Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου σε 10 μέλη του UCK


Κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου κατά Σέρβων πολιτών στο χωριό Κλέτσκα, το 1999, απηύθυνε το Γραφείο του Ειδικού Εισαγγελέα στο Κόσοβο, κατά 10 μελών του πρώην «Απελευθερωτικού Στρατού Κοσόβου» (γνωστού ως UCK).
Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο πρώην βουλευτής και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος Κόσοβου, Φατμίρ Λιμάι. Ο Λιμάι, ο οποίος είχε την προστασία της βουλευτικής ασυλίας, καθώς και εννέα ακόμη μέλη του πρώην “Απελευθερωτικού Στρατού Κοσόβου” κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου κατά πολιτών και αιχμαλώτων πολέμου, μεταξύ άλλων και για δολοφονίες.
Εκτός του Φατμίρ Λιμάι, ο ειδικός εισαγγελέας της EULEX, Μαουρίτσιο Σαλούστρο, απηύθυνε κατηγορίες κατά των Νέτζμι Κρασνίτσι, Νάσερ Κρασνίτσι, Νάσερ Σαλία, Σαμπίτ Σαλία, Ρέφι Μαζρέκου, Άρμπεν Κρασνίτσι, Σαμπάν Σαλία, Μπεχλιούλι Λιμάιτ και Μπεσίμ Σουρντάι, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα “Κόχα Ντιτόρε”.
Κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου κατά του Φατμίρ Λιμάι έχει απευθύνει και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία, το οποίο τον έκρινε, ωστόσο, αθώο για εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο Λάπουσνικ, κοντά στην περιοχή Γκλόγκοβατς. Σύμφωνα με την “Κόχα Ντιτόρε”, ο Λιμάι θα δικαστεί στο Κόσοβο για τα όσα περιλαμβάνει το κατηγορητήριο για την Κλέτσκα.
Πηγη 

1 σχόλια:

EVAGGELOS SIACHALOS είπε...

ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΡΕ;;;
ΠΕΦΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ!!!
ΚΑΙ 'ΓΩ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ
ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ...ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ, ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ, ΜΛΑΝΤΙΣ...
Υ.Γ. ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΤΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...
ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ "ΚΑΛΟΠΑΙΔΟ" Ο ΧΑΚΙΜ ΘΑΤΣΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ;;;