Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ένας στους δυο Έλληνες προτιμά την χρεοκοπία από την υποτέλεια


Ένας στους δυο Έλληνες προτιμά την χρεοκοπία από την υποτέλειαΓκάλοπ της RASS που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Παρόν της Κυριακής αποτυπώνει τη τεράστια δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 48,1% των ερωτηθέντων λένε «Ναι» στη χρεοκοπία, έναντι του 38% που λένε «όχι».

Το 61,5% ζητούν εκλογές τώρα. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 21,4%, έχει χάσει όμως 3,2 μονάδες από την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας που της έδινε 24,6%.


Το ΠΑΣΟΚ συντρίβεται και είναι στη συγκεκριμένη έρευνα τέταρτο κόμμα με 8,7% έναντι 14,8% που είχε στην προηγούμενη. Δεύτερο κόμμα είναι πλέον η Δημοκρατική Αριστερά με ποσοστό 13,7% έναντι 6,2% που είχε στην προηγούμενη έρευνα.

Τρίτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,8% έναντι 5,9% που είχε στην προηγούμενη έρευνα. Μετά το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται το ΚΚΕ με 7,1% έναντι 8,5% που είχε στην προηγούμενη δημοσκόπηση και ακολουθούν οι Οικολόγοι με 4,2%, ο ΛΑΟΣ με 3,9% έχοντας χάσει σχεδόν 2%, η ΔΗΣΥ με 2,9%, η Χρυσή Αυγή με 2,8% και το Άρμα Πολιτών με το 1,2%.

Ένα ποσοστό 3,7% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου βρίσκεται στο 20%.
ΠΗΓΗ

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποιοι 1 στου 2 χαχα 9 στου 10 ειναι (το 1% ειναι οι βολεμενοι / οι τραπεζιτες / τα αλλοδαπια που γινανε ελληνες απο το πασοκ και παει λεγοντας) αυτος που δεν εχει να χασει κατι δεν τον νοιαζει αμα τα χασει ολα και ειμαστε εμεις αυτοι. αλλα οι αλλοι θα φυγουν ακλαφτοι και νυχτα απο καμια συραγκα του μετρο του που..η απο κατω περναει δεν μπορει να μην εχει καποια εξοδος διαφυγης παμε ντου και στο μετρο :P