Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Το αυτοκίνητο της Google Maps στα Τρίκαλα



Στα Τρίκαλα βρέθηκε το αυτοκίνητο της Google, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για τη βελτίωση του Google Maps.

Το αυτοκίνητο είναι το ίδιο με αυτά που χρησιμοποιούνται και για το Street View, ωστόσο το Street View, δεν θα λανσαριστεί για την ώρα στην Ελλάδα, οπότε οι εικόνες που συλλέγονται από τα Google Cars δεν θα δημοσιευτούν.


Αρκετές είναι οι βελτιώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στους Χάρτες Google, όπως πχ έχουν προστεθεί φωτογραφίες από χρήστες, καλύτερες οδηγίες μετάβασης από ένα σημείο σε ένα άλλο, ενώ σε ορισμένες χώρες υπάρχει συνεργασία με οργανισμούς μεταφορών, ώστε να παρέχονται στους χρήστες πληροφορίες για τρένα και λεωφορεία.

Οι φωτογραφίες που συλλέγονται από τα αυτοκίνητα της Google χρησιμοποιούνται για την καταγραφή σωστών δεδομένων για οδούς και πινακίδες σήμανσης, την επιβεβαίωση τροποποιήσεων στους χάρτες που υποδεικνύουν οι χρήστες, αλλά και για να καταγραφεί η ακριβής τοποθεσία επιχειρήσεων ώστε να αποτυπώνονται με μεγαλύτερη ακρίβεια.

ΠΗΓΗ: mediasoup.gr

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η εβραική Google παραβιάζει την δημοκρατία και πρέπει να επέμβει ο εισαγγελέας.

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα... Και ποιον ρώτησε η κυρία Google;

Το άρθρο δεν τα λέει όλα: http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=265446

"Η Google διευκρινίζει πως το φωτογραφικό υλικό που θα συγκεντρώσει δεν θα χρησιμοποιηθεί για το Street View, το οποίο μετά και τις ενστάσεις που είχε διατυπώσει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δεν είναι διαθέσιμο στη χώρα μας. Η εταιρεία σημειώνει, τέλος, πως το φωτογραφικό υλικό δεν θα δημοσιευθεί στο διαδίκτυο (στην Ελλάδα)."

A, δηλαδή δεν πειράζει αν το συγκεντρώσει. Μόνο να μην το δείξει. Και θα μπορεί απ' ό,τι φαίνεται να τις χρησιμοποιήσει σε άλλες χώρες. Και να υποθέσω ότι πάλι θα συγκεντρώσουν "κατά λάθος" πληροφορίες για ό,τι μπορούν, όπως παλιότερα με τα wifi δίκτυα.

http://www.youtube.com/watch?v=R7yfV6RzE30

Ανώνυμος είπε...

ναι σίγουρα αυτή είναι η παραβίαση της Δημοκρατίας μας!!!

Καλά ρε γελίοι, οι άλλοι κλέβουν εκατομμύρια και εσείς πίνετε φρέντου στα κωλοχώρια σας και σας πειράζει η Γκούγκλ;

Πολύ ευαίσθητοι γίνατε, ασχοληθείτε με κάτι που έχει να κάνει με την επιβίωση σας και αυτή των παιδιών σας και αφήστε τις μαλακίες ρεεεε

Ανώνυμος είπε...

φιλαρακο δεν εχεις αδικο...αλλα αυτο δεν αναιρει το ατοπη περι παραβιασης της και λοιπων προσωπικων δεδομενων...ολα γινονται για καποιο λογο..ο χρνος θα το δειξει...δεν εχεις ιδεα τι διακυβευεται..οπως πολυς κοσμος...εχετε τα ματια σας ανοιχτα...

Ανώνυμος είπε...

*ατοπημα
**παραβιασης της ιδιωτικης ζωης

Ανώνυμος είπε...

@ 2:36

Το ό,τι απαντάμε στο >συγκεκριμένο< θέμα δε σημαίνει ό,τι δεν ασχολούμαστε με τίποτα άλλο. Ναι, αυτό μπορεί να μη σου φαίνεται τόσο σημαντικό αυτή τη στιγμή και να υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα όντως. Αλλά τι περιμένεις; Σε κάθε ανάρτηση να λέμε πόσο πατριωτικό είναι το ΠΑΣΟΚ;;
Όσο για το freddo δε θα το σχολιάσω. Να υποθέσω ότι εσύ ποστάρεις από το μέτωπο; Ας μην χαρακτηρίζουμε τόσο εύκολα. Ξέσπασε εκεί που πρέπει, όχι σε εμάς.

Ανώνυμος είπε...

2:36 περα απο την επιβιωση οπως λες εσυ νομιζεις αυτες οι κινησεις δεν αφορουν τα παιδια μας;Η νομιζεις οτι η κριση εχει να κανει μονο με το οικονομικο επιπεδο και αφορα μονο τα λαμογια που καταληστεψαν με δισ ευρω το ελληνικο δημοσιο.Εδω μιλαμε για εναν πολεμο ανοικτο σε ολα τα επιπεδα πνευματικο και οικονομικο και ο Θεος να βαλει το χερι του να μην γινει και πραγματικος!