Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΛΕΞΗ...


Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Από την ημέρα της παράδοσης της Πρωθυπουργίας από τον Γιώργο Παπανδρέου στον Λουκά Παπαδήμο, σαφώς με έξωθεν εντολή από τους δανειστές μας, μάταια σχεδόν σύσσωμος ο ελληνικός λαός προσπαθεί να '' πείσει '' τους...


κυβερνητικούς κατ' όνομα βουλευτές πως πρέπει η χώρα να πάει άμεσα σε εκλογές. Κι όμως, προκειμένου να παραμείνει ο Λ. Παπαδήμος στην θέση του Πρωθυπουργού, με σθένος και πείσμα απίστευτο, σκαρφίζονται κάθε φορά ότι μπορεί να σκεφτεί ανθρώπινος νους, ώστε οι εκλογές να μετατεθούν όσο πιο αργά γίνεται. Στελέχη και από τα δύο, δυόμιση για την ακρίβεια, κόμματα που στηρίζουν τον διορισμένο πρωθυπουργό, παλεύουν με νύχια και με δόντια να μας επιβάλλουν την άποψη τους, ότι δηλαδή οι εκλογές μόνο κακό μπορεί να κάνουν στον τόπο.
Και συνεχώς ακούμε την ίδια απαράλλαχτη κασέτα να παίζει. Είτε μιλά η Άννα Διαμαντοπούλου, είτε ο Ηλίας Μόσιαλος, είτε ο Ε. Βενιζέλος, είτε ο Γ.Καρατζαφέρης μέχρι πρότινος, συντονισμένα όλοι λένε πάντα τα ίδια, ότι δηλαδή, πρέπει πρώτα να γίνουν όλα αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευτεί, εννοώντας βεβαίως όλα αυτά για τα οποία μας έχουν δεσμεύσει, θεωρώντας ότι οι εκλογές είναι κάτι το δευτερεύον και στην τελική ανάλυση και κάτι που μάλλον είναι τελικά και προαιρετικό. Το ενδιαφέρον δε της προσέγγισης τους είναι, ότι θεωρούν πως όλοι είμαστε απολύτως σύμφωνοι με όλα όσα έχουν ψηφίσει, αλλά το επίσης εξαιρετικά σχιζοφρενικό είναι και ότι θεωρούμε και τον Λουκά Παπαδήμο την καλύτερη δυνατή επιλογή και ακριβώς για τον λόγο αυτό τον στηρίζουμε 100%. Και εδώ ταιριάζει η λαϊκή παροιμία : '' Δικό τους μαχαίρι, δικό τους ψωμί ''. Αυτοί αποφασίζουν, αυτοί μόνοι τους ψηφίζουν, αυτοί νομοθετούν αυτά που ψηφίζουν, με συνοπτικές διαδικασίες, απειλές, εκβιασμούς και τρομοκρατία και εμάς όλους μας θυμούνται την ώρα που πρέπει να περάσουμε από το ταμείο. Γιατί φυσικά κάποιος πρέπει να πληρώσει τα σπασμένα. Το Μνημόνιο 1 απέτυχε, το δήλωσαν, αλλά για το καλό μας πήγαμε στο Μνημόνιο 2, αν αποτύχει και αυτό, τα πειραματόζωα να είναι καλά.
Όσο για τις εκλογές μόνο οι '' βασανιστές '' μας μπορούν πια να μας σώσουν. Οι δανειστές μας που από το πρωί για να λάβουν τις έγγραφες δεσμεύσεις Σαμαρά, κρατούσαν σιγή ιχθύος και μόλις τις έλαβαν και αυτές, ταπεινώνοντας ακόμα μια φορά τον Αντώνη Σαμαρά- όχι βεβαίως περισσότερο από όσο εξευτελίζει ο ίδιος τον εαυτό του και το κόμμα του- ανακοίνωσαν ότι θα πάρουμε την επόμενη δόση, μόνο αφού κάνουμε εκλογές. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν όλοι όσοι κόπτονταν για την δημοκρατικότητα και την συνταγματικότητα της δοτής κυβέρνησης Παπαδήμου και για την επ' αόριστον παραμονή της στην εξουσία να αρχίσουν τώρα σιγά-σιγά στα δελτία να προσπαθούν να μας πείσουν για την αναγκαιότητα των εκλογών και φυσικά για την ανάγκη του κυρίαρχου λαού να εκφραστεί. Και έτσι προκειμένου να πέσει το παραδάκι και να μας σώσουν ,άλλη μια φορά, όλοι μαζί θα κάνουν αυτό που κάνουν, εδώ και δύο χρόνια, με εξαιρετική ομολογουμένως επιτυχία : θα πουν γρήγορα- γρήγορα στους δανειστές μας, το γνωστό οσφυοκαμπτικό τους '' ναι σε όλα ''.

Fimotro,


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΕΣΤΑΝΤΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ....ΜΕΡΗΚΟΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΛΕΦΤΑ...ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ......ΠΡΩΣΕΧΕ....

Ανώνυμος είπε...

ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ !! ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ .......

Unknown είπε...

Μα πως να κανουν τωρα εκλογες!
Εφοσον ουτε τα τρια κομματα μαζι, δεν ειναι σιγουρο αν θα εχουν αυτοδυναμια!!
Το τραβανε λοιπον, οσο μπορουν!
Διοτι μετα θα βγουν αλλα κομματα μικροτερα,
τα οποια ομως θα εχουν πλεον γινει μεγαλα!
Και ξερετε!
Φτου κι απο την αρχη!
Δηλαδη θα πρεπει παλι να τους εξαγορασουν κι αυτους!
Οχι πως δεν εχουν τα λαμογια τα λεφτα!
Εχουν ολα τα λεφτα!!
Απλα δεν θελουν να χασουν χρονο!!
Διοτι βιαζονται!!
Αλλα οτι και να κανουν,
Παλι στον αγυριστο θα παν!!!
.......
Ολο γριφους διαβαζω σημερα.(Ασχετο!).

Ανώνυμος είπε...

ψιτ παιδες, δε ριχνετε ενα βλεφαρο στο γραπτο του τυπου αυτου; θελει ηγεμονια της γερμανιας......και ειναι ποιοτικοτατος και καλα...http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/gbaroyfakis-xreiazetai-mia-pragmatiki-germaniki-igemonia

Ανώνυμος είπε...

το ζουγκλα του τριανταφιλοπουλου ...εχει πρωτο τιτλο....κυκλομα παιδοφιλιας στο πενταγονο....ΜΗΠΩΣ ΞΕΠΑΣΤΡΕΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΠΑΤΡΗΩΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΚΟΥΣ ΕΝΟΨΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΙΣΗΣ ΑΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ????

Ανώνυμος είπε...

http://ellhnkaichaos.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Να φύγουν επιτέλους οι δοσίλογοι!Δεν τους θέλει ΚΑΝΕΙΣ μας! Εμείς είμαστε οι Έλληνες και οφείλουμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Όπως το έχουμε κάνει πολλές φορές κατεβαίνοντας στο Σύνταγμα, αλλά δυστυχώς μας διώχνουν με τα δακρυγόνα. Εάν σταματήσουν τα δακρυγόνα ξέρουν πως θα"πέσουν" από την διορισμένη τους κυβέρνηση..