να καταψηφί­σουν την (ν)τροπολογία που ποινικοποιούσε «την κοινωνική δράση ως δημοκρατικό δικαί­ωμα». Η επιστολή κοινοποιήθηκε στις 14.2 στους βουλευτές Βασίλη Τόγια, Βάσω Τσόνογλου, Άρια Αγάτσα. Ιδού τι αναφέρει: 



«Σύντροφοι, είναι γνωστό πως μια σειρά μέ­τρων που λήφθηκαν από τη Κυβέρνηση το 2010 και βρίσκονται σε εξέλιξη (μειώσεις αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αύξηση ΦΠΑ, αύξηση τιμών καυσίμων, αύξηση τιμών προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης, απορρύθμιση στις ερ­γασιακές σχέσεις και στο κοινωνικό κράτος) έχουν οδηγήσει σε σημαντική υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων. Η πολιτική αυτή - αν και βρίσκεται εκτός ιδεολογικού πλαισίου ΠΑΣΟΚ - παρουσιάζε­ται από την κυβέρνηση ως ανελαστική συνέ­πεια των συμβατικών υποχρεώσεων της χώ­ρας που προκύπτουν από τις δανειακές συμ­βάσεις των Μνημονίων. Για τα θέματα αυτά πολλά έχουν ειπωθεί, πολλές συζητήσεις έχουν γίνει εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, πολύ με­λάνι έχει χυθεί και ο καθένας μας έχει πάρει δημόσια τη δική του θέση.

Ο “ιός” του νεοφιλελευθερισμού, όμως, φαίνεται ότι αναπτύσσεται και βρίσκει γό­νιμο έδαφος (γιατί άραγε;) και σε άλλες επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής εκτός μνημονιακών υποχρεώσεων.

Από τις αρχές του 2011 μια νέα πολύπλευρη επιδρομή στο ήδη πιεσμένο εισόδημα των εργαζομένων βρίσκεται σε εξέλιξη. Ενδει­κτική περίπτωση η συνεχιζόμενη αύξηση της τιμής των διοδίων στο εθνικό δίκτυο αυτοκι­νητοδρόμων (για οδικό δίκτυο που δεν έχει κατασκευαστεί, χωρίς ασφαλείς εναλλακτι­κές οδικές επιλογές, χωρίς αναλογικότητα) και η πρωτοφανής και εξωπραγματική αύξη­ση κατά 40% (!!) στις τιμές των εισιτηρίων στα ΜΜΜ στην Αθήνα.

Δεν θα αναφερθούμε ούτε στις ληστρικές συμβάσεις παραχώρησης των διοδίων από την προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. ούτε στα υπερκέρδη των εταιρειών. Όλα αυτά εί­ναι σε όλους ήδη γνωστά.

Σαν να μην έφθανε, όμως, αυτό, η Κυβέρνη­ση σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία για τους εργα­ζόμενους αντί να επιδιώκει την κοινωνική συναίνεση - τουλάχιστον στα θέματα που μπορεί να την έχει - προκαλεί. Κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή με την οποία ποινικο-ποιεί την κοινωνική δράση ως δημοκρατικό δικαίωμα. Καμώνεται ότι δεν αντιλαμβάνε­ται την κοινωνική αγανάκτηση και τολμά να ψελλίζει “περί ανομίας”. Ας αναζητήσει την ανομία σε άλλες κατευθύνσεις, εκεί όπου πραγματικά υπάρχει.

«Ξεχειλίζει το ποτάμι»
Σύντροφοι, “Μέτρον Άριστον”. Η Κυβέρνη­ση δείχνει να χάνει το μέτρο και τον προ­σανατολισμό της. Το ποτήρι της κοινωνικής αγανάκτησης ξεχειλίζει. Αύριο, η πολιτική κατάσταση για το ΠΑΣΟΚ θα είναι μη ανα­στρέψιμη. Ο καθένας μας ας αναλάβει, τώ­ρα, τις ευθύνες που του αναλογούν. Έχετε την ηθική και πολιτική υποχρέωση να κρού­σετε τον κώδωνα του κινδύνου στην Κυβέρ­νηση.

Την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011 στη Βουλή θα κληθείτε να εγκρίνετε ή να απορρίψετε την τροπολογία της “ντροπής”. Το ερώτημα είναι απλό: Η κοινωνική δράση είναι Δικαίωμα στη Δημοκρατία; Η επιλογή είναι δική σας: Με τους Εργαζόμενους, τους Συνταξιούχους, τους Άνεργους ή με τις Εταιρείες και τις Τρά­πεζες; Με το ΠΑΣΟΚ των κοινωνικών αγώνων ή με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές;

Συντροφικά, Ιωάννης Σταθάς πρόεδρος Εργ. Κέντρου Λιβαδειάς, Δημήτριος Δημητρίου πρόεδρος Εργ. Κέντρου Θήβας, Χρήστος Δαμιανίδης πρόεδρος ΕΛΜΕ Ν. Βοιωτίας, Άγγελος Μάρκου πρόεδρος Συλλόγου Εκπ/ κών Π.Ε. Λιβαδειάς, Γεώργιος Καρβούνης πρόεδρος Σωματείου Οικοδόμων Λιβαδειάς, Φώτιος Κορδάτος πρόεδρος Σωματείου «Αλ­ληλεγγύη» Εργ. Επιχ. Αλουμίνιο της Ελλά­δος, Ιωάννης Μπαμπαράκος αντιπρόεδρος Εργ. Κέντρου Λιβαδειάς, Σπύρος Κόκκινος αντιπρόεδρος Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Λιβα­δειάς, Σωτηρία Μητρατζούλη γ.γ. Συλλόγου Εργαζομένων Επιμελητηρίων Κεντρικής Ελ­λάδας, Στυλιανός Κεχαγιάς αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Στερεάς Ελλάδας, Ιωάννης Γαμβρίλης αιρε­τός ΠΥΣΠΕ Ν. Βοιωτίας, Βασίλειος Τσιάμαλος γραμμ. ΠΑΣΚ Καθηγητών Ν. Βοιωτίας, Πανα­γιώτης Θειακούλης Δ.Σ. ΕΛΜΕ Ν. Βοιωτίας, Λεωνίδας Σωτήρχος Δ.Σ. ΕΛΜΕ Ν. Βοιωτίας, Σπύρος Βαζούρας αιρετός ΠΥΣΔΕ Ν. Βοιω­τίας.
http://www.topontiki.gr/

4 σχόλια:

Modestus είπε...

Συγκινηθήκαμε και τρέχουνε τα δάκρυα μας. Άντε ρε κοπρόσκυλα κι εσείς πρασινοφρουροί τώρα ξυπνήσατε; Τόσο καιρό τρώγατε με δέκα μασέλες τώρα σας έπιασε; Να μάθετε να το κόβετε το κωλόχερο σας όταν ψηφίζετε και όχι να έρχεστε κατόπιν εορτής; Αει στα τσακίδια αλήτες!

Σαββας είπε...

Οταν τους ψηφιζατε καλα ηταν εε? κοπροσκυλα. Μαλακες και κορόιδα ειστε! Οταν φωναζαμε προεκλογικα οτι ο Γιωργακης θα πουλησει οταν βγει εσεις κοιτουσατε αν βρεχει! Καλα να παθετε εσεις ρε!! Πρασινοφρουροι! Εσεις καλα να παθετε!!! Εμεις οι νεοι πατριωτες που δε φταιμε τι τραβαμε για εσας! Κωλοπαιδα!!

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ, καραγκιοζηδες modestus και Σάββας, από πολιτικό λόγο και επίπεδο είστε πρώτοι. Μια άλλη άποψη δεν ετην αντέχετε. Τέτοιοι πατριώτες Σάββα (IQ ραδικιού έχεις) δεν χρειάζεται η Πατρίδα. Κρίμα.... και περαστικά εεε;;;

Ανώνυμος είπε...

διάβασε προσεκτικά ρε γκασμά!!! αν μπορείς να διαβάσεις και αν μπορείς να καταλάβεις. Μπα...................!!!!!!!!!!!!!!!!!!