Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Φτιάχνουμε -πολύ εύκολα- το ΔΙΚΟ ΜΑΣ μας απορρυπαντικό για 40-45 πλύσεις με μόλις 2 ευρώ !! κόστος.


Είναι γνωστό πλέον οτι σαν χώρα μας κατάφεραν και με διάφορες "στρατηγικές" μας κλείσανε τα εργοστάσια μας και έτσι δεν παράγουμε τίποτα σαν λαός .Μας επιδοτήσανε να βγάλουμε τα δέντρα μας και τις παραγωγές μας. Μας αναγκάσανε να φάμε τα ζώα μας και έτσι δυστυχώς είμαστε έρμαιο του κάθε καραγκιόζη που ΠΛΗΡΏΝΕΙ μια πολυεθνική σε κάποιο γραφείο και δεν...
γνωρίζει ούτε που είναι η Ελλάδα ούτε την ιστορία της παρά μόνο θέλει να βλέπει κέρδη ,αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που προκαλεί , έτσι αν θέλουμε να επιβιώσουμε σαν λαός και να ξανασταθούμε στα πόδια μας θα πρέπει σταδιακά να ανακτήσουμε όσα μας πήραν με δόλιο τρόπο και να απαλλαχτούμε από την ανάγκη τους για οτιδήποτε. ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ: Όλοι γνωρίζουμε ότι τα σημερινά απορρυπαντικά πλυντηρίου καθαρίζουν πολύ καλά, ακόμη και τους δύσκολους λεκέδες(και όσοι δεν ασχολούνται έχουν πειστεί από τις σχετικές αμέτρητες διαφημίσεις). Πολλοί όμως από μας δεν γνωρίζουμε τις αρνητικές συνέπειες που έχει η χρήση τους τόσο σε μας τους ίδιους όσο και στο περιβάλλον. Εν συντομία ας δούμε 2-3 βασικά....
Τα συστατικά των σημερινών απορρυπαντικών (ειδικά αυτά με τα ενεργά ένζυμα) μένουν στις ίνες των ρούχων και αφήνουν υπολείμματα όσο καλά κι αν τα ξεβγάλουμε. Εμείς όμως φοράμε τα ρούχα και το σώμα μας έρχεται σε συνεχόμενη επαφή με επικίνδυνες ουσίες, που το αφυδατώνουν και συμβάλλουν στην εμφάνιση αλλεργιών κ εκζεμάτων. Οι φθαλικές ενώσεις που περιέχονται στα αρώματά τους απορροφώνται από το δέρμα, προκαλούν επίσης αλλεργίες και μια σειρά από άλλες βλάβες( αναπαραγωγικό σύστημα, ενδοκρινικό, αναπνευστικό, καρκινογενέσεις κλπ).
Κάντε ένα γκουγκλάρισμα και βρείτε τους διαπιστωμένους κινδύνους από τα συστατικά που γράφονται στη συσκευασία του απορρυπαντικού σας. Δεν θα τα χρησιμοποιήσετε ξανά και έχετε κ έναν επιπλέον λόγο.
Τώρα πάμε στη λύση…φτιάχνουμε το δικό μας απορρυπαντικό για 40-45 πλύσεις με μόλις 2 ευρώ κόστος..
Η λύση δεν είναι άλλη από το πράσινο σαπούνι και τη σόδα που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας. Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε μόνοι σας ένα φυσικό απορρυπαντικό πλυντηρίου, που καθαρίζει εξίσου καλά κ δεν έχει τους μπλε κ πράσινους επικίνδυνους κόκκους.
Θα κάνετε μια βολτίτσα στο μπακάλη της γειτονιάς για να αγοράσετε σόδα πλυσίματος, πράσινο ή άσπρο σαπούνι και μια στάση στο κοντινό γεωπονικό μαγαζάκι για να πάρετε φθηνά τον βόρακα. Και να η συνταγή που θέλει στην κυριολεξία ένα δεκαλεπτάκι για να υλοποιηθεί. Δεν είναι μπακάλικη με φλυτζάνια κ ποτήρια σαν αυτές που θα βρείτε χιλιάδες στο internet, αλλά μελετημένη, πεχαμετρημένη κ θέλει ζυγαριά.
130 γρ σαπούνι τριμμένο (τηγανοσάπουνο, πράσινο, άσπρο, μασσαλίας)
130 γρ βόρακα
130 γρ σόδα πλύσεως(όχι φαγητού)
Σε κατσαρόλα με 1 κιλό βρασμένο νερό ρίχνετε το τριμμένο σαπούνι και ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη μέχρι να λειώσει καλά.
Σε άλλη κατσαρόλα που περιέχει 1 κιλό ζεστό νερό ρίχνετε τον βόρακα και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί.
Στη συνέχεια στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε την σόδα και ανακατεύετε.
Εδώ δεν χρειάζεται να είσαστε ακριβώς πάνω από την κατσαρόλα, αφού οι αναθυμιάσεις μπορεί να ερεθίσουν τα μάτια(δεν είναι κάτι επικίνδυνο, απλώς λίγο προσοχή).
Μετά ρίχνετε το διαλυμένο σαπούνι στην κατσαρόλα με το μείγμα σόδας-βόρακα, προσθέτετε άλλα 2 κιλά νερό και ανακατεύετε για λίγο.
Το φυσικό απορρυπαντικό σας είναι έτοιμο και το αδειάζετε σε ένα 4λιτρο δοχείο από απιονισμένο νερό. Μοιάζει με πηχτό ζελέ, έχει ωραίο χρώμα, αλλά προς θεού δεν πίνεται. Καθαρίζει τέλεια και τα ρούχα σας και το πλυντήριό σας. Ο βόρακας είναι φυσικό υλικό(χρησιμοποιείται κ σε λίπανση καλλιεργειών) και καθαρίζει πολύ καλά. Η σόδα επίσης καθαρίζει και μάλιστα πολλές βρωμιές, αλλά έχετε στο νου σας ότι η μακρόχρονη χρήση της σε ρούχα(ευαίσθητα) μπορεί να τα ξεθωριάσει λιγάκι. Για να μην συμβεί αυτό βάλετε πολύ λίγο ξύδι(μισό κουταλάκι) μαζί με το απορρυπαντικό. Όχι πολύ, γιατί θα «κόψει» το σαπούνι και δεν θα καθαρίσουν τα ρούχα. Εναλλακτικά και καλύτερα, μπορείτε να μην χρησιμοποιήσετε συμβατικό μαλακτικό, αλλά μαλακτικό με ξύδι που ξεβγάζει όλα τα πιθανά υπολείμματα σόδας(θα ενημερώσω κ για αυτό σε άλλο ποστ). Η δοσολογία εξαρτάται από τον όγκο των ρούχων, την βρωμιά τους και πόσο καλά το πετύχατε. Γενικά ρίχνετε στη θήκη του υγρού περίπου 80μλ. Αν για κάποιο λόγο σας έγινε πολύ πηκτό αραιώστε το με περισσότερο νερό, αλλά τότε αυξήστε την δόση. Για δύσκολους λεκέδες ακολουθείτε προπλυντηριακή διαδικασία(σχετική ενημέρωση σε επερχόμενο ποστ). Με αυτή την συνταγή φτιάχτηκε απορρυπαντικό για 40-45 πλύσεις με μόλις 2 ευρώ κόστος. Μοσχοβολάει σαπούνι, δεν χρειάζεται κανένα επιπλέον άρωμα, αλλά αν είστε του αρώματος ρίξτε μερικές σταγόνες φυσικού αιθέριου έλαιου(όχι χημικού) ή ανθόνερου από βότανα. Για τις νοικοκυρές κ τους νοικοκυραίους που βαριούνται να το φτιάξουν, εμείς το διαθέτουμε και το ανταλλάσσουμε. (με ή χωρίς άρωμα). Επειδή το ποσοστό σαπωνοποιημένων ελαίων και το ph των σαπουνιών διαφέρει από μάρκα σε μάρκα(και από παρτίδα σε παρτίδα), το χειροποίητο απορρυπαντικό μπορεί να μην είναι το ίδιο αποτελεσματικό για διαφορετικό σαπούνι. Ρωτήστε μας, για να σας ενημερώσουμε (και για άλλες λεπτομέρειες)http://botanokipos.blogspot.com/2012/01/10.html
Τηλ 6977281060, 6972809727
OI ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΠΑΛΕΣ ΜΕ ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ (ΒΩΛΟΥΣ) ΠΟΥ ΙΟΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ. ΤΟ ΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΡΥΠΑΝΤΙΚΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΜΠΑΛΕΣ ΠΟΥ ΜΑΛΑΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ελληνιδες!τεμπελια τελος καιρος να νοικοκυρευτειτε
τεμπελια ντελιβερι τελος ξεχαστε οτι ξερατε ηρθαν
δυσκολοι καιροι.

Ανώνυμος είπε...

έτσι κι αλλιώς μαγειρεύω και μ αρέσει!!!!Κι όσο για τα ρούχα και συναφή όπως θα βρούμε όχι όπως ξέραμε!!!όποιος δεν προσαρμόζεται δεν επιβιώνει!!!Καλά όλα αυτά!Ο βόρακας τι είναι και πως τον βρισκουμε;;;δηλ. κοντινό γεωπονικό μαγαζάκι;;;Εκεί που πουλάνε φυτοφάρμακα και τέτοια είδη;;;

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι και πώς βρίσκουμε το απιονισμένο νερό;

Ανώνυμος είπε...

to apionismeno nero einai to idio pou xrhsimopoioume kai gia to sidero tou siderwmatos twn rouxwn gia na mh mazeuei alata ap to nero ths vrushs..den gnwrizw pou to poulane giati zw sto ekswteriko alla den nomizw na einai k duseureto!

Ανώνυμος είπε...

Τό απιονισμένο νερό πωλείται στά Σούπερ Μάρκετς καί είναι πάνφθηνο. Άν ρωτήσετε κάποιον υπάλληλο, θά σάς υποδείξη σέ ποιό σημείο θά τό βρείτε. Κι' άν δέν ξέρει τήν λέξη "απιονισμένο νερό", ρωτήστε πού θά βρείτε τό νερό γιά τό σιδέρωμα!

Ανώνυμος είπε...

Η σόδα πλύσεως τι είναι;
Τι χημικό τύπο έχει;

Ανώνυμος είπε...

Ανθρακικό νάτριο Na2CO3, σόδα πλυσίματος

Ανώνυμος είπε...

Ενώ η μαγειρική σόδα είναι το διττανθρακικό νάτριο ή όξινο ανθρακικό νάτριο με χημικό τύπο NaHCO3

Ανώνυμος είπε...

Ο βόρακας είναι το βορικό οξύ. Είναι πάμφθηνο!

Ανώνυμος είπε...

Αγόρασα χθες βόρακα 300 γρ και μου κόστισε 7 ευρώ,(από φαρμακείο).
Η δε σόδα πλύσεως είναι άγνωστη ατα μπακάλικα και στα καταστήματα σιδηρικών,καθώς όταν τους ζητούν σόδα πλύσεως,τους πωλούν την μαγειρική σόδα(διττανθρακική).
Υποψιάζομαι πως είναι αυτή που αναφέρει ο ανώνυμος στις 6 Μαρτίου 2:53,γιατί ο τύπος που δίνει έχει δύο άνθρακες.Άρα,το πιο πιθανό είναι η μαγειρική σόδα να είναι η σόδα πλύσεως.
Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Ζήτησέ την καυστική ποτάσα..

Ανώνυμος είπε...

Ζήτησε την καυστική ποτάσα.

costas358 είπε...

Λοιπον αυτό με τα "φυσικα προιοντα" δεν σημαίνει κάτι. ο βόρακας έχει την δυνατότητα να ερεθίσει το δέρμα και σίγουρα έχει μια μικρή τοξικότητα , προσοχή κυρίως στην επαφή με τα μάτια , καλό είναι να φοράτε προστατευτικό όταν χειρίζεστε τέτοιες ουσίες. Για τους αγγλομαθεί:http://npic.orst.edu/factsheets/borictech.html.

Τέλος η καυστική ποτάσα είναι κατι άλλο (κάλιο) όχι νατριο.