Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Μετά τον Γιούνκερ και ο Σόιμπλε μιλά για περιορισμένη εθνική κυριαρχία!




Μήπως πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Παπανδρέου γι αυτή του την επιτυχία;
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σοίμπλε, στην πρώτη του τοποθέτηση μετά την Σύνοδο Κορυφής, προειδοποίησε ότι η διάσωση της Ελλάδας και ενδεχομένως και άλλων κρατών θα γίνει με υψηλό τίμημα για τις χώρες αυτές.
"Η (ευρωπαϊκή) ολοκλήρωση πρέπει να προχωρήσει, και κράτη με προβλήματα που ...
λαμβάνουν βοήθεια πρέπει σε αντάλλαγμα να παραχωρούν μέρος της κυριαρχίας τους στην ΕΕ", δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο περιοδικόStern.
Η επιλογή αυτή είναι "σε κάθε περίπτωση καλύτερη από το να εκδιωχθούν υπερχρεωμένα κράτη από την ευρωζώνη", συμπλήρωσε ο Σοίμπλε.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τάχθηκε και υπέρ μίας όσο το δυνατόν περιορισμένης επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων από τον EFSF. "Ακόμα και στο μέλλον, τέτοιες επαναγορές θα πρέπει να γίνονται υπό αυστηρότατες προϋποθέσεις, όταν θεωρεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ότι υφίστανται στις αγορές εξαιρετικές συνθήκες και κίνδυνοι για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα", ανέφερε ο Σόιμπλε επιστολή του προς βουλευτές που περιήλθε στην κατοχή του Reuters.
"H (γερμανική) κυβέρνηση δεν δίνει "λευκή επιταγή" για ευρείες αγορές (ομολόγων) στη δευτερογενή αγορά", ανέφερε το έγγραφο. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στο Συμβούλιο της ΕΕ ενέχουν κινδύνους "αλλά οι πιθανές εναλλακτικές λύσεις περιέχουν ακόμα μεγαλύτερους", είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

AMA O ANΘΡΩΠΟΣ ΕΙΜΑΙ ΣΚΑΤΟΣΑΚΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΤΟΣΑΚΑΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ.........ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΚΑΤΟΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ....ΑΛΛΟΣ ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΑΥΤΟΣ.....

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΠΗΡΟ ΜΥΑΛΟ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΟ ΣΩΜΑ, Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ. ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΣ ΟΥΝΝΟΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΜΟΥΛΑΡΙΑ .ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΣΩΖΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ. ΚΑΙ ΤΟΛΜΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΗΚΟΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΑΥΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΣΩΤΗΡΙΑ ,Η ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ. ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ. ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΑΚΡΙΒΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ , ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ !!!