Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΗΠΑ: "Η ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ"


Anti-ntp:Άντε πάλι την ίδια καραμέλα...
Σύμφωνα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, Τζέιμς Κλάπερ, οι πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις στη Συρία, κατά πάσα πιθανότητα διαπράχθηκαν από το ιρακινό σκέλος της Αλ Κάιντα, που έχει διεισδύσει στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης στον Πρόεδρο... Μπασάρ αλ 'Ασαντ. Οι επιθέσεις στη Δαμασκό στις 23 Δεκεμβρίου και στις 6 Ιανουαρίου καθώς και η διπλή βομβιστική επίθεση...
αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο στις 10 Φεβρουαρίου κατά της έδρας της Υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών και του επιτελείου των δυνάμεων ασφαλείας «έχουν τα χαρακτηριστικά των επιθέσεων που κάνει η Αλ Κάιντα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

«Πιστεύουμε λοιπόν ότι η Αλ-Κάιντα στο Ιράκ επεκτείνει τη δράση της στην Συρία. Αυτοί οι εξτρεμιστές έχουν καταφέρει να διεισδύσουν σε ομάδες της αντιπολίτευσης, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις δεν γνωρίζουν την ύπαρξή τους», πρόσθεσε ενώπιον της Επιτροπής άμυνας της Γερουσίας.

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι εξέφρασε την υποστήριξή του προς την εξέγερση στη Συρία, σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε σε φόρουμ τζιχαντιστών στο Διαδίκτυο. Η γενική Επιτροπή της συριακής επανάστασης, μια από τις συνιστώσες της αντιπολίτευσης στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ, απέρριψε την υποστήριξη του ηγέτη της Αλ Κάιντα, την οποία χαρακτήρισε ως «ανάμιξη».
πηγή