Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Για την Μνήμη και την Ιστορία του λαού μας...



4 σχόλια:

sotulis είπε...

Μπράβο παιδιά.
Η ιστορία της Ελλάδας πρέπει να μαθαίνεται ειδικά από τους νεότερους.
Ευκαιρία λοιπόν να φρεσκάρουμε τις γνώσεις μας για την Πηνελόπη Δέλτα.
Είθε η νέμεσις να κρίνει και σ'αυτή τη ζωή τους προδότες ..
και στην επόμενη

Ανώνυμος είπε...

Προγιαγιά του ήταν....Αν είναι να τη μάθουμε...ας τη μάθουμε σωστά.

Ανώνυμος είπε...

2:21
τι λες τωρα; παρε κομπιουτερακη σκεψου λιγο.
τι ειναι ο σαμαρας νεογεννητο;η δεν ξερεις ποτε μπηκαν οι γερμανοι στην ελλαδα;

Ανώνυμος είπε...

Η πηγή είναι η "wikipedia"
1ον "Είναι γιος του καρδιολόγου Κωνσταντίνου Σαμαρά[2] και της Ελένης Ζάννα, εγγονός του παλιού βουλευτή Θεσσαλονίκης Αλέξανδρου Ζάννα και ανιψιός του πρώην βουλευτή Μεσσηνίας της ΕΡΕ Γεωργίου Σαμαρά. Από το γένος της μητέρας του είναι δισέγγονος της συγγραφέας Πηνελόπης Δέλτα."
2ον Η Πηνελόπη Δέλτα γεννήθηκε το 1874 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Στις 27 Απριλίου 1941, ημέρα όπου τα γερμανικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Αθήνα, η Πηνελόπη Δέλτα αυτοκτονεί παίρνοντας δηλητήριο.
3ον Η Πηνελόπη Δέλτα γεννήθηκε το 1874 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου κι ήταν το τρίτο παιδί του Εμμανουήλ Μπενάκη και της Βιργινίας Χωρέμη Είχε δυο μεγαλύτερα αδέλφια, την Αλεξάνδρα και τον Αντώνη , το γνωστό "Τρελαντώνη" του ομώνυμου βιβλίου της. Μετά τη γέννηση της Πηνελόπης ακολούθησαν άλλα τρία παιδιά, ο Κωνσταντίνος (που πέθανε σε ηλικία 2 χρόνων), ο Αλέξανδρος και η Αργίνη. Η οικογένεια Μπενάκη μετακόμισε προσωρινά στην Αθήνα το 1882 , όπου η Πηνελόπη παντρεύτηκε τον πλούσιο Φαναριώτη έμπορο Στέφανο Δέλτα. Μαζί του απέκτησε τρεις κόρες: τη Σοφία (μετέπειτα Μαυροκορδάτου), τη Βιργινία (μετέπειτα Ζάννα) και την Αλεξάνδρα (μετέπειτα Παπαδοπούλου).Η Βιργινία παντρεύτηκε αργότερα τον Αλέξανδρο Ζάννα βουλευτή Θεσσαλονίκης, Το ζευγάρι αυτό απόκτησε την Ελένη Ζάννα που παντρεύτηκε τον Κωνσταντίνο Σαμαρά. Οι δυο τελευταίοι απόκτησαν τον Αντώνη, το σημερινό (2009) πρόεδρο της ΝΔ και τον Αλέξανδρο.
Αντί κομπιουτεράκι είπα να ανοίξω το ίντερνετ....