Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Ο ύπνος με τους γονείς δεν κάνει κακό στο παιδί



Τέρμα στις τύψεις, αν παίρνετε το μωρό στο κρεβάτι σας για να κοιμηθείτε παρέα. Αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν, σε έρευνα που έκαναν με τη...
 συμμετοχή εθελοντών, ότι δεν υπήρξε καμία διαφορά συμπεριφοράς και καμιά ψυχολογική επίδραση στα παιδιά που κοιμόντουσαν με τους γονείς τους σε σχέση με εκείνα που κοιμόντουσαν στο δικό τους κρεβάτι.

Τα αποτελέσματα της νέας αυτής έρευνας, που έγινε στο Πανεπιστήμιο Στόνι Μπρουκ στη Νέα Υόρκη, αντικρούουν όσα για χρόνια οι παιδίατροι και οι ψυχολόγοι συμβούλευαν τους γονείς, λέγοντάς τους να μην κοιμούνται στο κρεβάτι τους τα παιδιά τους επειδή η κακή αυτή συνήθεια θα έβλαπτε εκτός από το παιδί, και τη σχέση του ζευγαριού.

Στην έρευνα πήραν μέρος 944 ζευγάρια μ’ ένα παιδί ηλικίας ενός έτους, τα οποία οι ερευνητές παρακολούθησαν μακροπρόθεσμα την ψυχολογική τους κατάσταση και τις συνήθειές του στον ύπνο. Τα δεδομένα έδειξαν ότι τα παιδιά που κοιμόντουσαν στο διπλό κρεβάτι των γονιών τους είχαν φτάσει στο ίδιο γνωστικό επίπεδο και είχε εξελιχθεί το ίδιο η συμπεριφορά τους σε σχέση μ’ εκείνα που κοιμόντουσαν μόνα τους.

Στη μελέτη των Αμερικανών επιστημόνων, που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «Pediatrics», αναφέρεται ότι δεν υπήρξε καμία επίπτωση στην ψυχολογία των παιδιών που κοιμόντουσαν με τους γονείς τους. «Μητέρες του ίδιου κοινωνικού επιπέδου εκπαιδεύουν τα παιδιά τους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ανεξάρτητα από το αν κοιμούνται μαζί ή όχι» κατέληξε η έρευνα.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμερικάνικες μαλακίες......Εγώ τη μικρή μου τρόμαξα να τη διώξω απ το κρεβάτι.....Μέχρι τα 7 ανάμεσά μας επειδή κάναμε το λάθος να την έχουμε μωρό μαζί μας στο κρεβάτι.....Μην ακούτε μαλακίες επιστημονικές!!!!!!!!!!!!!!!ΜΙΛΑ Η ΠΕΙΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι έχω ακούσει ότι τα παιδιά που κοιμούνται με τους γονείς τους, μαθαίνουν υποσυνείδητα ότι μπορούν να μπαίνουν ανάμεσα σ ένα ζευγάρι, οπότε αυξάνονται κάπως οι πιθανότητες όταν μεγαλώσουν, να μην τους φαίνεται τόσο κακό να μπουν ανάμεσα σ ένα ζευγάρι και να το χωρίσουν.Δεν θυμάμαι που το έχω ακούσει αυτό

Ανώνυμος είπε...

7:52 Είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι σου λένε? Δηλ. τί άλλο θα ακούσουμε! ΈΛΕΟΣ!Δηλ. έχεις την εντύπωση οτι το παιδί θέλει να χωρίσει το ζευγάρι και θέλει το κρεβάτι των γονιών? Οι επιστήμονες του κώλου βγάζουν συμπεράσματα απο διάφορες έρευνες που κάνουν και μετά τις αναιρούν. Απόδειξη το παραπάνω άρθρο.Μην πιστεύετε ότι λένε οι 'επιστήμονες'.

Ανώνυμος είπε...

den eimai akoma gonios, ala pisteyw oti oi goneis prepei n mathenoun sta pedia tous na einai anexartita kai tous dinoun tis eleytheries pou tous analogoun analoga tin ilikia tou paidiou me tous goneis n kratane apostaseis kai na epemvenoun mono otan xriazetai

Anestis Zioulis είπε...

Εφόσον υπάρχει το μέτρο, τι τις θέλετε τις έρευνες;

Ανώνυμος είπε...

το παιδι πρεπει να κοιμαται στο κρεβατι του, στο δωματιο του .ειναι καλο να ανεξαρτητοποιθει απο μικρο και να αποκτησει αισθηση του προσωπικου του χωρου.
απο την αλλη το ζευγαρι πρεπει να κοιμαται μονο του ωστε να μην διαταραχθει η σεξουαλικη και κατα συνεπεια η προσωπικη τους σχεση.
οσδα ζευγαρια γνωριζω που κοιμιζουν το παιδι μαζι τους εχουν προβληματα τουλαχιστον μεταξυ τους .
μπαμπας 2 παιδιων .

Ανώνυμος είπε...

Ωραια οσα λετε. Κανεναν τροπο για να βγαλω την 2χρονη κορη μου απο το κρεβατι μου που μονο να το αναφερω μας ακουνε 3 γειτονιες στην σειρα, ξερετε?

Ελευθερία είπε...

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο!!