Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Να χαιρόμαστε τον πολιτισμέν​ο κόσμο


800.000 παιδιά βρίσκονται στο χείλος του θανάτου
Ο Μιχάγκ είναι επτά μηνών. Ζυγίζει όσο ένα νεογέννητο, αλλά το δέρμα του μοιάζει με ηλικιωμένου άνδρα. Επειτα από οδύσσεια μίας εβδομάδας, η επίσης αποστεωμένη μητέρα του κατάφερε να τον πάει σε υπαίθριο νοσοκομείο, σε καταυλισμό αστέγων στην Κένυα. Η αγωνία στα μάτια του, τα ανύπαρκτα μάγουλά του και το εύθραυστο κορμί του μαρτυρούν τη
σοβαρότητα και την έκταση του λιμού στη Σομαλία, αποτέλεσμα - και - της παρατεταμένης ξηρασίας, της χειρότερης των τελευταίων 60 ετών. Αξιωματούχοι και ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν - αν και.....
καθυστερημένα - πως 800.000 παιδιά στο Κέρας της Αφρικής αντιμετωπίζουν άμεσα τον θάνατο και ομάδες αρωγής επιχειρούν να μεταφέρουν εφόδια στις επικίνδυνες και έως πρόσφατα άβατες περιοχές.
Τον αναλαμβάνει μία νοσοκόμα από τη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης, η οποία εκτιμά πως οι πιθανότητες να ζήσει ο Μιχάγκ είναι 50 - 50: ζυγίζει 3,4 κιλά όταν το βάρος των μωρών της ηλικίας του είναι σχεδόν το τριπλάσιο. «Ασφαλώς, ποτέ δεν λέμε στη μητέρα ότι το παιδί της μπορεί να μη ζήσει», διευκρινίζει. «Απεναντίας, προσπαθούμε να τους δώσουμε ελπίδα». Δίπλα του κάθεται σιωπηλή η μητέρα του, που μοιάζει να είναι γύρω στα 30, αν και η ίδια δεν μπορεί με βεβαιότητα να προσδιορίσει την ηλικία της. Εφθασε στην Κένυα μαζί με τα τέσσερα από τα συνολικά επτά παιδιά της περπατώντας. Στη μαραθώνια διαδρομή συνάντησε αρκετά νεκρά παιδιά, τα οποία οι μητέρες τους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν γιατί ήταν πολύ αδύναμα να ακολουθήσουν.

Στον ίδιο καταυλισμό, στην Ντανταάμπ, έχουν αναζητήσει καταφύγιο άλλοι 400.000 Σομαλοί, θύματα της φονικής ξηρασίας και των ισλαμιστών στρατιωτών. «Οι Σεμπάμπ - ισλαμιστές αντάρτες - μάς έχουν απαγορεύσει να βγούμε από τη χώρα», λέει η Αμάρα που έχει εμπιστευτεί στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα το πέντε μηνών μωρό της. Εκείνη δραπέτευσε νύχτα, μαζί με μερικές ακόμη οικογένειες και κατάφεραν να ζήσουν, σε αντίθεση με δεκάδες χιλιάδες άλλους που εκτιμάται πως έχουν χάσει τη ζωή τους.

Παρά το κατεπείγον την υπόθεσης ωστόσο, οι συζητήσεις κατά την επείγουσα Σύνοδο του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) στη Ρώμη προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσόν του 1,1 δισ. ευρώ εντός του έτους ή των 300 εκατομμυρίων ευρώ τους προσεχείς δύο μήνες, έληξαν χωρίς αποτέλεσμα. Προς μεγάλη απογοήτευση των ανθρωπιστικών οργανώσεων, ήταν μία «συνεδρίαση ρουτίνας», χωρίς να αναληφθούν δεσμεύσεις.
Πηγη

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΗΜΟΥΝΑ ΝΙΟΣ ΚΑΙ ΓΕΡΑΣΑ....50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΤΗΝ UNICEF ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΡΟΦΗΜΑ ΚΑΙ ΜΑΖΕΒΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙΣ ΑΦΡΙΚΗΣ....ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ????? ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣΑΝΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.....ΔΕΝ ΕΞΕΙΓΗΤΕ ΑΛΛΙΟΣ.....

Ανώνυμος είπε...

Τετοιου είδους οργανώσεις είναι εκεί για την καταπολέμηση των τύψεων του μεσου δυτικού πολίτη. Αφού δώσουν τον οβολό τους κοιμούνται ήσυχοι. Έκανα και εγώ κάτι για τα παιδία που πεθαίνουν. Μόνο που συνεχίζουν και πεθαίνουν περι τα 30χιλιαδες παιδία κάθε μέρα απο ασιτια και αρρώστιες που γιατρεύονται. Τιποτε δεν έκανες για τα παιδια που πεθαίνουν. Αυτές οι "ανθρωπιστικές" οργανώσεις δεν λύνουν το πρόβλημα. Είναι στάχτη στα μάτια της ανθρωπότητας οτι ασχολείται με το πρόβλημα, οτι νοιάζεται. Το πρόβλημα υπάρχει αιώνες και δεν έχει λυθεί. Οι συγκεκριμένες οργανώσεις απέτυχαν παταγωδώς. Ειλικρινά είναι γελοίο να χρησιμοποιούμε τη λέξη "πολιτισμός" για να περιγράφουμε τη σημερινή παγκόσμια πραγματικότητα. Καλύτερα μπορεί να περιγραφεί ώς "ζουγκλα". Έχει όλα τα χαρακτηριστικά της άλλωστε.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.