Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Ο προκλητικός και αιθεροβάμων … Ερντογάν


Απορροφημένοι με τα οικονομικά μας προβλήματα, ουδόλως ασχοληθήκαμε αυτές τις ημέρες, με την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974. Την θυμήθηκαν και την ..τίμησαν με προκλητικό τρόπο, όμως, οι Τούρκοι. Με πρώτο και καλύτερο τον Ερντογάν, που έφτασε στα κατεχόμενα φρουρούμενος μάλιστα από κουστωδία 2000 αστυνομικών.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο Τούρκος πρωθυπουργός συμπεριφέρθηκε ως νεόπλουτο κουτσαβάκι που κάνει επίδειξη μαγκιάς στο γείτονά του.


Σταχυολογώ, μερικές μόνο από τις δηλώσεις του:
«Δεν υπάρχει κράτος με το όνομα Κύπρος»!!!
«Μετά την έκρηξη στη ναυτική βάση, θα καταρρεύσει η οικονομία των Ελληνοκυπρίων όπως καταρρέει και η Ελλάδα»
Ο Ερντογάν υπαινίχθηκε ένωση των κατεχόμενων με τη Τουρκία, ενώ πέταξε με ελικόπτερο της τουρκικής αεροπορίας πάνω από την Αμμόχωστο και τη Μόρφου.
Είναι προφανές, ότι ο Ερντογάν, με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας , αισθάνεται ισχυρός και προκαλεί. Νομίζει ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία για να προωθήσει τις τουρκικές διεκδικήσεις.
Έτσι κάνουν πάντα.
Αυτά σε όσους της από εδώ πλευράς, έχουν ακόμα την ψευδαίσθηση ότι ο Ερντογάν είναι διαφορετικός από τους προηγούμενους και βαυκαλίζονται ότι μπορεί να επιτευχθεί κάποια λύση.
Η υπερχειλίζουσα αλαζονεία του Τούρκου πρωθυπουργού, που τον οδηγεί σε τέτοιες προκλητικές συμπεριφορές, (στα όρια του τραμπουκισμού) ας ελπίσουμε ότι θα μας αφυπνίσει για να δούμε τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις.
Να δούμε πίσω από το προφίλ του, που με επιμέλεια καλλιεργούν στη χώρα μας διάφορες ΜΚΟ (με αδιαφανείς πηγές χρηματοδότησης).
Να συνειδητοποιήσουμε ότι η Τουρκία δεν είναι φίλος.
Είναι ένας επιθετικός και αδίσταχτος αντίπαλος.
Που γράφει στα παλιά του τα παπούτσια διεθνείς κανόνες και συνθήκες.
Ένας τέτοιος αντίπαλος εκλαμβάνει την μετριοπάθεια, ως αδυναμία.
Και την καλή διάθεση, ως πρόθεση συνδιαλλαγής.
Ελπίζουμε μόνο να έχουν γνώσιν οι φύλακες.
Κ.Ρ.
Πηγη 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Του ειπε κανενας οτι ισως και να εχει (αυτος και ολα η τουρκια του) τα κολυβα στο ζωναρι του ....; Θα δειξει...

Ανώνυμος είπε...

Αφου βλεπει οτι η Ελλαδα εχει εναν ηλιθιο πρωθυπουργο και ενα κρατος που δεν μπορει να συλλαβει υποδικους(Ψωμιαδης,Τσοχατζοπουλος,Τσουκατος κα). . Τι να κανει δηλαδη??Να μας φοβηθει και να μας δωσει ολη την Κυπρο??? Εχουν τελεια εξωτερικη πολιτικη οι Τουρκοι.

Ασχετο. Ειδατε τι κανανε στο ποδοσφαιρο?? Ολοι οι εμπλεκομενοι στην στενη. Ακομα και οι προεδροι μεγαλων ομαδων!!!

Ανώνυμος είπε...

κοπιασε ρε παλικαρι

Ανώνυμος είπε...

Mόσχα προς Άγκυρα: "Δεν θα μείνουμε αδιάφοροι αν κινδυνεύσει η Κύπρος" http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=22138&Itemid=139

Ανώνυμος είπε...

τα κολυβα προς το παρον τα εχουμε εμεις στο ζωναρι μας.αυτες τις παπαρολογιες σχετικα με προφητειες και αλλα που κυκλοφορουν εχουν ναρκωσει πολλους οι οποιοι νομιζουν οτι θα καθονται στο καναπε και θα ερχεται το ποθουμενο οπως λενε.αυτα τα συγκεκριμενα τα εχει αποκυρηξει η συνοδος του αγιου ορους για οσους δεν γνωριζουν.μονοι μας ειμαστε και πρεπει να αγωνιστουμε διαφορετικα τιποτα δεν μας σωζει.ο θεος βοηθαει οταν εμεις προσπαθουμε, οχι οταν παπαρολογουμε. καληνυχτα.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ 6,54 ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΧΘΕΣ . Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΝΟΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ, ΕΜΕΙΣ, ΩΣ ΠΙΟ ΑΜΕΣΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΩΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ?? ΕΔΩ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ 2.46 , ΠΑΙΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΠΟΥΛΗΘΕΙ, Σ' ΑΥΤΟΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΣΕ ΠΟΙΟΝ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΜΕ ΝΕΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.ΔΥΣΤΥΧΗ ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ ΣΟΥ.

tommy είπε...

10:38 συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά όταν έχεις μια κυβέρνηση που δρα εναντίων της χώρα στης και ΜΜΕ που είναι τσιράκια της, τότε αυτό συνεπάγεται με έναν λαό που δεν μπορεί να ξεχωρίσει την αλήθεια από το ψέμα και φυσικά τον μαθαίνεις από μικρό παιδί ότι για να πας μπροστά στην ζωή σου πρέπει να έχεις μέσο πολιτικό. Βέβαια από πριν τα έχουνε κάνει όλα να υπολειτουργούν επίτηδες με αποτέλεσμα να πρέπει να γλύφεις πολιτικούς για να κάνεις την δουλειά σου. Λογικό δεν είναι να παπαρολόγουμε όπως λες.

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ Ο ΜΟΓΓΟΛΟΣ,Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΑΠ'ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΘΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΣΕ ΕΜΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΜΜΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΗΖΟΥΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΜΑΣ..[ΒΛΕΠΕ ΠΑΓΚΑΛΟ].Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΙΛΙΣΗ,ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ!