Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

«Τρέξτε γρήγορα το πρόγραμμα της Ελλάδας»


Μετά την συμφωνία της 21ης Ιουλίου μεταξύ των ηγετών των χωρών μελών της ευρωζώνης για την Ελλάδα "ελπίζω τα ενθαρρυντικά αυτά μέτρα να ακολουθηθούν επίσης στις ΗΠΑ και να υπάρξει μια δράση στον δημοσιονομικό τομέα το ταχύτερο δυνατό", σημείωσε σε ομιλία της στη Νέα Υόρκη.

Κατά την ίδια ομιλία η Λαγκάρντ κάλεσε τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης να προχωρήσουν "ταχέως" στην εφαρμογή...
του προγράμματος αντιμετώπισης της κρίσηςδημόσιου χρέους, στο οποίο συμφώνησαν κατά την πρόσφατη έκτακτη σύνοδό τους.

Η συμφωνία τις 21ης Ιουλίου στις Βρυξέλλες "δείχνει ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες πιστεύουν στην ευρωζώνη και θα κάνουν αυτό που χρειάζεται για να εξασφαλίσουν το μέλλον της", σημείωσε.

Η συμφωνία αυτή "χαιρετίστηκε από τις χρηματαγορές, όπως δείχνουν η ενίσχυση του ευρώ και η μείωση της διαφοράς απόδοσης των ομολόγων της (ευρωπαϊκής) περιφέρειας" έναντι των γερμανικών κρατικών ομολόγων (spread), συνέχισε.

"Ωστόσο οι αναταράξεις θα μπορούσαν ευχερώς να εκδηλωθούν εκ νέου", σημείωσε η Λαγκάρντ, στη διάρκεια της ομιλίας της στη Νέα Υόρκη, μόλις τέσσερις ημέρες μετά τη δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ ότι η "νέα εκδοχή" του ευρωπαϊκού μηχανισμού χρηματοπιστωτικής σταθερότητας μπορεί να υλοποιηθεί μετάτο τέλος των κοινοβουλευτικών διακοπών.

Η Λαγκάρντ αναγνώρισε ότι η περίοδος αυτή δεν είναι τόσο ευνοϊκή. "Αυτό θα γίνει τις ερχόμενες εβδομάδες. Δεν θα γίνει από τη μια ημέρα στην άλλη καθώς, όπως συμβαίνει συνήθως σε πολλές ανεπτυγμένες οικονομίες του βορείου ημισφαιρίου, ο Αύγουστος είναι σχετικά ήρεμος. Και τα κοινοβούλια είναικλειστά", εξήγησε.

"Όμως (οι Ευρωπαίοι) δεν έχουν την πολυτέλεια να έχουν την άνεσή τους. Πιστεύω ότι υπάρχει μια προσδοκία ότι τα πράγματα θα προχωρήσουν και θα υλοποιηθούν, όχι μόνον από τις άμεσα ενδιαφερόμενες χώρες, αλλά και από τις κυβερνήσεις, οι οποίες οφείλουν, όπως έχω πει, να κρατήσουν τις υποσχέσεις τους", κατέληξε.
Πηγη 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΙΣ ΧΑΜΟΥΡΕΣ ΓΟΝΑΤΙΣΤΕ ΣΤΑ 4 ΣΑΝ ΖΩΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΙ ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΙΣΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ .... ΚΑΝΑΜΕ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΟΣΟΥΡΑΒΛΟ !!!!!!!!!!