Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Προωθούνται σχέδια δημιουργίας αυθύπαρκτης και διακριτής εθνότητας Βλάχων


Εμφανίστηκε Συμβούλιο «Μακεδονοαρμάνων», με ενδεχόμενο να προκληθεί σύγχυση. Επιδίωξή του είναι να αποκτήσει νομιμοποίηση. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Σωματείων Βλάχων, ενημερώνει τα μέλη της και το ελληνικό κοινό:

«Σε συνέχεια ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που διακινήθηκε προσφάτως από το αυτοαποκαλούμενο «Συμβούλιο των Μακεδονοαρμάνων» η ΠΟΠΣΒ για μια...
ακόμα φορά εκφράζει την απερίφραστη καταδίκη του συνόλου των Ελλήνων βλαχόφωνης καταγωγής της χώρας μας, απέναντι σε κάθε έξωθεν προσπάθεια αναγνώρισης των Βλάχων ως αυθύπαρκτης και διακριτής εθνότητας, αποκομμένης από τον ιστορικό κορμό του ελληνισμού, του οποίου άλλωστε διαχρονικά αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα.

» Η ΠΟΠΣΒ και το σύνολο των Ελλήνων βλαχόφωνης καταγωγής δεν προτίθενται να παράσχουν οποιοδήποτε ίχνος νομιμοποίησης στο αυτοαποκαλούμενο «Συμβούλιο των Μακεδονοαρμάνων», τη δράση και τις ανθελληνικές στοχεύσεις του οποίου έχουμε επανειλημμένως αποκαλύψει και επικρίνει.
» Είναι προφανές ότι οι εν λόγω ολιγάριθμοι, ξενόφερτοι, αυτόκλητοι προστάτες και ψευδώνυμοι «υπερασπιστές των δικαιωμάτων» των Ελλήνων βλαχόφωνης καταγωγής αναζητούν ίχνη δημοκρατικής νομιμοποίησης στη χώρα μας, δεδομένου ότι αυτή αποτελεί την ιστορική κοιτίδα και το διαχρονικό μητροπολιτικό κέντρο της απανταχού βλαχόφωνης ρωμιοσύνης, συγκεντρώνοντας μέχρι και τις μέρες μας την μεγαλύτερη παρουσία της συντριπτικής πλειονότητας του βλαχόφωνου στοιχείου της ευρύτερης περιοχής. Αυτή τη νομιμοποίηση δεν θα τη βρουν στην Ελλάδα!»
defencenet

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε ΜΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΓΑΜΗΣΕΙ ΟΛΟΙ.Ε ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ,Ο ΕΝΑΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,Ο ΑΛΛΟΣ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ,Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ,Ο ΑΛΛΟΣ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ,ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΜΑΛΑΚΑ!