Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Α.Σαμαράς: "Υπογράφω τη δήλωση"! Τα δίνει όλα στη τρόϊκα: Επικουρικές και αντικειμενικές αξίες!


Σε κατάσταση αποσύνθεσης αρχίζει να περιέρχεται η ΝΔ με τα πρώτα μηνύματα από τις δημοσκοπήσεις που έρχονται να είναι αρνητικά (25-28%), αλλά τα χειρότερα φαίνεται ότι έπονται, αφού ο Α.Σαμαράς πραγμστικά «στριμωγμένος στο τοίχο δείχνει έτοιμος, ακόμα και να υπογράψει την δήλωση νομιμοφροσύνης που του ζητά ταπεινωτικά η τρόϊκα.

Μια τέτοια κίνηση φυσικά θα πυροδοτήσει επιπλέον εσωστρέφεια και αποτελέσει το «καρφί στο φέρετρο» των φιλοδοξιών για αυτοδυναμία και θα...
δώσει μεγαλύτερη δυναμική στην πολιτική κίνηση των διαγραμμένων. Τουλάχιστον άλλοι πέντε βουλευτές της ΝΔ είναι έτοιμοι να αποχωρήσουν. Αλλά το χειρότερο όλων είναι ότι μπορεί αυτή η μεταμόρφωση της ΝΔ από «πεντάμορφη» σε «μνημονιακό τέρας», μπορεί να πάει 100% χαμένη καθώς πλέον η τρόϊκα είναι βαθιά διχασμένη ως προς την συνταγή που πρέπει να ακολουθηθεί για την Ελλάδα.

Στο Eurogroup έχουν κατατεθεί από τους αρμόδιους νομικούς οίκους επιφυλάξεις για το κατά πόσο μπορεί να προχωρήσει η συμφωνία του PSI και να αρχίσει να υλοποιείται στις προβλεπόμενες ημερομηνίες εάν προηγουμένως δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εγκρίσεις της συμφωνίας από τα εθνικά κοινοβούλια, ενώ η έκθεση βιωσιμότητας του ΔΝΤ διαφέρει από εκείνη της Κομισιόν κατά 10 μονάδες του ΑΕΠ στην προβολή τους για το 2020. Δηλαδή αποκλείει το 120% σε σχέση με το ΑΕΠ και το τοποθετεί εγγύτερα στο 130% παρά την καταστροφή που έχει επέλθει.

Τα παραπάνω σημαίνουν πολύ ότι μπορεί να μην εγκριθεί ποτέ το πακέτο του δανείου των 130 δις. ευρώ, ή να μην εκταμιευθεί ποτέ στο μεγαλύτερο μέρος του.

Πάντως στη ΝΔ ή σε ότι έχει απομείνει από την ΝΔ, ο Α.Σαμαράς αποφάσισε να υπογράψει την δήλωση «πιστότητας» στο Μνημόνιο («Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει ο Αντώνης» διερωτήθηκε παλαιός κοινοβουλευτικός στο περιστύλιο της Βουλής σήμερα το πρωί). Επίσης υποχωρεί και στο θέμα των επικουρικών συντάξεων! Ακόμη και για το θέμα της αύξησης των αντικειμενικών αξιών όμως που προβλέπεται σαφώς από το μνημόνιο υπάρχει υπαναχώρηση της ΝΔ.

Το πιο φοβερό είναι ότι έχει μεγάλες πιέσεις για την ημερομηνία των εκλογών: Οι Ευρωπαίοι απαιτούν να παραταθεί ο χρόνος των εκλογών και να μην γίνουν τον Απρίλιο! Η λειψανδρία στελεχών, ανάγκασε τον Α.Σαμαρά να ενεργοποιήσει τον Ε.Μεϊμαράκη και τον Α.Κόντο που είχαν απενεργοποιηθεί λόγω σκανδάλων, ο πρώτος των υποβρυχίων και ο δεύτερος του Βατοπεδίου. Σε λίγο θα ψάχνουν στελέχη στα … νεκροταφεία!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να πατε ολοι στον διαολο....μας εχετε ζαλισει τα τετοια.......καθικια

Ανώνυμος είπε...

kai na toy zitisoyn na katsei na ton gamisoyn ayton kai oloi toy tin oikogeneia arapides lathro aytos tha kai nai kai eyxaristo,koita pioi anandroi poytanosporoi mas kybernane,APISTEYTO....

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΗΔΗ.ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΚΑΪ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΚΡΕΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

MΟΝΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΚΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ???
Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ, Ο ΓΟΥΣΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΟΥΔΑΣ
ΗΤΑΝ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ Τ Ε Ρ Α Σ
ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ
Μ Ε Ρ Ι Δ Ι Ο ΑΠΟ ΤΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΥ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

SAMARA ΑΦΟΥ ΤΑ ΔΩΣΕΣ ΟΛΑ,ΔΩΣΕ Κ ΚΩΛΟ.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΗΤΕ.