Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Προκλητικός και αμετανόητος μέχρι το τέλος ο Παπακωνσταντίνου (Έπαιζε τένις με την παρουσία 4 σωματοφυλάκων την ίδια ώρα που παιζόταν η τύχη της Ελλάδος στο Eurogroup)



Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έχοντας τη συνείδηση του καθαρή πως συνέβαλε το κατά δύναμιν ώστε να οδηγηθεί η χώρα στο μνημονιακό μονοπάτι, φόρεσε τα αθλητικά του και το ‘ριξε στο τένις, τη νύχτα ακριβώς που κρινόταν το μέλλον για το κούρεμα του ελληνικού χρέους!
Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου και ώρα 7 το απόγευμα. Η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup με ...
αντικείμενο το τελικό πλαίσιο της συμφωνίας για το PSI έχει μόλις ολοκληρωθεί, φέρνοντας τα κακά μαντάτα για τα σκληρά ανταλλάγματα που ζητούσαν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας από τη χώρα. Ακολούθησε η παρέμβαση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ παράλληλο επισημάνθηκε το εξαιρετικά κρίσιμο της κατάστασης. Το θερμόμετρο αγωνίας για τον πολιτικό κόσμο είχε ήδη χτυπήσει κόκκινο, με σχεδόν όλους τους υπουργούς να βρίσκονται στα γραφεία τους και να λαμβάνουν συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις. Σχεδόν όλους, άλλο όχι όλους… Την ίδια ακριβώς στιγμή στη Νέα Ερυθραία μια γνώριμη ανδρική πολιτική φιγούρα έβρισκε το κουράγιο να κάνει την εμφάνισή της στα γήπεδα τένις της περιοχής. Ο υπουργός Περιβάλλοντος δεν πέρασε απαρατήρητος παρά την παραλλαγή που του προσέφερε το αθλητικό γκρι φούτερ με τον αριθμό 89 επάνω και την ενσωματωμένη κουκούλα. Οπωσδήποτε το σκεπτικό ύφος που είχε o κ. Παπακωνσταντίνου θα αφορούσε και στις εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας, η αλήθεια είναι, όμως, ότι το μυαλό του εκείνη την ώρα ήταν επικεντρωμένο στη ρακέτα και στο παιχνίδι που θα ακολουθούσε. Άσχετα αν ο τρόπος με τον οποίο κρατούσε τη ρακέτα δεν φανέρωνε έμπειρο τενίστα, η παρουσία τεσσάρων σωματοφυλάκων που παρακολουθούσαν άγρυπνοι μήπως κάποιο μπαλάκι ξεφύγει της πορείας του και επιχειρήσει να απειλήσει τον υπουργό ήταν εντυπωσιακή. Χωρίς πολλά – πολλά ξεκίνησε το απαραίτητο ζέσταμα με τις απαραίτητες διατάσεις, με τον υπουργό Περιβάλλοντος να δείχνει από νωρίς τις διαθέσεις του για το πρώτο σέρβις. Το ματς ξεκίνησε, ωστόσο ο υπουργός έδειξε απροπόνητος, με αποτέλεσμα να χάσει πολύ εύκολο το πρώτο game, αλλά και τα υπόλοιπα πέντε, και το σκορ στα σετ να γράφει: Υπουργός  - Αντίπαλος 0- 1.
Ο εγωισμός και το πείσμα του, όμως, που τον ακολουθούν και στην πολιτική του καριέρα, απ’ ό,τι φάνηκε δεν τον εγκατέλειψαν ούτε στο γήπεδο του τένις. Ανασκουμπώθηκε, αυτοσυγκεντρώθηκε και ετοιμάστηκε για την αντεπίθεσή του.
Ο τραυματισμός 
Αφού «έστυψε» το μπαλάκι στο χέρι του, σήκωσε τη ρακέτα του και χτύπησε δυνατά. Ο υπουργός ανταπέδωσε με ρεβέρ. Η ένταση στο πρόσωπο του υπουργού μαρτυρούσε ότι δεν θα παρέδιδε εύκολα τα όπλα. Και εκεί τον πρόδωσε… ο ίδιος του ο εαυτός. Η ελεύθερη πτώση του υπουργού Περιβάλλοντος στο ταρτάν σήμανε το άδοξο τέλος μιας παρτίδας που δεν έμελλε να ολοκληρωθεί. «Μάλλον έπαθα κράμπα» , ψέλλισε ο υπουργός. «Ηρέμησε και χαλάρωσε το σώμα σου» . «Για θλάση στον τετρακέφαλο το βλέπω» , πρόσθεσε, βοηθώντας τον προσεκτικά να σηκωθεί ενώ εκείνος σφάδαζε από τον πόνο. Με το ζόρι πάτησε το πόδι στο τερέν. «Δεν φτάνει που μας έβαλε στο ΔΝΤ, έχει το θράσος να εμφανίζεται δημόσια σαν να μην τρέχει τίποτα» , μουρμούρισε κάποιος άλλος και ο υπουργός αποχώρησε άρον άρον υποβασταζόμενος από τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας. «Τουλάχιστον θα προλάβει τα δελτία των οκτώ ώστε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις» , ήταν η τελευταία και πιο φαρμακερή ατάκα που ακούστηκε στο ταπεινό γηπεδάκι της Νέας Ερυθραίας. Match point!
(To Πρώτο Θέμα)