Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Νέα Δημοσκόπηση: ΝΔ και ΛΑΟΣ πληρώνουν την συγκυβέρνηση


Με πτώση στα ποσοστά της «πληρώνει» η ΝΔ την συγκυβέρνηση, σε νέα δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε μετά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από τη Βουλή.





Η ΝΔ προηγείται με 27,5% στη δημοσκόπηση που διενήργησε τον μήνα Φεβρουάριο η V-PRCγια λογαριασμό του περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ, αλλά χάνει 3% έναντι της προηγούμενης δημοσκόπησης της ίδιας εταιρείας τον μήνα Ιανουάριο.

Δεύτερο κόμμα είναι η Δημοκρατική Αριστερά με 16%, η οποία συνεχίζει την εντυπωσιακή άνοδό της, καθώς μόλις ένα μήνα πριν το ποσοστό στην αντίστοιχη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας βρισκόταν στο 13%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ, με ποσοστό 14%, και ακολουθεί σε μικρή απόσταση ο ΣΥΡΙΖΑ με 13%. Και τα δύο κόμματα είχαν στην δημοσκόπηση του Ιανουαρίου ποσοστό 12,5%.

Πέμπτο κόμμα είναι και πάλι το ΠΑΣΟΚ, μόλις με 11%, το οποίο έπεσε κι άλλο σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση (στην οποία το ποσοστό του βρισκόταν στο 12%).

Έκτο κόμμα είναι ο ΛΑΟΣ με 4,5%, που επίσης φαίνεται να «πληρώνει» τη συμμετοχή του στη συγκυβέρνηση, έναντι 6% στη δημοσκόπηση της V-PRC τον Ιανουάριο.

Ακολουθούν οι Οικολόγοι με 3,5%, η Χρυσή Αυγή με 2,5% η ΔΗΣΥ και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών με 2% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα ποσοστά η επόμενη Βουλή θα είναι επτακομματική, ενώ τρία ακόμη κόμματα (Χρυσή Αυγή-ΔΗΣΥ- Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών), ελπίζουν στην είσοδό τους στη Βουλή!

Υψηλότατα εμφανίζονται τα ποσοστά δυσαρέσκειας των πολιτών για τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει πολύ χαμηλά ποσοστά εμπιστοσύνης, με το 79% να δηλώνει ότι δεν τον εμπιστεύεται, έναντι 18% που δηλώνει ότι τον εμπιστεύεται και 3% που απαντά «μου είναι αδιάφορος».
Star.gr

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ Ν.Δ 27% ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ 11% .....Α ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ...ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΡΕ ΑΚΟΜΑ ΜΥΑΛΟ;

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ Ν.Δ ΚΑΙ ΜΠΑΤΣΟΚ. ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ, ΤΟ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΒΟΥΛΗ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

υπάρχει κόσμος που ψηφίζει αυτα τα ζώα;;; ελεος ελπίζω να μην ξεχάσουμε οταν θα παμε για εκλογες... ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΜΕ.... γιατι και αυτες αργούνε ...

Ανώνυμος είπε...

αν πραγματικά πάρουν 30 και πανω τα δυο σκοπυπίδια πρέπει να ανακοινωθούν τα ονόματα ψηφοφόρων μετά με οποιονδήποτε τρόπο.. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Ηρεμηστε... δεν ειναι οπως τα δειχνουν.. 500.000 ελληνες θα ψηφιζουν ΝΔ και κανα 300.000 ΠΑΣΟΚ... Παραπανω ψηφους δεν θα εχουν... Γι αυτους τους 500.000 μαλακες θα πρεπει να ανεχονται οι 10 εκατομυρια Ελληνες τους ιδιους πολιτικους καθε 4 χρονια, τα ιδια κομματα... Δεν ειναι πλειοψηφικο αυτο, ουτε δημοκρατικο...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον 1:31. Εφόσον ακόμη εγκρίνουν αυτούς που μας έφεραν εδώ...τότε και ισάξιοι προδότες είναι και δικαίωμα άρνησης των αποφάσεών τους δεν έχουν, γιατί πολύ απλά με την ψήφο τους το εγκρίνουμε!!! Συμπέρασμα: Οι Έλληνες ψηφοφόροι ή είναι μαζώχες ή το επίπεδο πολιτισμού και παιδείας έχει πιάσει πάτο. Άξιοι τις μοίρας μας είμαστε

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΥΡΔΕΣ
ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΛΑΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΨΙΛΟΥ ΠΗΔΗΜΑ ΛΑΟΚΑΡΑΤΙΑ
ΑΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ .....
ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ

Ανώνυμος είπε...

Ή τους ψηφίζουν, επειδή τους βόλεψαν στο δημόσιο.Μεταξύ κατεργαρέων...