Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΕΝΩΘΕΙΤΕ (προς πλήρη αντιπροσώπευση) Ή ΕΝΩΝΟΥΝ ΜΑΣ (ως πληβείους)


Μια αξιόλογη πρόταση του καθηγητή Νικόλαου Κ. Γεωργαντζά απο την Νέα Υόρκη για την συνένωση των πολιτικών δυνάμεων. Τοποθετήσεις ευπρόσδεκτες, θα δημοσιεύονται στο Φόρουμ της ιστοσελίδας
του Νικόλαου Κ. Γεωργαντζά




Χαίρε Μανώλη και σεις Ελληνίδες μάγισσες και Έλληνες κουτσαβάκηδες,



Ελπίζω εσύ και η παρέα σου να έχετε την χρυσή κλωστή, γιά να ενωθούν τα παρακάτω πατριωτικά κινήματα σε ένα και μόνον ένα. Όλα τα παρακάτω κινήματα εργάζονται πυρετοδώς γιά την σύνταξη νέου Συντάγματος στην Ελλάδα. Όλα αυτά, ίσως και μερικά άλλα, που δεν τα γνωρίζω, πρέπει να ενωθούν σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο γιά τις επερχόμενες εκλογές (μερικοί μιλούν γιά Σεπτέμβριο 2011), με μοναδικό σκοπό μία συνταγματική εθνοσυνέλευση και ΤΙΠΟΤΕ άλλο, γιά την ανατροπή και το ξερίζωμα εκ’ βάθρων του νυν εκφυλισμένου πολιτικού συστήματος.



Η διαδικασία της ένωσης μπορεί να γίνει πάρα πολύ απλά. Ίσως και με κλήρωση των προέδρων των υπαρχόντων κινημάτων, σε ένα ελληνικό κοινό όπου, ανάλογα με τις απαιτούμενες θέσεις στο ελληνικό αυτό κοινό κόμμα.



Το ελληνικό αυτό κοινό κόμμα πρέπει να έχει και ημερομηνία λήξεως. Η ημερομηνία δε λήξεώς του πρέπει να είναι η στιγμή που, όχι μόνον η εξουσία, αλλά και η ιδιοκτησία του ελληνικού πολιτικού συστήματος θα μεταβιβαστεί νομικά και νόμιμα στον ελληνικό λαό.



Όπως όλα τους, έτσι και εγώ θα ήθελα πάρα πολύ να καθιερώσουν ως αμέσως επόμενο στάδιο πολιτεύματος τήν άμεση δημοκρατία. Δυστυχώς όμως, δεν μπορεί η άμεση δημοκρατία να είναι ο αμέσως επόμενος στόχος μας, διότι δεν έχουμε τα απαιτούμενα δομικά υλικά, που είναι ένας θεσμιμένος νομικά και νόμιμα δήμος πεπαιδευμένων, πραγματικών πολιτών. Αν γίνει στόχος και πολιτικό μας αίτημα τώρα, και αν όλα πάνε καλά, ίσως το 2036 να άχουμε άμεση δημοκρατία στην Ελλάδα.



Διότι η αυθεντική, γνήσια ή πραγματική δημοκρατία απαιτεί έναν προ πολλού αυτο-θεσμιμένο δήμο πεπαιδευμένων πολιτών, ανύπαρτων τώρα στον ελληνικό μας κόσμο, ώστε με κλήρωση να εκλέγονται όλες και όλοι οι βουλευτές και με ψήφο να εκλέγονται οι υπουργοί μόνον. Ως άμεσος στόχος λοιπόν, το αμέσως επόμενο στάδιο πολιτεύματος, πρέπει να είναι ένα πολιτικό σύστημα πλήρους αντιπροσώπευσης, ώστε αντί η κοινωνία μας να διαδηλώνει γιά να αναγκάσει τους νυν πολιτικούς να συνεκτιμήσουν τη βούλησή της, να αξιώσει τη συμμετοχή της στο πολιτικό σύστημα ως εντολέας του (http://contogeorgis.blogspot.com/2011/06/1562011.html#more).



Πόσα λοιπόν κινήματα υπάρχουν τώρα στην Ελλάδα; Ως παραδείγματα μόνον έχουμε:

300 Έλληνες http://300ellines.com/) 300ellin@gmail.com
Δίκτυο ΠΕΡΙΚΛΗΣ http://www.ntua.gr/periklesnet/page3/page3.html) synthesis314@gmail.com, manottas@acci.gr
E.A.M. B' http://www.eamb.gr/, http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/) info@eamb.gr, eamb.ydrohoos@gmail.com
Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας http://www.dimopolis.gr/dp1/) geoko@otenet.gr
Ελπίδα Πολιτείας http://zoidosia.blogspot.com/) epivetta@otenet.gr
Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο http://dimitriskazakis.blogspot.com/) epam.grammateia@gmail.com
Πατριωτικό Μέτωπο http://www.pamet.gr/) pametopo@gmail.com
Συμμαχία γιά την Ελλάδα http://symmaxiaellada.wordpress.com/) symmaxiaellada@gmail.com
Σύμπραξη Πολιτών Φιλική Εταιρία 2010 http://www.filikietairia2010.gr/) sibraxi.politon@tellas.gr,
όπου μ > 100! Η ένωση όμως αυτών των 9 θα είναι μία καλή αρχή προς την
σωστή κατεύθυνση! 

Νίκος

Νικόλαος Κ. Γεωργαντζάς
Καθηγητής Συστημικής Δυναμικής
Πανεπιστήμιο Fordham, Νέα Υόρκη

Nicholas C. GEORGANTZAS
Professor, Management Systems
Director, System Dynamics Consultancy
FORDHAM UNIVERSITY BUSINESS SCHOOLS
113 West 60th Street, Suite 617-D
New York, NY 10023-7484
U.S.A.
1-917-667-4022 | Fax: 1-212-765-5573 | E-mail: georgantzas@fordham.edu

 Ο διακεκριμένος παν/κος καθηγητής κ. Ν. GEORGANTSAS κάνει κατά τη γνώμη μου (ζώντας εγώ στον ελλαδικό και ειδικότερα τον παν/κο χώρο) σωστές, σημαντικές και πολύ χρήσιμες παρατηρήσεις που όλοι μας με την όποια πείρα και γνώση των πραγμάτων διαθέτουμε πρέπει να μελετήσουμε σοβαρά και κατόπιν να τοποθετηθούμε και στη συνέχεια να ΠΡΑΞΟΥΜΕ!! Το μεγάλο ζητούμενο-στοίχημα είναι το κατά πόσο από τους σημαντικούς αντικειμενικά έλληνες θα δημιουργηθεί μια αποτελεσματική ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΖΑ (όπως λέμε στη Φυσική) που να μπορέσει να πείσει ευρύτρες μάζες συμπολιτών μας και να επιβάλλει αλλαγές στο υπάρχον (ανεποτελεσματικό και εν πολλοίς διεφθαρμένο) πολιτικό σύστημα (στην επιβίωση του οποίου έχουν συμπράξει και στηρίξει ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ!) προς μιά αποτελεσματική δημοκρατική διακυβέρνηση (με νέες συνταγματικές δομές) της κοινής μας ΠΑΤΡΙΔΑΣ!

Χρειαζόμαστε ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ σημαντικούς (με βάση το έργο-παρελθόν τους!)
έλληνες που να θέτουν το ΔΗΜΟΣΙΟ_ΕΘΝΙΚΟ συμφέρον πάνω από το δικό ους ΑΤΟΜΙΚΟ. Χρειαζόμαστε δηλαδή ανθρώπους με χαρακτηριστικά ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ που διέθεσαν ό,τι είχαν για να βοηθήσουν την ΠΑΤΡΙΔΑ χωρίς υστεροβουλίες και ανταποδοτικά οφέλη.... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ και ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ;;

Με ευχές και θερμούς χαιρετισμούς προς όλους τους καλούς έλληνες
πατριώτες με αποδεδειγμένο έργο και προσφορά,
Στέλιος Σκιάς, Πανεπ/κος, Δημ. Παν. ΘΡΑΚΗΣ, Ξάνθη

ΥΓ. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας με βάση ένα ελάχιστο ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗ ΑΡΧΩΝ & ΑΞΙΩΝ! Η πολυδιάσπαση των δυνάμεων των ικανων-σοβαρών ανθρώπων λόγω μείζονος ΕΓΩΙΣΜΟΥ είναι και λάθος και τεράστια ζημιά στις σημερινές συνθήκες!!
Γειά και χαρά,
Σ.Σ.