Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Στις 17.00 τα συλλαλητήρια – Παρόντες Μίκης και Γλέζος


Στις 17.00 τα συλλαλητήρια – Παρόντες Μίκης και ΓλέζοςΝέο ραντεβού διαμαρτυρίας κατά του νέου μνημονίου και των επώδυνων μέτρων δίνουν σήμερα στις 5 το απόγευμα τα συνδικάτα. Με δυο ξεχωριστές συγκεντρώσεις, των ΓΣΣΕ – ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα και του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις κατά της νέας δανειακής σύμβασης και των παρεπόμενων σκληρών μέτρων λιτότητας που τη συνοδεύουν.


Τα συνδικάτα καλούν τον κόσμο να προσέλθει μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις που προγραμματίζεται να ξεκινήσουν στις 5 το απόγευμα, την ώρα που θα ξεκινήσει στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την ψήφιση του νέου μνημονίου. Πάνω από 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, γράφει το real.gr.

Στη Βουλή ΓΣΣΕ – ΑΔΕΔΥ

Έξω από τη Βουλή θα πραγματοποιηθεί η απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΣΕ – ΑΔΕΔΥ. Στην ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών σημειώνει:

«Αυτή την κρίσιμη στιγμή που διακυβεύονται βασικά και θεμελιώδη εργατικά δικαιώματα, όπως ο θεσμός των ΣΣΕ, πρέπει όλοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τα συνδικάτα στη βάση των κοινών εργατικών προβλημάτων.

Η Συνομοσπονδία θα αντιπαλέψει με όλα τα μέσα (Συνδικαλιστικά, Πολιτικά και Νομικά) για να ανατραπούν αυτά τα βάρβαρα, αντικοινωνικά και αντισυνταγματικά μέτρα στους φορείς της χώρας και της Ευρώπης.

Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία αρνούνται κατηγορηματικά να υποκύψουν σε αυτό το «πλαίσιο- συμφωνίας» της φτωχοποίησης και χρεοκοπίας της κοινωνίας και της οικονομίας και απαιτούμε την καταψήφισή του ώστε να μην καταργηθούν όσα από τα εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα έχουν απομείνει και κυρίως ο θεσμός των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».

Στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσουν και πάλι τα όργανα της Συνομοσπονδίας προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες δράσεις.

Το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια

Την ίδια στιγμή το ΠΑΜΕ διοργανώνει ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ομόνοια. Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο από τη δική του πλευρά σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, η τρόικα και η ΕΕ, αποφάσισαν τη χρεοκοπία του λαού. Καταδικάζουν εμάς και κυρίως τα παιδιά μας να δουλεύουν και να ζουν εφ’ όρου ζωής με 400 ευρώ [..] καταργούν όλα τα δικαιώματα που μας παρέδωσαν οι προηγούμενες γενιές με αμέτρητες θυσίες και αίμα. Αν παραδοθούμε θα δουλεύουμε όλη μέρα με μισθό χαρτζιλίκι, χωρίς ασφάλιση για εμάς και τα παιδιά μας. Οι γέροντες θα φυτοζωούν με συντάξεις πείνας. Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο ούτε από τα επιδόματα ανεργίας που παίρνει μικρό μέρος των ανέργων. Νομοθετούν ένα εφιαλτικό μέλλον για τις σημερινές και τις επόμενες γενιές».

Θεοδωράκης – Γλέζος στο Σύνταγμα

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή θα συμμετέχουν και δυο εμβληματικές μορφές, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος οι οποίοι καλούν τους πολίτες σε συστράτευση «για να σταματήσει η προδοσία» και να μην ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση. Με κοινή δήλωσή τους, που έχει ως εξής:

«Σας καλούμε στο Σύνταγμα την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου. Όλοι, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, να μαζευτούμε έξω από τη Βουλή για να απαιτήσουμε να μην υπογραφεί η θανατική καταδίκη της πατρίδας μας, που είναι η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης. Όλοι μαζί, μαζί με μας, την Κυριακή στο Σύνταγμα, να σταματήσουμε την προδοσία».

Στη σημερινή κινητοποίηση θα συμμετέχουν και εργαζόμενοι από την Κορινθία, την Αργολίδα και την Αρκαδία, οι οποίοι θα έρθουν στην Αθήνα με μισθωμένα λεωφορεία. Τα πρώτα λεωφορεία από την Πελοπόννησο ξεκινούν στις 14:00 από τη Μεγαλόπολη.

Κανονικά θα λειτουργούν σήμερα όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, μετά τη 48ωρη απεργία που πραγματοποίησαν την Παρασκευή και το Σάββατο.
πηγη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΓλεζος και ο Θεοδωρακης δεν εχουν καθαρο πολιτικο μητρωο. Ειναι καμμενα χαρτια.
Δεν θελουμε αντιπροσωπους. Θέλουμε αμεση δημοκρατια και δημοψηφισμα δια βοης ωστε να μη μαγειρευτουν τα αποτελεσματα.
Ξεχαστε τους βολευτες. Μεχρι τωρα χρηματιζονταν ολοι με ελαχιστες εξαιρεσεις. Ειναι αχρηστα γομάρια και προδοτες με ανταλλαγμα την δοξα και το χρημα, τις παραδοσιακες παγιδες των διεφθαρμενων.

beetle είπε...

Τώρα αυτοί τι θέλουν ανάμεσα μας???? κ αυτοί μια απο τα ίδια είναι...να φώναζαν όταν έπρεπε...απο το 80....