Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Η Αυστραλία καταργείο τον όρο «Σλαβομακεδόνες» που χρησιμοποιείτο από το 1994 και στη θέση του θα χρησιμοποιείται πλέον ο όρος «Μακεδόνες»


Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ συνεχάρη τη λεγόμενη AMHRCΑ ("Aυστραλομακεδονική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων") για τις ενέργειές...
της «που οδήγησαν στην κατάργηση, από τις αυστραλιανές αρχές, του όρου `Σλαβομακεδόνες'» όσον αφορά τον κατονομασμό των καταγόμενων από την ΠΓΔΜ που ζουν στην Αυστραλία.


Η AMHRCΑ (σ.σ.: πρόκειται για οργάνωση της σλαβομακεδονικής διασποράς στην Αυστραλία) γνωστοποίησε χθες ότι έλαβε επιστολή από αρμόδιες αυστραλιανές υπηρεσίες, στην οποία αναφέρεται ότι καταργείται ο όρος «Σλαβομακεδόνες» που χρησιμοποιείτο από το 1994 και στη θέση του θα χρησιμοποιείται πλέον ο όρος «Μακεδόνες».

Η AMHRCΑ ενημέρωσε για την εξέλιξη αυτή τον πρόεδρο και άλλους αρμόδιους θεσμούς της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Ιβάνοφ, σε μήνυμά του προς την AMHRCΑ, σημειώνει ότι «οι επιστολές που λάβατε από το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας και από το υπουργείο Μετανάστευσης, με τις οποίες επιβεβαιώνεται ότι μελλοντικά θα χρησιμοποιείται ο όρος Μακεδόνες, αποτελούν τεράστια επιτυχία για την οποία σας συγχαίρω ειλικρινά».

«Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να εκφράσω το σεβασμό μου για τις δραστηριότητες και τη δέσμευση της AMHRCΑ στην κατεύθυνση της αναγνώρισης και της βελτίωσης της θέσης των Μακεδόνων στην Αυστραλία καθώς και την επιβεβαίωση της εθνικής, γλωσσικής και πολιτιστικής ταυτότητας των Μακεδόνων. Είμαστε υπερήφανοι για τους συμπατριώτες μας στην Αυστραλία και ευγνώμονες για όλα όσα πράττουν για την προώθηση της μακεδονικής ταυτότητας και των παραδόσεων» αναφέρει ακόμη ο κ. Ιβάνοφ στο μήνυμά του προς την AMHRC.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πω πω χαρα για κκε συριζα οικολογους και αλλους ανθελληνες!!!!