Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΑΒ,πατάτες..."ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΦΥΤΕΥΣΗ"! Τα συμπεράσματα δικά σας...


Φανταστείτε τι τρώμε...

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απαγορεύεται η φύτευση ,εξαιτίας του ότι η "ράτσα" της πατάτας ανήκει μαζί με τα δικαιώματά της σε κάποια εταιρεία ή οποία απαγορεύει την αναπαραγωγή της, κάτι σαν ΑCTA διατροφική το λεγόμενο "Codex Alimentarius",βάσει του οποίου θα απαγορεύεται μελλοντικά η αναπαραγωγή "τέτοιου τύπου" με κατοχυρωμένη πατέντα αγροτικών προϊόντων.Προσέξτε αυτό είναι το σχέδιο , ο έλεγχος των τροφίμων, ήδη μόνο υβρίδια κυκλοφορούν που ανήκουν σε εταιρείες κι επειδή χωρίς λεφτά ζεις αλλά χωρίς φαγητό όχι, φυλάξτε παλιούς σπόρους που ξαναφύονται και δεν ανήκουν σε εταιρείες,γιατί τα υβρίδια είναι μονοετή και μολύνουν το έδαφος.Είναι σημαντικό να ενισχυθούν όσοι κρατάνε παλιούς σπόρους και να προσπαθήσουμε κι οι ίδιοι να τους αναπαράγουμε.Ο έλεγχος του φαγητού θα βοηθήσει την νέα τάξη να εδραιωθεί.Ξυπνήστε!

KEKROPAS είπε...

καλά δεν το ξέρετε οτι πλέον βάση νόμου απαγορεύεται να έχεις μπαξέ στο σπίτι σου? Τα λαμόγια ξέρουν τι κάνουν, γιαυτό πεινάει ο κόσμος, θέλουν να σε κάνουν κουμάντο με την τροφή, αν εσύ φυτεύεις στο σπίτι σου για την οικογενειά σου όμως σου κλάνουν μια μάντρα αρχίδια, γιαυτό και το απαγόρευσαν!

Ανώνυμος είπε...

AΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΝΑΞΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ. ΑΡΑ ΚΑΛΩΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ Η ΦΥΤΕΥΣΗ ΟΠΟΥ ΝΑ'ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ...ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΤΙΣ ΓΝΗΣΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΜΕ ΚΩΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ...

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑΧΑ...καλοό...δηλαδή τώρα που γράφει απαγορεύεται δεν μπορείς να την φυτέψεις επειδή είναι πατενταρισμένη η ποικιλία?
Ε λοιπόν από δω και πέρα μόνο τέτοιες θα φυτεύω..Διότι απλούστατα έτσι γουστάρω.

Ανώνυμος είπε...

to postarisma einai gia gelia! ola ta parapano pou diabasa einai sosta! to thema einai na ypostiriksoume ta ellinika proionta kai oso gia to futema .... opoios thelei as balei! den tha exei paragogi omos kai meta tha tou ftaiei i patata!

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=unsvD1978oA&feature=related

δειτε ΚΑΛΑΑΑΑ για να σας λυθούν οι ΑΠΟΡΕΙΕΣ και να μην γελάτε σαν .................

Μπούτζουκας Θ.Τ ΚΡΗΤΗ

ikamada είπε...

http://greeklist.blogspot.com/2008/08/blog-post_30.html

Ανώνυμος είπε...

Ρε όρνιο όπως δεν επιτρέπεται να φυτευτούν φυστίκια Αιγίνης ή μαστίχα Χίου εκτός απο αυτές τις περιοχές ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΝΑΞΟΥ γιατί και να τις φυτέψεις π.χ στην Καρδίτσα ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΑ. Αν θες τόσο πολύ να φυτέψεις τις συγκεκρίμενες στο περιβόλι σου, κάντο( δε θα σε πυροβολίσει κανένας)και παράτα μας!! Η απαγόρευση είναι περισότερο για να αποτρέψει την μαζική παραγωγή και πώληση.

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΟΣ, ΛΕΩ (ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΝΩ, ΕΤΣΙ;), ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑΞΟΥ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝSANTO, ΦΕΡΟΥΝ ΨΕΥΔΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ, ΚΑΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ, ΑΝ ΤΙΣ ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥ!

ΘΑ ΑΞΙΖΕ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ (ΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ).

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΗ Ο ΕΛΛΙΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΣ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΠΑΤΑΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΠΟΡΟ ΑΠΟ ΤΗΣ ΓΕΟΡΓΗΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΟΓΗ ΣΤΑ ΣΗΓΟΥΡΑ ,ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΕΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟ 10 ΚΙΛΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΕΒΓΑΛΑ 5 ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΡΔΟΣ ΕΤΣΙ

Ανώνυμος είπε...

οι πατάτες που προρίζονται για βρώση απαγορευονται να φυτευθουν γιατί δεν έχει γίνει έλεγχος για Synchytrium Endobioticum που προκαλεί την καρκίνωση της πατάτας.