Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Θύελλα υπέρ Ελλάδας στο ευρωκοινοβούλιο:νεοφιλελεύθεροι Ταλιμπάν διοικούν την Κομισιόν (Vid)


Κυριάρχησε στις τοποθετήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο η κρίση στην Ελλάδα. Σοσιαλιστές και Πράσινοι τα έβαλαν με την Κομισιόν, τη τρόικα και το Βερολίνο. Μεταξύ άλλων, έκαναν λόγο για ανεύθυνη και εγκληματική συμπεριφορά της τρόικας στην Ελλάδα.

Ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών, ο αυστριακός Χάνες Σβόμποντα, είχε παρομοιάσει τα στελέχη της τρόικας με "αρπακτικές ακρίδες" που εκβιάζουν τη....

χώρα μας. Ο ίδιος τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι υπό μεγάλη πίεση από την τρόικα και αυτό είναι επικίνδυνο για την Δημοκρατία». Οπως είπε «εκείνο που χρειάζεται η Ελλάδα δεν είναι κάποιον Επίτροπο από την Γερμανία ή αλλού, αλλά χρειάζεται υποστήριξη, συμβουλή, όχι δικτατορία. Γι'αυτό θέλουμε να εργαστούμε μαζί με την Ελλάδα για να την βγάλουμε από την κρίση, αυτό πέτυχαν οι Αμερικανοί με το σχέδιο Μάρσαλ στην Ευρώπη, όχι απειλώντας, αλλά παρέχοντας βοήθεια».

Ο επικεφαλής των Πρασίνων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ τόνισε ότι «όταν οι νεο-φιλελεύθεροι Ταλιμπάν διοικούν την Κομισιόν, δεν θα αποβεί καλό για τον υπόλοιπο κόσμο». Σημείωσε ότι «η τρόικα δεν συμπεριφέρεται μόνο ανεύθυνα, αλλά θα έλεγα εγκληματικά» στην Ελλάδα και συνέχισε λέγοντας πως είναι «ψέματα ότι δεν γίνεται τίποτε» στη χώρα μας. «Τα επιτόκια -είπε- έπεσαν από 10% πέρσι σε 3-4%. Δεν μπορείτε να πείτε ότι ο κόσμος στην Ελλάδα δεν έκανε τίποτε. Ποιος μπορεί να λέει τέτοια ψέματα χωρίς ντροπή. Εξοργίζομαι, θα τους δώσουμε 130 δισ. και τώρα έχουμε πρόβλημα 380 εκατ; ».

Ο ηγέτης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Γιόζεφ Ντόουλ, τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, αλλά παραδέχθηκε ότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλη λιτότητα. «Μετά από χρόνια κακοδιαχείρισης των δημόσιων οικονομικών σε πολλές απ' τις χώρες μας ήρθε ο καιρός για αλλαγή. Αυτό είναι ακόμη πιο επιτακτικό για την Ελλάδα, αλλά ούτε κι εμείς θα γλυτώσουμε από 'δίαιτα αδυνατίσματος' στις δαπάνες. Θα έλεγα, όμως, ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο» ανέφερε.

Ο βουλευτής της Ενωμένης Αριστεράς Λόθαρ Μπίσκι δήλωσε «Η ελληνική κυβέρνηση έχει χάσει την πολιτική βάση της, έχει χάσει την στήριξη και τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών και των ελληνικών πολιτικών απαιτούν μεταρρύθμιση των πολιτικών της ΕΕ, πρέπει να είναι μια πολιτική που θα ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους και όχι για τις τράπεζες».


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: