Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Σε... νευρική κρίση ο ΛΑΟΣ


“Χάος” στο ΛΑΟΣ μετά τις παραιτήσεις των 4 στελεχών του από την κυβέρνηση αλλά κυρίως από την πρόθεση του Μάκη Βορίδη και του Άδωνι Γεωργιάδη να ψηφίσουν τα νέα μέτρα.
Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, την ώρα που η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει τα τελεσίγραφα της τρόικας για το σχέδιο της ελληνικής διάσωσης, προκαλεί η απόφαση του Γιώργου Καρατζαφέρη να καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση.


Η κίνηση Καρατζαφέρη οδήγησε χθες κυβερνητικού σχήματος τα τέσσερα στελέχη του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (Μάκης Βορίδης, Αδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Γεωργίου και Αστέριος Ροντούλης), ανοίγοντας τον δρόμο για άμεσο ανασχηματισμό, ενώ προκαλεί μεγάλες ρωγμές και στη συνοχή του κόμματος, καθώς τουλάχιστον τρεις βουλευτές του ΛΑΟΣ εμφανίζονταν έτοιμοι να διαφοροποιηθούν στη Βουλή από τις επιλογές της κομματικής ηγεσίας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων που φούντωσαν για την προοπτική διάσπασης του ΛΑΟΣ βρίσκονταν οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργιάδης, καθώς και ο βουλευτής Θανάσης Πλεύρης, οι οποίοι φέρονται ότι είχαν μεταφέρει τη διαφωνία τους για την τακτική του κόμματος στον κ. Καρατζαφέρη.

Ο ίδιος, πάντως, ανοικτά προειδοποίησε όλα τα στελέχη του ότι θα βρεθούν αντιμέτωπα με διαγραφές, στην περίπτωση υπερψήφισης του νέου Μνημονίου.

Μάλιστα με συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε: “Η ιδεολογία μας είναι ο πατριωτικός φιλελευθερισμός. Εάν κάποιοι έχουν απολέσει ως κυρίαρχο στοιχείο τον πατριωτισμό , τότε το πρόβλημα είναι δικό τους''. Σε άλλη ερώτηση αν θα διαγραφούν είπε πως '' υπάρχουν όργανα στο κόμμα. Θα πρέπει να έλθουν να εξηγήσουν την πολιτική τους σε ένα έκτακτο συνέδριο ή στην Kεντρική Eπιτροπή. Πιστεύω ότι είναι δύσκολο να πείσουν''..

Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα τι σημαίνει αν δεν ακολουθήσουν τα στελέχη του τη γραμμή του είπε ''σε κάποια υπουργεία , εκ του αντικειμένου δημιουργούνται και κακές συναναστροφές. Δεν θα ξεχάσω, όμως τις ατέλειωτες ώρες του ''σύν-ορκου'' Μάκη Βορίδη στο γραφείο μου, μέχρι να φιξαριστεί ότι τελικά υπουργοποιείται και ποιο υπουργείο θα πάρει. Ούτε θα ξεχάσω την εξαιρετικά έντονη συναισθηματική φόρτιση του 'Αδωνι εκείνο το βράδυ. Πιστεύω δεν το έχουν ξεχάσει και αυτοί''.

Οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργιάδης, με τις επιστολές παραίτησης που απέστειλαν το απόγευμα της Παρασκευής στον Πρωθυπουργό, δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν το έργο της κυβέρνησης. Σε συνάντηση που είχαν με τον κ. Παπαδήμο, μάλιστα, φέρεται ότι δήλωσαν πως θα στηρίξουν τη συμφωνία στη Βουλή.

Στα κομματικά γραφεία, εξάλλου, διακινήθηκαν χθες πληροφορίες και περί ομαδικής αποχώρησης στελεχών του ΛΑΟΣ, με τους τρεις βουλευτές να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, ενώ άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι αναζητούνταν δίαυλοι για τη μεταπήδησή τους στη ΝΔ.

Από τη Λεωφόρο Συγγρού, πάντως, διέψευδαν κάθε επαφή και υποστήριζαν ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν επαφές με στελέχη άλλων κομμάτων πριν από τις εκλογές. Το βραχυκύκλωμα που προκάλεσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ η κίνηση του κ. Καρατζαφέρη ήταν εμφανές και στα γραφεία του κόμματος, όπου είχε συγκεντρωθεί χθες το μεσημέρι σύσσωμη.


πηγη