Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

«Αν θέλει εκλογές ο Σαμαράς, να φύγει από την κυβέρνηση»


«Αν θέλει εκλογές ο Σαμαράς, να φύγει από την κυβέρνηση»«Να αποσυρθεί από την κυβέρνηση ο Σαμαράς αν θέλει εκλογές» είπε στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον real.fm 97.8 η γενική γραμματέας του ΚΚΕ η οποία προέβλεψε ότι η χώρα θα οδηγεί σε κάλπες υπό το καθεστώς της «τρομοκρατίας προκειμένου ο λαός να δεχθεί τα πάντα».


Η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι ο κ. Σαμαράς θέλει εκλογές γρήγορα για να μην έχει άλλη φθορά από την ψήφιση του μνημονίου ενώ αντίθετα πολλοί στο ΠΑΣΟΚ για να έχουν το περιθώριο της ανάκαμψης. Ειδικά για την Άννα Διαμαντοπούλου που έχει πει ανοιχτά «όχι» σε εκλογές, σημείωσε:

«Θέλει αργότερα εκλογές για να περπατήσει το πρόγραμμα και να δει ποιο από τα δυο ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει ενώ ο κ. Σαμαράς υπογράφει τώρα ό,τι του στέλνουν»…

Η γ.γ του ΚΚΕ δεν απέκλεισε μετεκλογική συνεργασία των δυο μεγάλων κομμάτων αφού, όπως είπε, ήδη έχει γίνει η… πρόβα τζενεράλε ενώ άφησε να εννοηθεί ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα κάνουν τελικά οι διαγραφέντες από τα δύο κόμματα και από το εάν θα προλάβουν να συγκροτήσουν έναν πολιτικό σχηματισμό διεκδικώντας την είσοδό τους στη Βουλή.

Αίσθηση προκάλεσε η εκτίμησή της ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Δημοκρατική Αριστερά μπορεί να μπουν στη διαδικασία να συζητήσουν μία συνεργασία με «κλασικό ΠΑΣΟΚ ή με το ΠΑΣΟΚ που θα προκύψει».

Χαρακτήρισε «ρηχό» το αντιμνημονιακό μέτωπο για το οποίο, όπως σημείωσε, συρρικνώνει το βάθος της αντιπαράθεσης. «Η γραμμή πρέπει να είναι το όχι στη δικτατορία των μονοπωλίων» σημείωσε η κ. Παπαρήγα μίλησε για «αφελή πρόταση από το ΣΥΡΙΖΑ» αναφερόμενη στην πρόταση για παύση πληρωμών των χρεών για τρία χρόνια προκειμένου να γίνουν επενδύσεις από τα τοκοχρεολύσια.

«Ποια βουλή θα ψηφίσει αύξηση στους μισθούς. Θα έχουμε πάμφθηνο εργατικό δυναμικό σε σύγκριση με την Κίνα ή την Ινδία. Είναι ένα επίπλαστα ριζοσπαστικό πρόγραμμα, ένα διάλυμα για να γυρίσουμε στο συντηρητισμό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ο Σόμπλε έχει αλλεργία με το ΚΚΕ»

«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε η κ. Παπαρήγα το αίτημα Σόιμπλε να υπογράψουν δεσμεύσεις όλα τα πολιτικά κόμματα και με σκωπτικό τρόπο σχολίασε:

«Ευτυχώς δεν έχω υπογράψει ποτέ στη ζωή μου τέτοια κείμενα. Δεν φαντάζομαι να εννοεί το ΚΚΕ. Ο κύριος Σόμπλε μάλλον πρέπει να έχει αλλεργία με το ΚΚΕ»…

ΠΗΓΗ: real.gr

3 σχόλια:

ΟΛΥΜΠΙΟΣ είπε...

ΑΜ ΔΕ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ,ΠΑΠΑΤΖΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΘΑ ΦΑΕΙ Ο ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Το ερώτημα κυρ΄ αλέκα μου, είναι γιατί δεν φεύγετε εσείς από την εντελώς παράνομη βουλή και τη νομιμοποιείτε με την παρουσία σας εκεί; Θέλετε ο κωλοτούμπας να κάνει αυτό που έπρεπε να έχετε κάνει εσείς και ο συριζα;

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ φωναζε εδω και πολλα χρονια για την Ευρωπαικη ενωση, για την εισοδο μας στο ευρω και οτι τα 2 μεγαλα κομματα ειναι το ιδιο πραμα ΑΛΛΆ κανεις δεν τους ακουγε... ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟ ΚΚΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥ...