Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Ενιαίο ΦΠΑ ζητούν οι έμποροι


Ενιαίο ΦΠΑ ζητούν οι έμποροι
Ο εμπορικός κόσμος τονίζει ότι η συνεχής αύξηση της φορολογίας σε προϊόντα και υπηρεσίες είναι αδιέξοδη και επιδεινώνει την ήδη κακή κατάσταση στην αγορά.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ζητά άμεση αλλαγή πολιτικής στη φορολόγηση προϊόντων και υπηρεσιών στην ελληνική αγορά...

Η ΕΣΕΕ ζητά καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) επί του σχεδίου Πράσινης Βίβλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μέλλον του συστήματος ΦΠΑ.
Οι Εμποροι προτείνουν να διατηρηθεί ένας χαμηλότερος συντελεστής ΦΠΑ μόνο για τα είδη πρώτης ανάγκης.
"Ο εμπορικός κόσμος πιστεύει ότι η άμεση εφαρμογή αυτής της πρότασης μπορεί να αποτελέσει μια αποδοτικότερη σύνδεση της φορολογικής πολιτικής με την αναθέρμανση της αγοράς", τονίζει η Συνομοσπονδία.
Η πολιτική των συνεχών αυξήσεων του ΦΠΑ, είναι αδιέξοδη και δυσχεραίνει την ήδη δύσκολη κατάσταση στην ελληνική αγορά ενώ τα οφέλη που υποτίθεται ότι προέκυψαν πέρσι για τα κρατικά ταμεία τόσο από την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στο 23%, όσο και από την ένταξη για πρώτη φορά πολλών κλάδων στο ΦΠΑ αμφισβητούνται έντονα, τονίζει η ΕΣΕΕ.
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ Ο ΚΟΡΚΙΔΗΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΕΙΣ ΜΑΤΗΝ , ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕΙ?? ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ , ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕ.!!