Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Τέρμα τα δίφραγκα συμπατριώτες


Το παρακάτω κείμενο είναι του Χρήστου Παναγιωτόπουλου του διευθυντή ειδήσεων του MEGA,ο οποίος έκανε την μήνυση στον Γιάννη Παπαγιάννη.




Τέρμα τα δίφραγκα συμπατριώτες

Πρώτα τα καλά νέα: Η Ευρώπη απέτρεψε τη χρεωκοπία της Ελλάδας για τα επόμενα 10 χρόνια, επιμηκύνοντας για τρεις δεκαετίες την εξόφληση όλων των ομολόγων που λήγουν έως το 2020 και μειώνοντας τα επιτόκιά τους.

Μετά, τα δύσπεπτα μαντάτα: Πρέπει να αλλάξουμε όσα ξέραμε έως τώρα. Τα πάντα. Οι ευρωπαίοι ηγέτες μας έδωσαν διορία 10 χρόνια για να γίνουμε «άλλοι» -αυτό συνοψίζει, κατά τη γνώμη μου, και το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.

Αποφάσισαν να μας προσφέρουν μια τελευταία ευκαιρία να μετεξελιχθούμε σε αληθινή δυτική Δημοκρατία, αφήνοντας πίσω δομές, λειτουργίες και συμπεριφορές που παραπέμπουν σε αφρικανική χώρα. Αν επαναπαυθούμε και συνεχίσουμε στην ίδια ρότα, η πάλαι ποτέ ένδοξος Ελλάς θα καταρρεύσει εις τα εξ ων συνετέθη και ουδείς θα ενδιαφερθεί, πλέον, για την περίπτωσή της. Ας μη μας μένει καμιά αμφιβολία επ’ αυτού

Θα αποφασίσουν οι πολιτικές δυνάμεις, κυρίως τα δυο μεγάλα κόμματα, να ανατρέψουν τις πελατειακές σχέσεις που έχουν χτίσει μετά το 1974;
Θα αποφασίσουν να καταργήσουν το αντιπαραγωγικό και διεφθαρμένο, μέχρι φαυλότητας, κράτος που δημιούργησαν;
Θα αποφασίσουν να κόψουν τον ομφάλιο λώρο με τους συνδικαλιστές -δυνάστες των δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων, τους οποίους κανακεύουν τόσες δεκαετίες;
Θα αποφασίσουν να στείλουν στο σπίτι τους πρόσωπα -σύμβολα της ελληνικής παρακμής, όπως τον «αγαπητό κύριο Νίκο» της ΔΕΗ και τον «αγαπητό κύριο Θύμιο» των ταξί;
Θα αποφασίσουν να αποτινάξουν στο πυρ το εξώτερον τον αφηνιασμένο λαϊκισμό, που στηρίχτηκε στη λογική «ο πελάτης -ψηφοφόρος έχει πάντα δίκιο»;

Θα αποφασίσει, επιτέλους, η κυβέρνηση να προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, ερχόμενη σε σύγκρουση με την κρατικίστικη λογική των στελεχών της -πολιτικών και συνδικαλιστών;
Θα αποφασίσει να κάνει αληθινές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, κλείνοντας τους άχρηστους δημόσιους οργανισμούς και καταπολεμώντας την τεράστια σπατάλη;
Θα αποφασίσει να συγκροτήσει αξιόπιστο φοροεισπρακτικό μηχανισμό, ικανό να συλλάβει τη φοροδιαφυγή;
Θα αποφασίσει να βάλει ταφόπλακα στη διαφθορά του κράτους, δημιουργώντας ελεγκτικές ομάδες δημοσίων λειτουργών ή ιδιωτικών εταιρειών (αδιάφορο, στο σημείο που έχουμς βρεθεί);

Ας μη γελιόμαστε. Η ευκαιρία που μας προσφέρει η Ευρώπη είναι η ακροτελεύτια για να διαμορφώσουμε ένα σύγχρονο κράτος. Η εποχή του Μαυρογιαλούρου πολιτικού και του καταφερτζή Έλληνα πολίτη, πρέπει να τελειώσει …χθες. Αυτή είναι η εντολή, αυτή και η ανάγκη.
Θα προσέξατε, ίσως, ότι το «αφεντικό», η φράου Μέρκελ, έφτασε στο σημείο να κάνει ειδική αναφορά στους έλληνες φορτηγατζήδες (!), ακριβώς για να επισημάνει ότι δεν έχει φάει το παραμύθι που της πουλήσαμε για δήθεν άνοιγμα του επαγγέλματός τους. Όπως αποκλείεται, βέβαια, να καταπιεί και το δούλεμα ότι δήθεν άνοιξε η κάστα των ιδιοκτητών ταξί. Η παραδοσιακή ελληνική κουτοπονηριά εξεμέτρησε το ζην. Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να αποφασίσουμε να αλλάξουμε και εμείς, οι πολίτες αυτού του τόπου, νοοτροπία και στάση ζωής.

Είναι οδυνηρό, το ξέρω, να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι στο εξής θα ζούμε τρεις και τέσσερις φορές χειρότερα απ’ ό,τι μέχρι πέρυσι.
Είναι οδυνηρό, το ξέρω, να υποθηκεύσουμε το μέλλον των παιδιών μας, για τα οποία κάναμε τόσα όνειρα.
Ξέρω ότι χιλιάδες συμπολίτες μας δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν τις δόσεις στεγαστικών δανείων και πιστωτικών καρτών.
Ξέρω ότι πάρα πολλοί δεν μπορούν να εξοφλήσουν τα κοινόχρηστα.
Ξέρω ότι χιλιάδες γονείς αναγκάζονται να πάρουν τα παιδιά τους απ’ τα ιδιωτικά σχολεία, να διακόψουν το φροντιστήριο και την εκμάθηση ξένης γλώσσας.
Ξέρω ότι –ακόμη χειρότερα – παρά πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν το φάσμα της πείνας και της εξαθλίωσης.

Ξέρω, όμως, ότι εδώ που έφτασαν τα πράγματα, δυστυχώς για μας, δεν υπάρχουν πολλοί δρόμοι. Ακριβέστερα, δεν υπάρχει παρά ένας δρόμος: να τα αλλάξουμε όλα, και να δημιουργήσουμε ένα νέο αύριο, στηριγμένο στις δικές μας δυνάμεις. Όποιος ισχυρίζεται ότι μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό σήμερα, είναι ή εξωγήινος ή επικίνδυνος λαϊκιστής.
Δεν υπάρχει κανείς στον κόσμο που να δέχεται, πλέον, να μας δίνει δανεικά για να ζούμε τρεις και τέσσερις φορές πάνω απ’ όσα παράγουμε. Και τι παράγουμε; Τίποτα απολύτως εκτός από υπηρεσίες. Αυτή είναι η πρώτη αλήθεια.
Η Μέρκελ και ο Τρισέ το είπαν, άλλωστε, καθαρά: «εγκρίναμε το πρόγραμμα -μαμούθ (το μεγαλύτερο πακέτο που δόθηκε ποτέ σε χώρα), υπό την προϋπόθεση ότι οι Έλληνες θα τηρήσουν όλες τις δεσμεύσεις τους. Όλες.»

Αλήθεια δεύτερη: οι πολίτες δεν θα ανεχτούν νέες, αβάστακτες θυσίες, χωρίς αντίκρισμα. Η πολιτική των 20 τελευταίων μηνών απέτυχε παταγωδώς και στη σύλληψη της φοροδιαφυγής και στον περιορισμό της δημόσιας σπατάλης, με αποτέλεσμα να γονατίσουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και να πληγούν καίρια οι νομοταγείς επιχειρηματίες. Τυχόν νέα απόπειρα αφαίμαξής τους θα προκαλέσει κοινωνική έκρηξη. Μην ξεχνάμε ότι τα νέα μέτρα (η αύξηση των φόρων και οι έκτακτες εισφορές) δεν επιβλήθηκαν ως επιταγή της Τρόϊκας, αλλά ως απόρροια του εκτροχιασμού του προϋπολογισμού.
Απαιτείται: πρώτον, νέα φορολογική πολιτική, που θα αποκαθιστά την κοινωνική δικαιοσύνη (να πληρώσουν περισσότερα οι έχοντες και, επιτέλους, οι αιώνιοι φοροφυγάδες) και δεύτερον, αναπτυξιακή προσπάθεια για να αναθερμανθεί η παγωμένη πραγματική οικονομία.

Αλήθεια τρίτη: πρέπει να αλλάξουμε και εμείς, οι πολίτες. Να αποκτήσουμε φορολογική και καταναλωτική συνείδηση.
Να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι δεν έχουμε περισσότερα δικαιώματα και λιγότερες υποχρεώσεις απ’ τον διπλανό μας, ότι δεν έχουμε οπωσδήποτε προτεραιότητα στην ουρά του νοσοκομείου, του γηπέδου, του κινηματογράφου.
Να σταματήσουμε να συμπεριφερόμαστε, τη μια σαν αδικημένοι κακομοίρηδες (όπου όλοι μας χρωστάνε) και την άλλη σαν περιούσιοι καταφερτζήδες (όπου αρκεί να «τρουπώσουμε» κάπου και θα τα βολέψουμε με τη βοήθεια του Θεού της Ελλάδας).

Αλήθεια τέταρτη: σ’ αυτή τη δύσβατη διαδρομή σημαντικό ρόλο θα παίξουμε και εμείς, οι άνθρωποι των ΜΜΕ. Αν προσχωρήσουμε στο λαϊκισμό – το τελευταίο δίμηνο υπάρχουν εκρηκτικά τέτοια φαινόμενα στο χώρο μας –αν βεβαιώνουμε τον απελπισμένο πολίτη ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις στα προβλήματά του, αν ισχυριζόμαστε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν χωρίς να πληρώσουμε όλοι, αν ταϊζουμε τις πιο ακραίες φωνές, τότε ας αναζητήσουμε το μερτικό μας στη βέβαιη καταστροφή που θα έλθει.

Αλήθεια πέμπτη: ελάχιστα πράγματα θα γίνουν αν η πολιτική και το πολιτικό προσωπικό δεν επανακτήσουν την αξιοπιστία τους, το συντομότερο δυνατό. Πράγμα που δεν μπορεί να γίνει παρά μόνον δια της λαϊκής ετυμηγορίας. Θεωρώ από εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να καταφέρει η παρούσα κυβέρνηση να προχωρήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, χωρίς πισωγυρίσματα και (ας μου επιτραπεί ο όρος) «μπαλαμούτια», τύπου φορτηγατζήδων και ιδιοκτητών ταξί. Οπως, επίσης, θεωρώ δεδομένο ότι η παρούσα Βουλή βρίσκεται σε προφανή δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα – πράγμα που θα διαπιστώσουμε, με οδυνηρό τρόπο φοβάμαι, από τον Σεπτέμβριο στους δρόμους.

Κλείνοντας, να γνωρίσω στους νεώτερους και να υπενθυμίσω στους παλιότερους τη θρυλική ατάκα που έλεγαν οι εισπράκτορες στα λεωφορεία: «τέρμα τα δίφραγκα».
Ε, αυτό ακριβώς μας είπαν οι Ευρωπαίοι. Και μας έδωσαν περίοδο χάριτος 10 χρόνων για να το καταλάβουμε και να αλλάξουμε. Αν παραμείνουμε στα ίδια, θα επανέλθουν και τα δίφραγκα – και, φυσικά, η δραχμή – στη ζωή μας, με όλες τις ολέθριες συνέπειες που και ο τελευταίος νηφάλιος πολίτης αντιλαμβάνεται.
Πηγη

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αηδίες! Και πτωχευση θα γινει, και θα ελθει η δραχμη, και οι μαντραχαλοι θα κατσουν στο σκαμνι, και ο ΓΑΠ θα φυγει νυχτα με το ελικοπτερο, τραβώντας και την μάνα του μαζι.

Ιωάννης είπε...

Ξέρω, όμως, ότι εδώ που έφτασαν τα πράγματα, δυστυχώς για μας, δεν υπάρχουν πολλοί δρόμοι. Ακριβέστερα, δεν υπάρχει παρά ένας δρόμος....

Ναι ο δρομος του ξεπουληματος,της απωλειας της εθνικης και λαικης ξυριαρχιας,ο δρομος του προτεκτορατου...

ΜΙΛΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ είπε...

τιλες ρε πατριωτη; ας ξεκινησουμε πρωτα απο τον μπομπολα και σια και βλεπουμε

Ανώνυμος είπε...

SIGA RE FILE VOLEMENE...TI XEREIS ESY APO ANEXEIA?TIHN ZEIS??OXI BEBAIA!!!RWTA NA DEIS AYTOUS POU TO KOMMA SOU K TO AFENTIKO SOU ME TIS REMOULES TOU TON EFERAN STIN APOLYTH EXATHLIWSI??ESY YPIRETEIS K MALISTA POLY YPOTAXTIKA TA AFENTIKA SOU...K EXEIS PARADAKI..RWTAS TOUS ALLOUS??ANTE NA XATHEIS GELEIE..POU THES NA MAS PEIS EK TOU ASFALOUS TI NA KANOUME??TA LEEI KATHE VRAVY O KAPSIS K I TREMI DEN THELOUME ALLO KARVOUNO!!!!ANTE XEKOUMPISTEITE NA XYPNYSEI O KOSMOS POU TON KOIMIZETE VATHEIA!!

Ανώνυμος είπε...

AKOU RE MALAKA TO NENEKO NA MAS LEEI OTI YPARXEI MONO O DROMOS TON TRAPEZITON KAI TON DANEIKON


RE GAMO TO THEO SAS KSIPNATE, OLA TA PROVLIMATA POU ANAFERETAI KAI YPARXOUN EINAI APLA PARAGOGA MIAS KE MONO ARXIS!!! DANIZOMASTE TON PLOUTO POU OI IDIOI PARAGOUME SE MORFI XARTONOMISMATON!!!!!!!!



DIKI MAS OIKONOMIA TORAAAAA KAI OLA LINONTAI

Ανώνυμος είπε...

Πατριωτες μονο ενας πολεμος μας σωζει και οποιοι γλυτωσουν,ισως φτιαξουν ξανα την ΕΛΛΑΔΑ οπως πρεπει.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή πουλάς φόβο; Και τι σε κόφτει εσένα και ασχολείσαι με το θέμα;

Ανώνυμος είπε...

Μια ζωη μαλακες.Εδω η ελλαδα καιγεται και τα μουνια χτενιζονται.

Ανώνυμος είπε...

Ante re karagiozopaixti pou exeis to thrasos k grafeis k sto blog!!!!!!!!!!!!!paliomalaka ek tou asfalous milas!!!an isoun twra 28 xronwn opws egw k ksekinouses na kaneis oikogeneia tha katalavaines!!!!de mou les ta paidakia sou arage pou douleuoun?siga min doulevoun tipota kokakides tha einai pou gurnane me bmw k porche me ta lefta tou mpampa!!!!!alla tha erthei k i seira sou na logodotiseis k ESU k ta PAIDIA sou!!!!!ante psofa..............

egar8644 είπε...

βαρεθηκα να σας φοβαμαι εσας και τα διληματα σας

Ανώνυμος είπε...

Μιλάει ποιος?Ο διευθυντής ειδήσεων του MEGA!!Το μεγαλύτερο Πασοκοκάναλο που υπάρχει!!!Τόσα χρόνια παραπληροφόρηση και προπαγάνδα έπιασαν τόπο!!Καλά κοιμώμασταν όλοι!!Αλλά τώρα οι άνθρωποι ξυπνάμε!!Και αλλοίμονο σας πράκτορες...!!!!

ΟΡΟΣΕΙΒΙΟΣ είπε...

ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΑΤΟΦΑΡΑ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ Ν 'ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕ "ΠΑΤΡΙΩΤΗ" ΝΕΝΕΚΕ,ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΡΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΗΛΥΚΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.ΛΑΔΩΜΕΝΗ ΣΚΑΤΟΦΑΤΣΑ ΠΡΟΔΟΤΗ.ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς αυτό να γίνει. Ο δρόμος είναι ΕΝΑΣ.
ΘΑΝΑΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!
Να αναθεωρηθεί το άρθρο 8 παρ. 2 του Συντάγματος, να συσταθούν έκτακτα δικαστήρια και επιτροπές και σε μία εβδομάδα όλοι οι προδότες να κρεμαστούν ανά 10 μ στην Αττική οδό, να έρχονται οι τουρίστες , ο Τρισέ, η Τροίκα, ο Μπαρόζο κ.α. να τους βλέπουν. Οπως οι Ρωμαίοι που τους σταύρωναν στον κεντρικό δρόμο που όδευε προς την αρχαία Ρώμη.
Αυτό θα πει κάθαρση

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά είναι μπούρδες από τους δούλους του συστήματος όπως ο κύριος αυτός διότι δεν πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι και κυρίως οι Γερμανοί ( αυτοί που προκάλεσαν δυο παγκόσμιους πολέμους )σκέφτηκαν να μας κάνουν ανθρώπους από ζουλού που είμαστε όπως ο κύριος αυτός υπαινίσεται, εκέινο που ενδιαφέρει όλους αυτούς τους κυρίους είναι να μας διαλύσουν ως χώρα παίρνοντας ότι έχουμε και δεν έχουμε και μετά να μας χρεωκοπήσουν γυμνούς ,βέβαια για αυτό βρίσκουν πρόθυμους που τους υποστηρίζουν βέβαια με το αζημίωτο όπως ο συγγραφέας του άρθρου .Μου είναι αδιανόητο να περιμένω τον Ευρωπαίο να με κάνει άνθρωπο όταν εμείς τους δείξαμε τον πολιτισμό και όταν μέχρι σήμερα οι Έλληνες διαπρέπουν στις χώρες της Ευρώπης χωρίς να χάνουν τίποτα από τα χαρακτηριστικά που έχουμε ως Έλληνες .Πρέπει το κανάλι του να σταματήσει ο κόσμος να το βλάπει και όταν θα αναγκαστεί αυτός και οι όμοιοι του να ψάξουν για εργασία τότε ίσως συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχει Πατρίδα που δεν ξεπουλιέται και υπάρχουν και όρια σε όλους τους τομείς .

Ανώνυμος είπε...

Γιατι υπαρχει κανα καναλι της προκοπης ολα με τα εκαστοτε συμφεροντα τους προπαγανδιζουν,ο σωζων εαυτω σωθητω που λενε,βουλιαζει το καραβι,τα ποντικια το εγκαταλειπουν και οπου φυσαει ο ανεμος συντασονται οι κολοτουμπες δημοσιογραφοι,για ναχουν εξασφαλισμενα τα ταλαρα του ιουδα.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι αδέρφια που δεν μασάτε από τους Εφιάλτες, εξυπνάκηδες...μόνο για τον τύπο που βρίζει τα Θεία ας προσέξει καλύτερα...
Αυτός ο αρθρογράφος είναι από τους σώφρονες που έλεγε ο Πάγκαλος, είναι ιδίου τύπου...
Πως έλεγε ο Κολοκοτρώνης:
"Όταν αποφασίσαμε να κάνουμε την επανάσταση δεν συλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχουμε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι βαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε : "Που πάτε ωρέ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα και με το τίποτα", αλλά ως μια βροχή έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας και όλοι και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι μικροί και μεγάλοι, όλοι συμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση".

Βέβαια θα έρθουν δυσκολότερες ημέρες αλλά θέλουμε Έλληνα ηγέτη και όχι φράγκο ούτε τούρκο...γοβέρνο μιλιτάρε...

Ανώνυμος είπε...

Παιδια μην τρωγεστε δεν ειμαστε οι πρωτοποροι σε καναλοκομματικες συμμαχιες,ολοκληρη αγγλια πχ
ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΕΡΝΤΟΧ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΜΕΡΟΝ
http://fimotro.blogspot.com/2011/07/blog-post_3401.html

Unknown είπε...

Σε τέτοιος νενέκους πρέπει φωτιά και τσεκούρι....

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ...
ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΛΟΥΚΩΝΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ... ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ...
ΑΪΝΤΕ ΘΥΜΑ , ΑΪΝΤΕ ΨΩΝΙΟ, ΑΪΝΤΕ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΙΩΝΙΟ...

Ανώνυμος είπε...

Ας κάνουμε λίγο μετάφραση...

"Η Ευρώπη απέτρεψε τη χρεωκοπία της Ελλάδας για τα επόμενα 10 χρόνια, επιμηκύνοντας για τρεις δεκαετίες την εξόφληση όλων των ομολόγων που λήγουν έως το 2020 και μειώνοντας τα επιτόκιά τους."

Η Ευρώπη απέτρεψε την χρεωκοπία της. Μια πτώχευση της Ελλάδος θα δημιουργούσε ένα ανεπανάληπτο ντόμινο εξελίξεων που θα οδηγούσε στην κατάρευση του Ευρώ, καθώς και σε τρελή χασούρα των ΗΠΑ.

"Πρέπει να αλλάξουμε όσα ξέραμε έως τώρα. Τα πάντα. Οι ευρωπαίοι ηγέτες μας έδωσαν διορία 10 χρόνια για να γίνουμε «άλλοι» -αυτό συνοψίζει, κατά τη γνώμη μου, και το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών."

Ποιοί ευρωπαίοι ΗΓΕΤΕΣ ρε μεγάλε... εγώ δεν ψήφισα ουτε Μέρκελ, ούτε Σαρκοζί ουτε καμία απο αυτά τις μαριονέτες της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής. ΑΚΟΥ ΗΓΕΤΕΣ! Εδω γελάει και ο κάθε πικραμένος. Διορία στους εαυτούς δώσανε όχι στους λαούς της Ευρώπης. Αυτοι έχουν ξυπνήσει και ξέρουν πολύ καλά οτι αμα φυσήξουν θα πέσουν σαν πύργος απο τραπουλόχαρτα.

"Θα αποφασίσουν οι πολιτικές δυνάμεις, κυρίως τα δυο μεγάλα κόμματα, να ανατρέψουν τις πελατειακές σχέσεις που έχουν χτίσει μετά το 1974;
Θα αποφασίσουν να καταργήσουν το αντιπαραγωγικό και διεφθαρμένο, μέχρι φαυλότητας, κράτος που δημιούργησαν;"

Οι πελάτες τους ειναι μαφιόζοι μεγάλε, και οι μαφίοζοι δεν ερχονται σε αντιπαράθεση με διάλογο, πιστολιάζουν (Βλέπε Γκίολια). Θέλει κάκαλα να τα βάλεις με την μαφία του τόπου και οι σημερινοί "ηγέτες" μονο οτι τα διαθέτουν δεν έχουν αποδείξει.

Αυτό το αντιπαραγωγικό και διεφθαρμένο, μέχρι φαυλότητας, κράτος ειναι αυτό που τους κρατάει στην εξουσία. Μα καλά θα βγάλουν τα μάτια τους μόνοι τους; Πλάκα μας κάνεις;


Συγνώμη αλλά δεν μπορώ να γράψω για το υπόλοιπο γιατι διαβάζοντας αυτές τις πρώτες παραγράφους θεώρησα σπατάλη χρόνου και κόπου να συνεχίσω.

Η ηλίθιος είσαι η πανέξυπνος ψευτης... διάλεξε!
Ο λάος πάντως δεν είναι ηλίθιος, πάρτε το χαμπάρι.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια έβδομη. Το βρωμοκάναλο στο οποίο εργάζεσαι κατέχει το ρεκόρ Γκίνες στην προπαγάνδα και παραπληροφόρηση του κόσμου. Το οτι το γνωρίζεις πολύ καλά αυτό και εργάζεσαι ακόμα εκεί, και μάλιστα σε αυτήν την θέση, σε τοποθετεί αυτόματα στο γνωστό club των "Αλητών, Ρουφιανων Δημοσιογράφων", γιατί υπάρχει και αλλο club δημοσιογράφων που ειναι με τη μεριά του κόσμου.