Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Είδατε η γενιά του Πολυτεχνείου; Οι διαδηλώσεις θα γίνονται με ραντεβού στο τμήμα αλλιώς απαγορεύοντα


Tα επεισόδια αλλάζουν τα πάντα στις διαδηλώσεις

Την αναμόρφωση της νομοθεσίας για τη διοργάνωση μικρών σε μέγεθος συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας σχεδιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση...

Αυτό προκύπτει από την ευρεία σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, με θέμα τους πρόσφατους βανδαλισμούς.

Το πρωί είχε συνεδριάσει αντίστοιχη διυπουργική επιτροπή, υπό την προεδρία του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Σύμφωνα με ότι γίνεται γνωστό, στην κυβέρνηση πιστεύουν πως έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για την αναμόρφωση της νομοθεσίας.

Για αυτό ζητήθηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας η πρόταση που είχε συντάξει προ διετίας μαζί με τις επιχειρήσεις του εμπορικού κέντρου της Αθήνας, η οποία ανέφερε τα εξής:

- Όποιος θέλει εφεξής να διαδηλώνει στο κέντρο της Αθήνας θα πρέπει να ζητάει εγγράφως την άδεια της αστυνομίας και της δημοτικής αρχής, πέντε μέρες πριν από τη διεξαγωγή της διαδήλωσης.

- Όποιος δεν μπορεί να διασφαλίσει την τάξη και την περιφρούρηση της διαδήλωσης που διοργανώνει οφείλει να συνεργάζεται με την αστυνομία και να της ζητά, με αποζημίωση, πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης.

Άλλως, για κάθε ζημιά δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη αποζημίωσης. Σε περίπτωση όπου ο οργανωτής έχει ζητήσει πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης και σημειωθούν ζημιές, την ευθύνη αποζημίωσης την αναλαμβάνει η Αστυνομία.

- Όλες οι διαδηλώσεις πλην αυτών που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδικές απεργίες, την πορεία του Πολυτεχνείου και την Πρωτομαγιά υποχρεωτικά οφείλουν να καταλαμβάνουν μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Διαφορετικά, οι πορείες στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας να μην επιτρέπονται.

Σημειώνεται ότι η λήψη αυτών των μέτρων δεν αφορά τις μεγάλες πορείες που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Ως προς τις αποζημιώσεις, των επιχειρήσεων που επλήγησαν και τη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των δημόσιων χώρων από τους βανδαλισμούς που προκλήθηκαν την Κυριακή, οι λύσεις που προκρίνονται είναι να δοθούν σε πρώτη φάση, περίπου, από 10.000 ευρώ στις 170 επιχειρήσεις που επλήγησαν και να συσταθεί μία επιτροπή η οποία θα κάνει αποτίμηση των ζημιών για να δοθούν περαιτέρω ενισχύσεις, όπου χρειάζεται.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, μετά το τέλος της κυβερνητικής σύσκεψης, δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, εμείς συζητάμε τώρα πώς θα κλείσουμε τις πληγές, τις οποίες ανοίξαμε εμείς οι ίδιοι οι Έλληνες στην Αθήνα, σε μια πόλη που αυτή τη στιγμή προσπαθεί με κάθε τρόπο να βοηθήσει τους πολίτες της, τους ανθρώπους της, τους εμπόρους της, τους οικογενειάρχες που έχασαν τη δουλειά τους, επειδή ορισμένοι αποφάσισαν να κάνουν τη δική τους προσωπική επανάσταση, που είναι στην πραγματικότητα μια επανάσταση βαριάς ανευθυνότητας. Από εκεί και πέρα, όμως, όλα αυτά θα διορθωθούν.

Εγώ θέλω να κάνω, για μια ακόμη φορά, έκκληση προς όλους: Πρέπει, σε καμία περίπτωση, να μην επιτρέψουμε σε κανένα διπλανό μας, φίλο μας, συγγενή μας, μέλος της οικογένειάς μας, να συμμετάσχει σε τέτοιου είδους βανδαλισμούς. Το κράτος, η Αστυνομία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και των Νόμων, για να αποτρέψει την επανάληψη τέτοιων φαινομένων”.
 gr.news.yahoo.com
filologos10