Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

«Επίσημη γλώσσα της Τουρκίας είναι η τουρκική και η κουρδική»


Αντίδραση προκάλεσε στα ΜΜΕ της Τουρκίας η δημοσίευση σε έντυπα και ψηφιακά μέσα, ενός παγκόσμιου ταξιδιωτικού οδηγού, στον οποίο εμπεριέχεται και η Τουρκία.


«Το Lonely Planet στο ταξιδιωτικό βιβλίο της έκδοσης του 2011 ‘στα cool πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για κάθε χώρα στον κόσμο’ αναφέρει ότι «η Τουρκία ως...
επίσημη γλώσσα έχει την τουρκική και την κουρδική», αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.

«Στις 205 χώρες της γης που σημειώνονται στον ταξιδιωτικό οδηγό στον οποίο περιέχονται και πολλές φωτογραφίες, στη σελίδα 143 κάνει μια σύντομη ενημερωτική αναφορά για την Τουρκία, όπου στο χάρτη της Τουρκίας έχει το νόμισμά της και ως
«επίσημη γλώσσα της Τουρκίας είναι τα τουρκικά και τα κουρδικά», σημειώνει το ταξιδιωτικό βιβλίο (γράφει το δημοσίευμα).

Σύμφωνα με την εφημερίδα Radikal η οποία δημοσίευσε σχετική αναφορά, παρουσιάζονται στον ταξιδιωτικό οδηγό άγνωστα στοιχεία που ενδιαφέρουν τους ταξιδιώτες. Για την Τουρκία παρέχονται πληροφορίες για την ... ιστορία της, την Αγία Σοφία, την Καππαδοκία με σύντομες πληροφορίες και φωτογραφίες και επίσης για την Τροία, όπως αναφέρει.

Επίσης- γράφει το τούρκικο κείμενο- αυτοί οι ταξιδιωτικοί οδηγοί δημοσιεύονται και με ψηφιακά μέσα, στο διαδίκτυο, όπου έχουν πρόσβαση σε αυτά εκατομμύρια αναγνώστες.


--
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος