Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Μαζική συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων γύρω από το Ιράν - 100.000 μέχρι τον Μάρτιο


Του Mac SlavoJanuary 30th, 2012

Ενώ οι υποστηρικτές του προέδρου Ομπάμα χαιρέτησαν την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ ως συμβολική ένδειξη του τέλους του πολέμου στη Μέση ...

Ανατολή, αθόρυβα και μυστικά το Πεντάγωνο συγκεντρώνει στρατεύματα και εξοπλισμό σε δύο νησιά που βρίσκονται νότια των Στενών του Ορμούζ, και σε απόσταση βολής από το Ιράν.

Εκτός από τους περίπου 50.000 στρατιώτες των ΗΠΑ, που ήδη βρίσκονται στην περιοχή και περιμένουν εντολές (και οι οποίοι, όπως απεδείχθη, δεν επέστρεψαν σπίτι τους τα περασμένα Χριστούγεννα, όπως τους είχαν αρχικά υποσχεθεί), ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης πρόεδρος, Barack Obama, διέταξε την ανάπτυξη 50.000 στρατιωτών επιπλέον, σε ετοιμότητα "για κάθε ενδεχόμενο", μέχρι τον Μάρτιο:

Απόσπασμα από την ιστοσελίδα Debka:

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας, DEBKA-Net-Weekly, βασισμένο σε πληροφορίες μας από στρατιωτικές πηγές στην Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος Barack Obama διέταξε μυστικά την μαζική συγκέντρωση δυνάμεων της πολεμικής αεροπορίας, ναυτικού και πεζοναυτών των ΗΠΑ σε δύο στρατηγικής σημασίας νησιά: την Socotra, η οποία ανήκει στο αρχιπέλαγος της Υεμένης στον Ινδικό Ωκεανό, και την Masirah, που ανήκει στο Ομάν και βρίσκεται προς την νότια έξοδο των Στενών του Ορμούζ.

Από το 2010, οι ΗΠΑ έχουν μυστικά και σταδιακά αναπτύξει μεγάλες αεροπορικές και ναυτικές βάσεις στην Socotra, που περιλαμβάνουν ειδικές εγκαταστάσεις για υποβρύχια, κέντρα διοίκησης της υπηρεσίας πληροφοριών και αεροδιαδρόμους για απογείωση μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου "Stealth". Oι βάσεις αυτές αποτελούν μέρος μιας αλυσίδας από στρατηγικής σημασίας στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στον Ινδικό Ωκεανό και τον Περσικό Κόλπο.

Οι εγκαταστάσεις στην Socotra έχουν κατασκευαστεί με τόση μυστικότητα, που ποτέ δεν αναφέρονται σε καμιά λίστα στρατιωτικών εγκαταστάσεων των ΗΠΑ στην συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή. Βάσεις που ήδη αναφέρονται περιλαμβάνουν αυτές του Jebel Ali και του Al Dahfra στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, του Arifjan στο Κουβέιτ και του Al Udeid στο Κατάρ. Όλες αυτές οι βάσεις βρίσκονται σε μικρή απόσταση πτήσης από το Ιράν.

Επιπλέον αμερικανικές δυνάμεις συγκεντρώνονται, επίσης, στη βάση "Camp Justice", που κατασκευάστηκε στο άγονο νησί της Masirah, μήκους 70 χιλιομέτρων περίπου. Το νησί ανήκει στο Ομάν και βρίσκεται νότια ακριβώς από το σημείο εισόδου των Στενών του Ορμούζ, που οδηγεί στον Κόλπο του Ομάν από την Αραβική Θάλασσα.
(...)
Δυτικές στρατιωτικές πηγές, που έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες γύρω από την ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στα δύο στρατηγικής σημασίας νησιά, έχουν ενημερώσει την ιστοσελίδα DEBKA-Net-Weekly ότι, αν και είναι αδύνατον να αναφέρει κανείς ακριβή στοιχεία, μπορούμε με βεβαιότητα να μιλάμε για την μεγαλύτερη συγκέντρωση αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή από την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ το 2003.

Την εποχή εκείνη, 100.000 Αμερικανοί στρατιώτες είχαν συγκεντρωθεί στο Κουβέιτ πριν από την εισβολή. Σήμερα, οι πηγές αυτές εκτιμούν, κρίνοντας από τον σημερινό ρυθμό των αφίξεων στις βάσεις των δύο νησιών, ότι 50.000 Αμερικανοί στρατιώτες θα έχουν συγκεντρωθεί στην Socotra και την Masirah μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Θα προστεθούν στους 50.000 στρατιώτες που ήδη βρίσκονται στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, έτσι ώστε, σε λιγότερο από ένα μήνα, η Ουάσιγκτον θα έχει περίπου 100.000 στρατιώτες στην περιοχή, διαθέσιμους για κάθε ενδεχόμενο.

Απογειώσεις και προσγειώσεις αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών γίνονται σχεδόν σε καθημερική βάση στην Socotra και την Masirah. Οι πτήσεις εκτελούνται από τη ναυτική βάση "Diego Garcia", μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ, σε απόσταση περίπου 3.000 χιλιομέτρων από τα νησιά αυτά.

Η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή θα επεκταθεί περαιτέρω την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, όταν τρία αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ και ένα γαλλικό θα φθάσουν στον Περσικό Κόλπο, τον Κόλπο του Ομάν και την Αραβική Θάλασσα. Είναι τα: USS Abraham Lincoln, USS Carl Vinson, USS Enterprise και το γαλλικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle.

Ένα τέταρτο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ θα βρίσκεται σε θέση ετοιμότητας, στον Ειρηνικό Ωκεανό, το οποίο, εάν παρουσιαστεί ανάγκη, θα μπορεί να βρίσκεται κοντά στις ακτές του Ιράν μέσα σε λίγες ημέρες.

Έχετε ακόμα ελπίδες ότι δεν θα μας πάνε σε πόλεμο με το Ιράν;

Αεροπορική βάση στο νησί Masirah.
Την παραχώρησε το Ομάν στις ΗΠΑ για οποιαδήποτε στρατιωτική χρήση