Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Eric Blair: "Για ποιά δημοκρατία μιλούν; Η ΕΕ και το ΔΝΤ κυβερνούν την Ελλάδα καθώς η χώρα γίνεται στάχτη"


Του Eric Blair για το ιστολόγιο Activist Post
(Φωτογραφίες από την ιστοσελίδα του Al Jazeera)
 Μπορεί μια χώρα όπως η Ελλάδα να έχει πραγματική Δημοκρατία, όταν ένα μη εκλεγμένο διεθνές "πρακτορείο" εξαναγκάζει τη χώρα...
να νομοθετεί με το ζόρι, υπαγορεύοντας ολόκληρη τη δημοσιονομική και φορολογική πολιτική της; Εάν από την κυβέρνηση ενός κυρίαρχου έθνους αφαιρείται το δικαίωμα να μπορεί να προσδιορίσει πόσο θα πρέπει να φορολογεί τους πολίτες της και τι υπηρεσίες να τους προσφέρει, τι εξουσία έχει αυτή η κυβέρνηση, η οποία υποτίθεται ότι εκπροσωπεί έναν λαό;

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αν και στερείται νομιμότητας, μόλις ενέκρινε ένα νέο απεχθές "Μνημόνιο", που υπαγορεύει νέα σκληρά μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα. Η νέα νομοθεσία υπαγορεύθηκε από την ΕΕ και το ΔΝΤ, για να εξασφαλιστεί για άλλη μια φορά η "διάσωση" της χώρας και η αποφυγή εθνικής χρεοκοπίας.

Δείτε μια εξήγηση της θλιβερής πολιτειακής κατάστασης που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα στο παρακάτω βίντεο. Είναι απόσπασμα από μια ζωντανή εκπομπή που μεταδόθηκε από το αγγλόφωνο δορυφορικό κανάλι Al Jazeera την ώρα που ψηφιζόταν το νέο Μνημόνιο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο:

Ανταποκριτής του Αl Jazeera στην Αθήνα, Βarnaby Phillips: "…Mιλάμε, λοιπόν, για μια κυβέρνηση που δεν έχει εκλεγεί. Υπάρχουν κόμματα σε αυτό τον κυβερνητικό συνασπισμό που δεν έχουν εκλεγεί. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση αυτή βρίσκεται στην εξουσία βάσει των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών του 2009, μέσω των οποίων επέστρεψε το Σοσιαλιστικό Κόμμα στην εξουσία, έχοντας κερδίσει το 44% των ψήφων. Ωστόσο, στις δύο τελευταίες σφυγμομετρήσεις - και οι σφυγμομετρήσεις αυτές έχουν διεξαχθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες - βλέπουμε τους Σοσιαλιστές να έχουν συρρικνωθεί στο 8-9%, τους Συντηρητικούς (ΝΔ) να μην πηγαίνουν καθόλου καλά, αν λάβει κανείς υπ' όψιν ότι το κόμμα αυτό βρίσκεται στην Αξιωματική Αντιπολίτευση τα τελευταία δύο χρόνια, και βρίσκονται τώρα μεταξύ 20 και 30%. Έχουμε λοιπόν ένα θέμα, και δικαίως η κυβέρνηση αυτή θεωρείται ως κυβέρνηση μειοψηφίας και στερείται της απαραίτητης νομιμότητας για να ψηφίζει τέτοιου είδους μέτρα. Αλλά από την άλλη πλευρά, υπάρχει η αίσθηση της επείγουσας ανάγκης, αφού λέγεται ότι, αν δεν ψηφιστούν αυτά τα μέτρα, η χώρα θα χρεοκοπήσει. Ανταποκριτής του Αl Jazeera στην Ουάσιγκτον: Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής... Έχετε σκεφτεί τι είδους δημοκρατία είναι αυτή σήμερα στην Αθήνα, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ υπαγορεύουν ουσιαστικά σε αυτή την κυβέρνηση, σε αυτούς τους υπουργούς, σε αυτό το κοινοβουλευτικό σώμα τι ακριβώς πρέπει να κάνουν, ενώ στον λαό της Ελλάδας δεν δίνεται σχεδόν καμιά ευκαιρία να εκφράσει την άποψή του για όλα αυτά; Καταλαβαίνετε γιατί αυτός ο λαός είναι εξοργισμένος και βλέπουμε μια μερίδα του ελληνικού λαού να ξεσπάει αυτή την οργή στους δρόμους αυτής της πόλης; Έλληνας πολίτης, καλεσμένος στο στούντιο του Al Jazeera στο Λονδίνο: Φυσικά και καταλαβαίνω. Η θέση μου δεν είναι να υπερασπίσω την κυβέρνηση με κανένα τρόπο. Το λυπηρό γεγονός είναι ότι η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή μια χώρα που κυβερνάται σύμφωνα με πρόγραμμα που υπαγορεύει το ΔΝΤ… "

Ο νέος μηχανισμός στήριξης συνιστάται, επίσης, από τον νέο "διορισμένο" πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, πράγμα που δεν αποτελεί έκπληξη, αφού στο παρελθόν ο κύριος αυτός χρημάτισε ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Παπαδήμος απείλησε τους βουλευτές πριν από την ψηφοφορία ότι "θα ήταν λάθος σοβαρό" εάν απέρριπταν αυτή τη συμφωνία.

"Θα ήταν μια τεράστια ιστορική αδικία εάν η χώρα από την οποία ξεπήδησε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός (...) έφθανε στην πτώχευση, και οδηγούνταν, από ένα λάθος, στην εθνική απομόνωση και απελπισία", τόνισε στους βουλευτές ο Παπαδήμος.

Εάν οι μαζικές περικοπές λιτότητας, η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, και οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές και ταραχές στους δρόμους δεν είναι "εθνική απελπισία", δεν είμαι ακριβώς σίγουρος τι είναι.


Η Ελλάδα είναι το κλασικό παράδειγμα του θύματος, όπως παρουσιάζεται στο σενάριο του "Οικονομικού Δολοφόνου", όπου οι διεθνείς τράπεζες προκαλούν τόσο μεγάλα πλαστά χρέη, που καθίσταται αδύνατο να αποπληρωθούν ποτέ. Προσποιούνται ότι τα δάνειά τους θα βοηθήσουν τους λαούς, ενώ στην πραγματικότητα τα ποσά διοχετεύονται στις τσέπες των μυημένων πολιτικών και των τραπεζομαφιόζων, που δημιούργησαν τα χρέη. Στη συνέχεια οδηγούν τις χώρες στο χείλος της χρεοκοπίας, προκειμένου να απαιτήσουν να δημιουργηθεί ακόμα περισσότερο χρέος, για να λυθεί το πρόβλημα του χρέους! Και όταν και αυτό έχει εξαντληθεί, τότε οι τραπεζίτες έρχονται να απαιτήσουν μια "λίβρα σάρκας" από το σώμα του χρεωμένου, όπως ακριβώς κάνουν τώρα με την Ελλάδα.

Αυτή η "λίβρα σάρκας" παίρνει τη μορφή περισσότερων φόρων, τεράστιων περικοπών στις δημόσιες θέσεις εργασίας, στις συντάξεις και τις υπηρεσίες του κράτους πρόνοιας, ακόμη και ξεπουλήματος σε τιμή ευκαιρίας ολόκληρων νησιών. Α, ναι, και της εθνικής κυριαρχίας, για να μην ξεχνιόμαστε! Μόνο που αυτή έχει ήδη εξαφανιστεί πολύ πριν από τη σημερινή αφαίμαξη.


Και καθώς η αστυνομία (τα μέλη της οποίας σίγουρα συγκαταλέγονται στην πλειοψηφία εκείνη που αντιτίθεται στα μέτρα αυτά) αντιπαλεύει τους πολίτες στους δρόμους, θα πρέπει να αρχίσουμε να αμφισβητούμε τα ίδια το θεμέλια της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, όταν βλέπουμε τους διεθνείς τραπεζίτες να υπαγορεύουν την πολιτική μιας χώρας.


Σας μοιάζει το παρακάτω βίντεο να προέρχεται από το "λίκνο της Δημοκρατίας"; Πόσο ακόμη πρέπει να συνεχιστεί αυτή η διάβρωση μέχρι να δούμε τους διεθνείς τραπεζομαφιόζους να εκτίθενται, ώστε να πούμε επιτέλους τα πράγματα με το όνομά τους; Να πούμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια στυγνή δικτατορία;

Πηγή