Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

«ΕΥΡΗΚΑ-ΕΥΡΗΚΑ» ΜΑΖΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ!!!


Η γαλλική εφημερίδα “La Tribune” αποκάλυψε το ανατριχιαστικό σχέδιο ξεπουλήματος της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα:

Το υπό την επωνυμία σχέδιο «Εύρηκα» που καταρτίστηκε από την εταιρεία συμβούλων Roland Berger, η οποία παρέχει υπηρεσίες και στη γερμανική κυβέρνηση, προβλέπει:


Συγκέντρωση όλων των περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου (τράπεζες, ακίνητα, λιμάνια, τηλεπικοινωνίες κλπ.) που εκτιμώνται στα 125 δις ευρώ, σε μία εταιρεία συμμετοχών με έδρα το Λουξεμβούργο.
Πώληση της εταιρείας σε φορέα της ΕΕ που θα προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις και θα ολοκληρώσει το έργο του ως το 2025.
Τα 125 δις ευρώ που θα εισπραχθούν από την Ελλάδα θα χρησιμοποιηθούν για την εξαγορά των υποχρεώσεών της στην ΕΚΤ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε: α) μείωση του χρέους στο 88% του ΑΕΠ από 145% που είναι σήμερα, β) μηδενισμό της έκθεσης της ΕΚΤ στο ελληνικό χρέος, γ) μείωση των επιτοκίων του ελληνικού χρέους κατά 50% και δ) επιστροφή της Αθήνας στις αγορές.
Ο ευρωπαϊκός φορέας θα επενδύσει 20 δις ευρώ για την αναδιάρθρωση των ελληνικών στοιχείων ενεργητικού, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις στα 40-60 δις ευρώ. Το ποσό των επενδύσεων ενδέχεται να αυξηθεί κατά 10 με 15 δις ευρώ από τα Διαρθρωτικά Ταμεία, τα οποία η Ελλάδα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει σήμερα. Με αυτή την «ένεση» στην οικονομία η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη. Εκτιμάται ότι η ανάπτυξη θα μπορούσε να φθάσει τα επόμενα 3-4 χρόνια στο 5%
Όλα αυτά θα επιτρέψουν την επαναγορά της τάξης του 1% του ΑΕΠ κατ’ έτος, κάτι που θα οδηγήσει το χρέος κάτω από το 60% του ΑΕΠ ως το 2018. Με τη λήξη της λειτουργίας του ευρωπαϊκού φορέα, το 2025, αν προκύψει κεφαλαιακό κέρδος, αυτό θα επιστραφεί στην Ελλάδα. Αν τα έσοδα είναι χαμηλότερα των 125 δις ευρώ, η Ελλάδα θα αναλάβει το κόστος, υπό την προϋπόθεση ότι το συνολικό ποσό δεν θα υπερβαίνει το 30% του ΑΕΠ ή τα 150 δις ευρώ ως το 2025. Οι αναλυτές της Roland Berger υπολογίζουν ότι και σε αυτήν την περίπτωση το χρέος θα υποχωρήσει κάτω από το 70% του ΑΕΠ.
Επιπλέον:

α) Ο σχεδιασμός αυτός θα αποθαρρύνει τους κερδοσκόπους που ποντάρουν σε χρεοκοπίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών, καθώς τα spreads θα καταρρεύσουν.

β) Η ιδιωτικοποίηση του ελληνικού δημόσιου τομέα κατά 100% θα οδηγήσει σε εξάλειψη της διαφθοράς.

γ) Η αξία των ομολόγων που έχουν οι ελληνικές τράπεζες στα χαρτοφυλάκιά τους θα αυξηθεί κατά 30 δις ευρώ, αποκαθιστώντας τη φερεγγυότητα του τραπεζικού συστήματος και μειώνοντας το ρίσκο των ενεχύρων κατά 95% και θα τεθεί τέλος στην κρίση ρευστότητας στην Ελλάδα.




ΕΞΠΡΕΣ ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΡΟΙΧΑΝΤ

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!



Θυμίζω το άρθρο που από τον Ιούλιο (05/07/2011) απεκάλυψε το κρυφό σχέδιο των δανειστών να βάλουν χέρι στην ελληνική περιουσία μέσω της διαβόητης εξπρές διαδικασίας Τρόιχαντ Ανατολικής Γερμανίας.

Πρόκειται για το παγκόσμιο ρεκόρ πώλησης (μέσα σε μία νύχτα) 14.000 επιχειρήσεων της πρώην Ανατολικής Γερμανίας σε εξευτελιστικές τιμές.





Ζαν Κλοντ Γιούνκερ…

Πρωθυπουργός Λουξεμβούργου (500.000 περίπου κατοίκων)…

Δείχνει τελευταία σαν να βλέπει τον εαυτό του ψηλότερο και από τον πύργο του Άιφελ…

Πριν την κρίση, άγνωστος στην Ελλάδα. Ελάχιστοι, τον ήξεραν.

Σήμερα, πασίγνωστος. «Πρώτο τραπέζι», στα ΜΜΕ. Εντός και εκτός.

Ο κύριος Λουξεμβούργο ως επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, συμπεριφέρεται σαν «εκτελεστικός πρωθυπουργός» των δανειστών στην Αθήνα.

Κάθε μέρα, μιλάει για την Ελλάδα. Κάθε μέρα, και νέο ολίσθημα.

Νέα Ακρότητα.

Εκβιάζει, προσβάλει, χλευάζει.

Προκαλεί, πέρα και έξω από τα όρια. Κανένας σεβασμός, για τον εταίρο, το σύμμαχο, το φίλο…

Τη μία, προδικάζει «τάρταρα» πτώχευσης. Την άλλη, σωτηρία…

Αν βεβαίως υπακούσει η χώρα στους «φιλάνθρωπους» κηδεμόνες της!!!

Προ ημερών, το έπαιξε και Ναπολέοντας…

Με οργισμένο ύφος (από πού ως που) ύψωσε επιτιμητικά το δάκτυλο στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Γιατί τόλμησε να καταγγείλει το φεσοπρόθεσμο ως νέο χρηματοσφαγείο της ελληνικής κοινωνίας.

Προχθές, ο κύριος αυτός έδειξε ανεξέλεγκτος. Επικίνδυνος.

Και ρωτώ. Υπάρχει Ευρώπη; Υπάρχει κάποιος σοβαρός να τον μαζέψει;

Υπάρχει ή δεν υπάρχει;

Τι είπε ο πρωθυπουργός των δανειστών;

«Η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας θα περιοριστεί δραστικά. Αν δεν ακολουθήσει το παράδειγμα της Ανατ. Γερμανίας που πούλησε, εν μία νυκτί, 14.000 επιχειρήσεις».

Είναι για γέλια, άνευ σημασίας, η μπαρούφα του κύριου ευρωζώνη περί μειωμένης εθνικής μας κυριαρχίας…

Αρνούμαι. Δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά ένα πρωθυπουργό ενός κρατιδίου χωρίς εθνική ιστορία. Που δεν ξέρει τι σημαίνει εθνική κυριαρχία.

Είναι φανερό. Έχει μεσάνυχτα από την Ιστορία αυτού του τόπου.

Δεν έχει ιδέα, ο άνθρωπος…

Ότι Έλληνας και εθνική ανεξαρτησία είναι –ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ- αδιάσπαστο ένα.

Με βαριές υπογραφές αίματος, θυσιών, αγώνων. Γεγονότων, νίκης και ήττας!

Θα είμαι επιεικής. Του χαρίζω τη βλακεία του ή την άγνοιά του.

Όμως. Δεν του χαρίζω, την ξαφνική δόλια σύνδεση που έκανε, τούτη την ώρα, Ελλάδας και Ανατ. Γερμανίας.

Εσκεμμένα ή μη απεκάλυψε ότι το εκεί γιγαντιαίο πωλητήριο της μίας νύκτας με το περιβόητο μοντέλο «Τρόιχαντ», το θέλει και εδώ. Για να «σωθούμε»…

Η δήλωση αυτή, δεν είναι της πλάκας. Τυχαία, ούτε για αστείο.

Είναι ξεκάθαρο. Ότι έχουμε να κάνουμε με ένα, εν εξελίξει, κρυφό σχέδιο των δανειστών.

Θέλουν, ΤΩΡΑ, δική τους την εθνική μας περιουσία.

Θεωρούν, ότι είναι η ευκαιρία τους.

Θέλουν διαδικασίες εξπρές. Μπαμ και κάτω.

Βάζουν επιτόπου, δικούς τους «χωροφύλακες». Τους νέους «Εδουάρδους Λω» που καταφθάνουν. Με μάτια τετρακόσια, να μην τους ξεφύγει τίποτα. Κανένα πολύτιμο κομμάτι…

Για άλλοθι, τους «χωροφύλακες» τους ονομάζουν τεχνογνώστες…

Τους «εισπράκτορες Εδουάρδους Λω», εμπειρογνώμονες…

Αρέσει δεν αρέσει.

Μεγαλύτερος κίνδυνος για την Πατρίδα –και από την απειλή χρεοκοπίας- είναι αυτό το σατανικό σχέδιο των τοκογλύφων. Που ξεμπρόστιασε (χωρίς να είναι αφελής) ο Γιούνκερ.

Αν όλοι οι εδώ (πολιτικοί υπεύθυνοι) δεν σταματήσουν το εδαφογάγο σχέδιο…

Αν δεν το στείλουν στο διάολο μαζί με τους εμπνευστές του. Χωρίς δεύτερη συζήτηση…

Ο «στρατός» των πιστωτών –στο όνομα του συμψηφισμού μόνον των τόκων του χρέους- σχεδιάζει να αρπάξει, εν μία νυκτί, ελληνική γη, ελληνικές επιχειρήσεις, ελληνικά νησιά, ελληνικά μνημεία. Σχεδόν, ολόκληρη την Ελλάδα.

Αν οι εδώ υποκύψουν και πάλι…

Τότε, κάτω από τη φωτογραφία-τραγωδία της χώρας η Ιστορία θα σημειώσει:

Το ελληνικό χρέος και μετά το μεγάλο πωλητήριο δεν μειώθηκε ούτε ένα ευρώ!!!

Η εθνική της κυριαρχία κατέρρευσε. Έγινε, ο νέος «χρυσός τόκος» στα χέρια των δανειστών της.

Ώρα, λοιπόν, να αποδείξει η Πατρίδα χιλιετιών ότι δεν λυγίζει. Ότι είναι άσπαστο μέταλλο.

Ότι μπορεί να αντέξει και να ξεπεράσει και αυτή τη συμφορά.

Έχει χρόνο. Προλαβαίνει!









ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Ηη «ΤΡΟΙΧΑΝΤ»:

Η «Τρόιχαντ» ήταν η υπηρεσία που ανέλαβε τις μαζικές ιδιωτικοποιήσεις της πρώην Ανατ. Γερμανίας, πουλώντας 14.000 ανατολικογερμανικές επιχειρήσεις μεταξύ 1990-1994. Και όπως μας θυμίζει το Ρόιτερ, η «Τρόιχαντ» υποτίθεται ότι θα έπρεπε να πουλήσει κρατική περιουσία και να βγάλει κέρδος, αλλά έκλεισε τελικά τα βιβλία της με τεράστιο έλλειμμα και, το κυριότερο, οδήγησε εκατομμύρια Ανατολικογερμανούς που ήθελαν να ξεφύγουν από τη δικτατορία του Χόνεκερ στη… δικτατορία της μαζικής ανεργίας. Λες και αυτοί έφταιγαν για τα χίλια μύρια τού πρώην κομμουνιστικού καθεστώτος…

Τέσσερα εκατομμύρια Ανατολικογερμανοί εργάζονταν σε επιχειρήσεις που ανήκαν στην «Τρόιχαντ» το 1990, για να απομείνουν περί το 1,5 εκατ. το 1994 όταν η εν λόγω υπηρεσία έκλεισε. Αντί για κέρδη, τα οποία, υποτίθεται, θα διανέμονταν για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της πρώην Ανατ. Γερμανίας, η «Τρόιχαντ» βρέθηκε με χρέη 270 δισ. μάρκων (138,5 δισ. ευρώ).'
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το σχεδιο ευρεκα ειναι πολυ παλιο αρθρο :

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ “EURECA”, Ο ΤΕΤΡΑΠΑΧΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ anti-ntp

ΕΔΩ:

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/10/eureca_01.html