Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Αποτυχημένη δημοπρασία αμερικανικών ομολόγων!!!


Άρχισε ο μεγάλος πανικός;
H χειρότερη δημοπρασία ομολόγων εδώ και πολύ καιρό μόλις τελείωσε για τις ΗΠΑ με τους επενδυτές να ζητούν ολοένα και αυξανόμενο επιτόκιο κατά τη διάρκεια της και με την τιμή του 5εατεούς ομολόγου να καταρρέει μέχρι αυτή να ολοκληρωθεί.


Η πτώση των ομολόγων ακολούθησε την μεγάλη πτώση των αμερικανικών μετοχών, επιβεβαιώνοντας τη συσχέτιση τους στην οποία αναφερθήκαμε σε πρόσφατες ενημερώσεις.

Όσο δε βρίσκεται λύση στο πρόβλημα της αύξησης του ορίου του αμερικανικού χρέους οι επενδυτές φαίνεται να χάνουν την εμπιστοσύνη τους ταυτόχρονα τόσο στις μετοχές όσο και στα ομόλογα.
Είτε αυξηθεί το όριο του αμερικανικού χρέους είτε όχι η ζημιά έχει γίνει και αυτό που μένει να φανεί είναι , πλέον το ακριβές μέγεθος και τις προεκτάσεις της. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα προέρχεται από τη θεαματικές περικοπές στα έξοδα τους στα οποία προέβησαν οι αμερικανικές εταιρίες εξαιτίας, ακριβώς, της κλιμάκωσης της πολιτικής αντιπαράθεσης για την αύξηση ή μη του ορίου του χρέους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η μείωση είναι η μεγαλύτερη από τον Οκτώβριο του 2009 και αυτό επηρεάζει τόσο την ανάπτυξη όσο και την ανεργία, προκαλώντας, τελικά πρόβλημα συνολικά στην αμερικανική οικονομία.








Πηγη