Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Χάος...


Τα προχθεσινά γεγονότα -εντός και εκτός Βουλής- επιβεβαίωσαν το ήδη αυτονόητο, ότι δηλαδή ο καθένας συμβάλλει...

με όλες τις δυνάμεις του για να καταλυθεί η δημοκρατία, να καταστούν ανενεργοί οι θεσμοί, ανύπαρκτη η προστασία των πολιτών και της περιουσίας τους.

Με περίσσιο θράσος, με τεχνητά διλήμματα, με τετελεσμένες αποφάσεις οι πολιτικοί ταγοί εκβίασαν, εκβιάσθηκαν, ύψωσαν θεατρικούς τόνους, αυτοχρησθηκαν σωτήρες.

Και οι μέχρι πρότινος συνοδοιπόροι τους αποστασιοποιήθηκαν, ενεδύθησαν την ονή του φιλολαϊκού, τον μέλανα μανδύα του εξομολογημένου και συγχωρημένου, του προφανώς διαφορετικού.

Η εξέγερση των πολιτών -ενταγμένων και ανένταχτων -κατήντησε κρύο και χιλιοειπωμένο ανέκδοτο.

Θαρρείς ότι τα συλλαλητήρια αποτελούν εύφορο περιβάλλον όπου εκτρέφονται παντός είδους ανθρωποειδή, ενδεδυμένοι πρόωρα καρναβαλικές στολές, προσποιούμενοι τους άγνωστους όντας πασιφανώς γνωστοί και επιδιδόμενοι ανενόχλητα σε βανδαλισμούς και θηριωδίες.

Με πλήρη σύγχυση για εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους, για οργανωμένη και άτυπη έξουσία, για οχυρωμένες και ανοχύρωτες πόλεις, πορευόμαστε.

Και το επιμύθιο εξ ίσου λαμπρό.

Μας εχθρεύονται όλοι σαν περιούσιος λαός που είμαστε.

Μας τιμωρούν δυσανάλογα με τα αδικήματά μας.

Δεν έχουν όμως το σθένος -πολιτικοί και προστάτιδες των πολιτών κοινωνικές ομάδες, αυτοαναγερευόμενες και σε μεσσίες-να καλέσουν τον λαό να μπουκοτάρει τουλάχιστον Γερμανικά προιόντα, πολυεθνικές εταιρείες, να αναζητήσει Ελληνικές μάρκες.

Ας το κάνουμε λοιπόν οι πολίτες μόνοι μας. Μόνο Ελληνικά προιόντα, μόνο τουρισμό στην Ελλάδα και καλή μας τύχη.
briefingnews.gr