Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Ωραία τα κατάφερε ο Γαπ τώρα θα μας ελέγχουν τα λαμόγια της Ευρώπης!Πιάνει δουλειά η «ομάδα του Μπαρόζο» στην Αθήνα


Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών των Ευρωπαίων ηγετών όσον αφορά στη λύση του προβλήματος του χρέους, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και οι συνεργάτες του στελεχώνουν την ομάδα εργασίας, οι τεχνοκράτες της οποίας θα έλθουν στην Αθήνα της 1η Σεπτεμβρίου και θα εγκατασταθούν... στα βασικά παραγωγικά υπουργεία, με στόχο τον εξονυχιστικό έλεγχο του κυβερνητικού έργου.

Αύριο, Δευτέρα 25 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες η πρώτη άτυπη συνάντηση μεταξύ της πρώτης ομάδας των τεχνοκρατών που θα αναλάβουν να αλλάξουν την ελληνική κρατική μηχανή με τον σύνδεσμο που έχει ορισθεί ο πρωθυπουργός και δεν είναι άλλος από τον σύμβουλο του Γιώργο Γλυνό. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, επικεφαλής της πρώτης Task force που συστάθηκε είναι ο Γερμάνος Χέρσι Ραιχενμπαχ, στέλεχος καριέρας στις Γενικές Διευθύνσεις της Κομισιόν, ο οποίος εγκαταλείπει τη θέση του αντιπροέδρυ της Τράπεζας Ανάπτυξης και Ανοικοδόμησης για να έθει στην Ελλάδα και να βάλει τάξη στο διοικητικό χάος. Πρόκειται για άνθρωπο ήπιων τόνων, σε αντίθεση με τον βασικό συνεργάτη του στην ομάδα εργασίας, τον Βρετανό Ντεινιντ Ράιτ, που είναι γνωστός στους κόλπους της ΕΕ για τη σκληράδα του όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα των έργων που αναλαμβάνει. Την παρέα θα πλαισιώσει και έτερο στέλεοχος της Κομισιόν, ο Σουηδός Γιούργκεν Χολμκβιστ.

Μάλιστα οι τρεις σκληροί ελεγκτές του καθημερινου κυβερνητικού έργου έχουν ήδη επικοινωνήσει με στελέχη που εργάσθηκαν στην Κομισιόν και βρίσκονται σε συνταξιοδότηση, προκειμένου να τους πείσουν να πλαισιώσουν την ομάδα εργασίας που θα εγκατασταθεί στην Αθήνα. Ωστόσο, οι θετικές απαντήσεις είναι ελάχιστες καθώς η συνεργασία με το Ελληνικό Δημόσιο χαρακτηρίζεται «επικίνδυνο εγχείρημα με υπερβολική έκθεση στη δημόσιοτητα»....
Πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους για να παει ο λαμογιωργος διακοπες, να βρεξει το κορμι του στη θαλασσα για ενα μηνα με τα λεφτά μας.