Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Κρίση ειλικρίνειας του Σαμαρά, φωτογραφίζει το αύριο της χώρας


O Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στα πρωτοφανή προχτεσινά επεισόδια, είπε: «Βλέπουμε εικόνες από το αύριο που πρέπει οπωσδήποτε να αποτραπεί»… Κι εμείς αναρωτιόμαστε: Τι γνωρίζει για το αύριο ο κύριος Σαμαράς και δεν το λέει στον Ελληνικό λαό;

Η παραπάνω ερώτηση είναι –φυσικά- ρητορική, αφού το αύριο έχει χαραχτεί από τις...
παρελθούσες πολιτικές δεκαετιών, αλλά σφραγίστηκε και από το «Ναι σε όλα» των φοβισμένων υποτακτικών των κομμάτων (βουλευτές λέγονται ακόμη και όχι μαριονέτες), οι οποίοι αρνήθηκαν να βάλουν την χώρα σε μία άλλη πορεία, αφού το μνημόνιο 2 είναι η κατά το δυνατόν σκληρότερη συνέχεια του μνημονίου 1, το οποίο κατά κοινή ομολογία απέτυχε παταγωδώς.

Ποιο είναι λοιπόν το αύριο που θέλει να αποτρέψει ο ευλύγιστος Αντώνης Σαμαράς; Με την στάση του έχει συναινέσει στην αποτροπή της λαϊκής βούλησης, ενώ την ίδια στιγμή ζητάει εκλογές, «προκειμένου να υπάρξει λαϊκή εκτόνωση». Ζητάει εκλογές, ενώ γνωρίζει πως αυτές έχουν γίνει πια απαγορευτικές, μέχρις ότου ολοκληρωθεί το PSI, το οποίο στην καλύτερη περίπτωση θα διαρκέσει 2 μήνες (άσχετα με τις γελοιότητες που διαδίδουν τα κυβερνητικά παπαγαλάκια, τα οποία αναφέρονται σε τρεις εβδομάδες) συνεχών υπογραφών σε «χαρτιά» που δεν θα προλαβαίνουν καν να διαβάζουν οι υπογράφοντες της συγκυβέρνησης του τραπεζοϋπαλλήλου Παπαδήμου.

Με βάση τα όσα λέγονται σε ειδησεογραφικές εκπομπές στις ΗΠΑ, αλλά και στο Al Jazeera, η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου δεν είναι απλώς καθεστωτική, αλλά κρύβει από τον Ελληνικό λαό το «μεγάλο κομμάτι» του ξεπουλήματος και τους κανόνες που θα το διέπουν. Και αυτό το «μεγάλο κομμάτι» έχει να κάνει με την πώληση κρατικής περιουσίας (και ιδιαίτερα γης) σε πολυεθνικές εταιρείες. Γιατί, όμως, ο λαλίστατος δημοκράτης Αντώνης Σαμαράς δεν αναφέρεται στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά αρκείται στο να μιλάει για εκλογές «εκτόνωσης»; Μήπως, επειδή η πώληση αυτών των «φιλέτων» πρέπει να μείνει στη σκιά, για να μην ενοχληθούν οι «αγοραστές»;

Φυσικά, δεν είναι αυτό το «αύριο» που απασχολεί τον προσφάτως μνημονιακό Αντώνη Σαμαρά. Αυτό που απασχολεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας είναι η επικείμενη εξαθλίωση των πολιτών. Είναι ο τρόμος που πηγάζει από την φτώχεια και τα επακόλουθά της. Είναι η πείνα και η απελπισία που θα καταστήσει σημαντικό μέρος του πληθυσμού άκρως επικίνδυνο, στην προσπάθειά του να επιζήσει. Ο «δημοκράτης» Αντώνης Σαμαράς, τρέμει στην ιδέα της αγριότητας που θα βγει, που θα ξεχυθεί στους δρόμους. Αγριότητας που θα προέρχεται πλέον από πρώην φιλήσυχους πολίτες και οικογενειάρχες, επειδή η οικογένειά τους θα πεινάει.

Κακά τα ψέματα. Οι υπογραφές και το «ναι σε όλα» των βουλευτών και των πολιτικών αρχηγών που συγκυβερνούν, φέρνουν τον όλεθρο. Φέρνουν ακραίες καταστάσεις, για τις οποίες κανείς μας δεν είναι υπερήφανος στο μέλλον. Θα δημιουργηθούν «αγέλες ανθρώπων» που θα προσπαθούν να βρούνε τα απαραίτητα για να ζήσουν. Και αυτές τις «θανατηφόρες» ομάδες δεν θα μπορεί να τις ελέγξει κανείς, αφού το ένστικτο της επιβίωσης θα έχει κυριαρχήσει επάνω τους. Ακόμη και πολίτες που θα έχουν εξασφαλίσει τα προς το ζειν (αφού θα έχουν προνοήσει) δεν θα τολμούν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους, επειδή θα ξεχωρίζουν και θα γίνονται στόχοι παρακολούθησης και στόχοι επιθέσεων στα σπίτια τους. Εκείνοι που θα έχουν χρήματα για να αγοράσουν τρόφιμα, δεν θα τολμούν να αγοράσουν από την αγορά, επειδή θα γίνονται θύματα ληστρικών και άκρως επικίνδυνων επιθέσεων αμέσως μετά την έξοδό τους από τα καταστήματα. Θα ανθίσει η μαύρη αγορά, το λαθρεμπόριο και κάθε μορφής έκνομη μορφή οικονομικής δραστηριότητας.

Και είναι τεράστια η προσωπική ευθύνη, του «σωτήρα» Σαμαρά, στην πορεία της ανασφάλειας των πολιτών, στην διάλυση κάθε έννοιας που συμπεριλαμβάνεται στην λέξη κράτος. Κι αυτό, επειδή ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει –σύμφωνα με την δήλωσή του- τι έρχεται. Μόνο που, συνεχίζοντας –δια της συνυπογραφής του- την ίδια πορεία η χώρα, οδηγείται σε αυτό ακριβώς που ο ίδιος επικαλείται ότι προσπαθεί να αποφύγει.

Το ένστικτο της επιβίωσης των πολιτικών, τους οδήγησε στο «ναι σε όλα», αφού έτσι ελπίζουν πως θα έχουν εξασφαλισμένη τροφή και προστασία (λόγω των περίφημων βουλευτικών οφελημάτων). Όμως, παραγνωρίζουν πως το ένστικτο της επιβίωσης των πολιτών είναι κατά πολύ ισχυρότερο από οποιαδήποτε προστασία παρασχεθεί στους πολιτικούς. Ήδη, σήμερα, ακραίες φωνές αναφέρουν κάψιμο των σπιτιών πολιτικών… Αύριο τι θα λένε αυτές οι φωνές, και πόσο πιό ακραίες θα είναι σε σχέση με την κόλαση που θα ζήσουν οι πολίτες (κυρίως των μεγάλων αστικών κέντρων);

Ο Αντώνης Σαμαράς, λοιπόν, γνωρίζει. Γνωρίζει πολύ καλά τι έρχεται. Και επέλεξε την ασφαλή οδό ικανοποίησης των οικονομικών μας τρομοκρατών. Γνωρίζει πολύ καλά πως από το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα ως χώρα, δεν μπορούμε να πάμε πιο κάτω. Επέλεξε, όμως, να ρίξει ακόμη πιο κάτω τους πολίτες. Επέλεξε να συμμαχήσει με όσα και όσους κατηγορούσε, δηλαδή έγλυψε εκεί που έφτυνε...! Ας βγει, λοιπόν, ο λαλίστατος Σαμαράς και ας μας πει τι λέει αυτό το μνημόνιο -το οποίο αντί για αριθμούς έχει κουκίδες-, με ποιους όρους θα πωληθεί ολόκληρη η κρατική περιουσία στις πολυεθνικές. Ας πει και τι σημαίνουν αυτοί οι όροι για μία χώρα. Αν τολμά…

Κωνσταντίνος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι έγινε και δεν διαβάζεται τίποτα ;;;;

Ανώνυμος είπε...

Φοβάμαι πολύ για τις προθέσεις του κ. Σαμαρά και τα καλόβουλα όσα, πασχίζει τόσο παθιασμένα να αποδείξει ότι διαθέτει, κάνοντάς με αν μη τι άλλο να σκεφτώ ότι είναι πολλά περισσότερα τα όσα παραμερίζει χάριν κυβερνητικής υπόστασης έστω και σύντομης. Εν ολοίγοις αυτό που ως συμπέρασμα φτάνει στην σκέψη είναι "σιγά μη σκίσει κανένα καλτσόν".

ΟΟΡΟΣΕΙΒΙΟΣ είπε...

Αυτό το ...." και πρέπειοπωσδήποτε να αποτραπεί" είναι που πρέπει να μας βάζει σε κάποιες σκέψεις. Όχι ότι σκέφτονται κάτι για το καλό μας φυσικά. Μάλλον ΚΆΤΙ ΘΑ ΣΚΑΡΦΊΖΟΝΤΑΙ για να προστατεύσουν τον κώλο τους θα φροντήσουν και τους τοκογλύφους,με οποιοδήποτε κόστος για τους Έλληνες.

Ανώνυμος είπε...

κρεμάλα θέλει και αυτός ο ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ!!!